Τα έργα της Giulia είναι παιχνίδια μυαλού, με μικρές πικάντικες δόσεις.

  «Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν» είχε πει κάποτε ο μεγάλος Γάλλος καλλιτέχνης Edgar Degas. Και το πιο ωραίο είναι ότι ο κάθε άνθρωπος ερμηνεύει διαφορετικά αυτό που βλέπει. Άλλωστε, αυτή την κατάσταση την έχουμε ζήσει όλοι παρατηρώντας ένα πίνακα ζωγραφικής ή μια φωτογραφία: διαφορετικά πράγματα βλέπουμε ο καθένας.

  Ο στόχος της Giulia μέσα από τη δουλειά της ήταν να εξυμνήσει το γυναικείο σώμα, τον ερωτισμό και την ελευθερία. Τελικά, όπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι τον social media δεν είδαν τα έργα της από αυτή την οπτική πλευρά, καθώς ουκ ολίγες φορές είδες τον λογαριασμό της στο Instagram να κλείνει – έστω κι αν η ίδια δεν έδειχνε ποτέ γυμνό. «Όλοι νομίζουν ότι τα social media είναι ελεύθερα. Όμως αυτοί οι χώροι δεν είναι δημοκρατικοί και θα πρέπει να σταματήσουμε να τους βλέπουμε έτσι» δηλώνει η ίδια.

  Στόχος της είναι να αναδείξει το γυναικείο σώμα, χωρίς ρετούς, χωρίς… φτιαξίματα.

  Στα 27 της χρόνια η Giulia, γνωστή στα social με το ψευδώνυμο @scientwehst, βλέπει σταδιακά τη δουλειά της να αναγνωρίζεται. Τα κολάζ της ακροβατούν στα όρια της τέχνης και της πορνογραφίας, κάποιοι τα λατρεύουν, άλλοι τα βρίσκουν προκλητικά. Η ίδια υποστηρίζει «ξεκίνησα για πλάκα αντικαθιστώντας σε πορνογραφικές φωτογραφίες τα γεννητικά όργανα με άλλες εικόνες. Στη συνέχεια είπα να το κάνω κάπως πιο καλλιτεχνικό το project κάνοντας κολάζ γυναικείων σωμάτων με εικόνες που θύμιζαν γυναικεία σώματα. Στο τέλος επικεντρώθηκα σε πιο αρχιτεκτονικές εικόνες που θα μπορούσαν να “κολλήσουν” στις φωτογραφίες που εγώ ήθελα».

  «Όταν ήμουν μικρή δεν μου άρεσε το σώμα μου. Ήθελα να ήμουν ψηλή και λεπτή. Τελικά “ξύπνησα” και είπα στον εαυτό μου “γάμα τα πρότυπα ομορφιάς, απλά να είσαι ο εαυτός σου”».

  Στόχος της είναι να αναδείξει το γυναικείο σώμα, χωρίς ρετούς, χωρίς… φτιαξίματα. «Όταν ήμουν μικρή είχα μεγάλο πρόβλημα με το σώμα μου, με τις καμπύλες μου. Δεν ένιωθα ωραία, γιατί όλα τα πρότυπα ομορφιάς έδειχναν πολύ λεπτές γυναίκες και πίστευα ότι αυτό ήταν το σωστό. Ήθελα να ήμουν ψηλή και λεπτή. Τελικά “ξύπνησα” πριν από δύο με τρία χρόνια και είπα στον εαυτό μου “γάμα τα πρότυπα ομορφιάς, απλά να είσαι ο εαυτός σου”».

  «Όλοι νομίζουν ότι τα social media είναι ελεύθερα. Όμως αυτοί οι χώροι δεν είναι δημοκρατικοί και θα πρέπει να σταματήσουμε να τους βλέπουμε έτσι».

  Και από τότε νιώθει πιο ωραία – και με τον εαυτό της και με τη δουλειά της, μέσω της οποίας ελπίζει να βοηθήσει να σπάσουν κάποιοι «κανόνες» που υπάρχουν στον κόσμο μας. «Αισθάνομαι χαρούμενη όταν η δουλειά μου γίνεται αποδεκτοί από ανθρώπους με πάθος, που έχουν πολεμήσει πολύ στη ζωή τους για να σπάσουν τα φράγματα που υπάρχουν στο σεξ, στη σεξουαλικότητα και την λογοκρισία».

   

  Διαβάστε ακόμα: Η γυναίκα που φωτογραφίζει τους πιο τρελούς νόμους της Αμερικής

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top