Ο άνθρωπος που «φωτογραφίζει» την κατάθλιψη

Ο Σουηδός φωτογράφος Gabriel Isak, αφού πάλεψε 7 χρόνια με την κατάθλιψη, αφιέρωσε ένα project του σε αυτήν. Και είναι συγκλονιστικό.

Γράφει : Andro Team

UG_03865401_01

Let Go.

Σήμερα, η λέξη «κατάθλιψη» είναι από τις πλέον αδικημένες και για αυτό φταίμε όλοι εμείς. Όλοι εμείς που ξυπνάμε το πρωί και χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη με χαρακτηριστική ευκολία, είτε επειδή ο καφές δεν μας πέτυχε, είτε επειδή έχει συννεφιά και όχι ήλιο όπως εμείς το φανταζόμασταν.

Όμως η ζωή των ανθρώπων που ζουν με την κατάθλιψη δεν είναι τόσο απλή, σαν έναν πρωινό καφέ που δεν μας βγήκε καλός. Είναι πολύ χειρότερη. Και αυτό θέλησε να παρουσιάσει μέσα από το project του ο Gabriel Isak. Ο Σουηδός φωτογράφος, ο οποίος πάλεψε 7 χρόνια με την κατάθλιψη, θέλει να δείξει μέσα από το project Blue Journey τα αρνητικά συναισθήματα και την απομόνωση των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη.

18388080761_175ae7e1a2_o_yaoyzw

After Life.

Επιλέγοντας σκοτεινά τοπία και μινιμαλιστικά θέματα, θέλει ο κόσμος να μπει -έστω και για λίγο- στη θέση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη στη ζωή τους.

«Έχω ζήσει μόνος και κάτω από μαύρα σύννεφα. Ξέρω πώς είναι. Και ήθελα οι άνθρωποι να δουν αυτόν τον σκοτεινό κόσμο, να νιώσουν» λέει ο Isak.

//Gabriel Isak

The_Flight__flh8wo

The Flight.

ILL

Illumination in the Dark.

Valentina_2_LR

Two Moons.

 

Διαβάστε ακόμα: Νικόλας Σεβαστάκης – «Χάσαμε λοιπόν την ψυχή μας;»

Button to top