Η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση σε παλαιότερη εμφάνισή της (christinapoulitsi.com).

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας τιμούν αυτή την  Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 την μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη (1934-2009) με ένα λαμπρό Gala όπερας στην αίθουσα που πλέον φέρει το όνομά του, καθώς στις 21 του μηνός συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την αποδημία του.

Ο σημαντικός εκδότης υπήρξε ένας αδιαμφισβήτητος φιλόμουσος, ο οποίος διοχέτευσε μεγάλο μέρος της ενέργειάς του για την προώθηση της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα, αφήνοντας έντονο το στίγμα του στο μουσικό τοπίο μιας εποχής.

Η εκδήλωση όμως δεν αφορά τόσο το παρελθόν, αλλά κυρίως το μέλλον της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα, καθώς οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς για να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό έργο των Φίλων της Μουσικής και του Σωματείου Υποτροφίες Μαρία Κάλλας. Η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης  θα  ερμηνεύσουν δημοφιλείς άριες, ντουέτι και σύνολα από όπερες των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Μπελλίνι, Ντονιτσέττι και Βέρντι, ενώ την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.

Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς (apaartistsmanagement.com).

Τα βιογραφικά των καλλιτεχνών είναι από μόνα τους τα ισχυρότερα επιχειρήματα για την σημασία των υποτροφιών στην πρόοδο της μουσικής, καθώς οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που διαπρέπουν σήμερα σπούδασαν χάρις σε αυτές. Ειδικά για τις υποτροφίες “Μαρία Κάλλας” πρέπει να σημειωθεί ότι καθιερώθηκαν χάρις σε πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της μεγάλης ελληνίδας τραγουδίστριας και δίδονται από το 1963. Πολλοί από τους υποτρόφους απετέλεσαν διαχρονικά σημαντικούς συντελεστές της ελληνικής κλασικής μουσικής ζωής, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που με τη διεθνή σταδιοδρομία τους συμβάλλουν στην ακτινοβολία της ελληνικής καλλιτεχνικής παρουσίας σε σημαντικά μουσικά κέντρα.

Ειδικό ενδιαφέρον της βραδιάς είναι και η συμμετοχή πέντε διαφορετικών φωνών από ισόκυρους  λυρικούς τραγουδιστές, γεγονός που επιτρέπει το πρόγραμμα να περιλαμβάνει και ορισμένα δημοφιλή φινάλε φτάνοντας ως το σεξτέτο, με συμμετοχή του τενόρου Διονύση Μελογιαννίδη.

 

//Πληροφορίες και εισιτήρια είναι διαθέσιμα εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Peter Tiboris – «Στην Ελλάδα τιμάτε μόνο τους νεκρούς. Για τους ζωντανούς δεν έχετε καλό λόγο».

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top