87670015c

«Γυρίσαμε, αρχικά, το βίντεο με τα μοντέλα υπό τη μουσική υπόκρουση ενός κομματιού που έδινε μια essence ενός lovestory. Έπειτα το επιμερίσαμε με εμβόλιμες σκηνές από διαδηλώσεις, οι οποίες μαζί με τα κοινωνικοπολιτικά σλόγκαν δίνουν το στίγμα της έντονης άποψης της Westwood».

Όταν ήμουν εννέα ετών, στο σχολείο, ένας δάσκαλος μας μίλησε για έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής. Σαν παιδί, ναι μεν ήθελα να παρακολουθώ τα μαθήματα, αλλά περνούσα όλη τη μέρα μου ζωγραφίζοντας πάνω στα θρανία και στα βιβλία –κάτι που για μένα ήταν πιο ενδιαφέρον από το να διαβάζω. Ο θείος μου είναι αρχιτέκτονας / εικαστικός, οπότε γεννήθηκα μέσα στα πινέλα, κάτι που με βοήθησε από νεαρή ηλικία να μάθω να αποτυπώνω εικόνες που είχα στο κεφάλι μου. Οπότε, εφόσον ούτως ή άλλως ζωγράφιζα, πήρα μέρος στο διαγωνισμό, συμμετέχοντας με μια ακουαρέλα, η οποία τελικά κέρδισε το πρώτο βραβείο. Ως γεγονός είχε ενδιαφέρον για μένα, γιατί είδα ότι τελικά έκανα κάτι που αναγνωρίστηκε, παρότι ζούσα σε μια μικρή πόλη της Ευρώπης.

Στην εφηβεία μου ήθελα να γίνω αρχιτέκτονας. Και αυτό γιατί μάλλον είχα πλήρη άγνοια του τι σημαίνει αρχιτεκτονική στην Ελλάδα. Πίστευα ότι είναι μια «τέχνη» απόλυτα συνδεδεμένη με τα εικαστικά – όπως συμβαίνει π.χ. με τη Zaha Hadid στο Λονδίνο– κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει, οπότε χαίρομαι που τελικά σπούδασα communication design και ασχολήθηκα με το art direction για branding, μόδα, μουσική κλπ.

«Για τη συλλογή ‘’Vivienne Westwood Loves’’ η Westwood συνεργάστηκε με πέντε ιστορικά βρετανικά brands. Θέλαμε ένα clip που να αντικατοπτρίζει τις αξίες των οίκων αυτών και τη δική της ακτιβιστική φιλοσοφία».

«Σε ψάχνει ο David LaChapelle!» μου φώναζαν στο τηλέφωνο οι συμφοιτητές μου καθώς έφτανα στο show της αποφοίτησης. Εν μέρει…, γιατί στο show είχαν έρθει άτομα από ένα πρακτορείο που δούλευε με τον David πάνω στην καμπάνια μιας ιταλικής φίρμας jeans, οι οποίοι είδαν τη δουλειά μου και ήθελαν να με γνωρίσουν. Τελικά δούλεψα κι εγώ μαζί τους, κάνοντας μια σειρά από video για το online μέρος της καμπάνιας και για τα video wall στα καταστήματά τους σε διάφορες χώρες στο κόσμο. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, γιατί ναι μεν δούλευα σαν junior, αλλά μυήθηκα στη δουλειά, μέσα από καθημερινά πράγματα. Έτσι αποκτάς πείρα –ίσως το πιο χρήσιμο εφόδιο στον τομέα μας, μετά το ταλέντο. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος που θα σου μάθει πώς να βγάζεις ιδέες.

IX-stills-03

Video-still από το project του ΙΧ, που έγινε σε συνεργασία με το Royal College of Arts, για το SHOWstudio του Nick Knight.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με τη Vivienne Westwood. Είχαμε ξανασυνεργαστεί νωρίτερα, στο project της Anglomania για το La Rinascente στο Μιλάνο. Για τη συλλογή «Vivienne Westwood Loves» η σχεδιάστρια συνεργάστηκε με πέντε ιστορικά βρετανικά brands. Αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμα τετριμμένο βίντεο, με ένα μοντέλο να κινείται νωχελικά σε κάποιο studio background. Θέλαμε ένα clip που να αντικατοπτρίζει τις αξίες των οίκων αυτών και την ακτιβιστική φιλοσοφία της Westwood. Με κεντρικό πυλώνα αυτή την ιδέα γυρίσαμε, αρχικά, το βίντεο με τα μοντέλα υπό τη μουσική υπόκρουση ενός κομματιού που έδινε μια essence ενός lovestory. Έπειτα το επιμερίσαμε με εμβόλιμες σκηνές από διαδηλώσεις, οι οποίες μαζί με τα κοινωνικοπολιτικά σλόγκαν δίνουν το στίγμα της έντονης άποψης της Westwood. Aυτό το mix δίνει στο clip άλλη διάσταση, καθώς μπορείς να απολαύσεις το ρομαντικό μέρος του με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

LaRi2

Στην πρώτη του συνεργασία με τη Vivienne Westwood, ο George Tsioutsias σκηνοθέτησε το clip της καμπάνιας Anglomania, για λογαριασμό του μιλανέζικου La Rinascente.

Ο George Tsioutsias δίνει το παρών στο Instagram, το οποίο λειτουργεί για αυτόν και σαν αντικείμενο έμπνευσης. Πάνω, μία πρόσφατη ανάρτησή του από το κοινωνικό δίκτυο.

Ο George Tsioutsias δίνει το παρών στο Instagram, το οποίο λειτουργεί για αυτόν και σαν αντικείμενο έμπνευσης. Πάνω, μία πρόσφατη ανάρτησή του από το κοινωνικό δίκτυο.

Μόλις τέλειωσα ένα μεγάλο branding project για έναν πελάτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω σε ταινίες μικρού μήκους, μια εκ των οποίων θα γυρίσω στο Βανκούβερ. Είναι μια πόλη κόμβος για τους κινηματογραφιστές, με απίστευτα συνεργεία, από τα χέρια των οποίων περνούν πολλές ταινίες και σειρές που βλέπουμε στο σινεμά και την τηλεόραση.

Οι φωτογράφοι που αντιπαθούν το instagram είναι haters χωρίς λόγο. Αυτά τα apps έχουν δώσει φωνή και τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να δείξει πολλές ενδιαφέρουσες δουλειές ή οτιδήποτε τους έχει τραβήξει την προσοχή γενικά, με βάση το προσωπικό τους γούστο και άποψη, χωρίς «φίλτρα» ή προώθηση από κάποιο μέσο. Προσωπικά, μου αρέσει να βρίσκω μικρά, άγνωστα, καινούρια πράγματα από διάφορους, άσχετους μεταξύ τους, τομείς. Βρίσκοντας τυχαίο υλικό από άτομα στο instagram που δεν έχω ιδέα ποιοι είναι, έχω εμπνευστεί και έχω μάθει πολύ περισσότερα από όσα θα αποκόμιζα βλέποντας τη δουλειά κάποιου επώνυμου π.χ. φωτογράφου ή σκηνοθέτη που μπορεί να προωθείται κατ’ επανάληψη στα media αυτή τη στιγμή. Πέραν όλων των άλλων, μπορεί επίσης, για παράδειγμα, να παρακολουθείς τα highlights της ζωής κάποιου, η οποία μπορεί να σε εμπνεύσει σε ένα άλλο επίπεδο με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο.

VivLoves5

Φέτος, ο George Tsioutsias συνεργάστηκε ξανά με τη Westwood, για το νέο της project με τίτλο Vivienne Westwood Loves.

Η οικονομική κρίση έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Σε αυτές δηλαδή που δεν ανήκουν σε κάποιον μεγάλο όμιλο. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτές οι μικρές boutique επιχειρήσεις, με κάποιους εξαιρετικά ταλαντούχους designers, είναι εκείνες που δίνουν το αλατοπίπερο στον design κόσμο, και είναι κρίμα όταν η οικονομική ύφεση τους αναγκάζει να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

Δυστυχώς, δεν επισκέπτομαι την Ελλάδα όσο συχνά θα ήθελα. Για μένα Ελλάδα σημαίνει ήλιος, θάλασσα, οικογένεια, φίλοι. Όλα αυτά είναι στη μεριά της παλέτας με τα ζεστά χρώματα. Από την άλλη μεριά, με τα ψυχρά, υπάρχει η ύφεση, η οποία, από ό,τι διαπίστωσα από ένα πρόσφατο ταξίδι μου εκεί, δυστυχώς έχει αγγίξει πολύ τον πολιτισμό. Ωστόσο, πιστεύω ότι για να γίνουν ενδιαφέροντα πράγματα δεν είναι απαραίτητα τα χρήματα. Νομίζω ότι, απλώς, πρέπει να υπάρχει έμπνευση, ευρηματικότητα και καλή διάθεση.

www.georgetsioutsias.com
twitter.com/Chewcowski

test portraits-13-3-BW

«Μόλις τέλειωσα ένα μεγάλο branding project για έναν πελάτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω σε ταινίες μικρού μήκους, μια εκ των οποίων θα γυρίσω στο Βανκούβερ».

12471236_CocoElectrik

Video-still από το clip του τραγουδιού Fire & Ice του συγκροτήματος Coco Electrik, το οποίο και φέρει την υπογραφή του George Tsioutsias.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top