Το πρώτο τους 7″ βινύλιο κυκλοφόρησε από την Amour/EMI Records τον Απρίλιο, ενώ μέσα στον Μάιο ετοιμάζουν την 2η δισκογραφική κυκλοφορία τους. (Φωτογραφία: Θοδωρής Μάρκου)

Η πρώτη φορά που άκουσα το όνομά τους ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν κυκλοφόρησαν το Trees, με τις Marsheaux στα φωνητικά. Τότε ήταν που συζητήσαμε και το ενδεχόμενο μιας συνέντευξης – ωστόσο δεν ένιωθαν ακόμα έτοιμοι, καθώς μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Πριν λίγες εβδομάδες συναντηθήκαμε ξανά με τους Glass Rebel στο Boiler και το πρώτο τους live. Μια ωραία μουσική βραδιά γεμάτη dream pop, new wave και rock ήχους. Κι αυτή τη φορά πατούσαν καλύτερα στα πόδια τους. Και για τι όχι άλλωστε; Το πρώτο τους 7″ βινύλιο κυκλοφόρησε από την Amour/EMI Records, μέσα στον Μάιο ετοιμάζουν την 2η κυκλοφορία τους, ενώ το Σάββατο θα εμφανιστούν για ένα ακόμα live, στο θέατρο Εμπρός.

Άρα ήταν μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Glass Rebel, τόσο για τη μουσική όσο και το φιλανθρωπικό κομμάτι πίσω από το project τους – και φυσικά τις δυσκολίες που βρήκαν μπροστά τους.

– Πότε σας ήρθε η ιδέα για την δημιουργία των Glass Rebel;
Πριν μερικά χρόνια, δουλεύοντας πάνω στη μουσική σύνθεση και παραγωγή μιας μουσικοχορευτικής παιδικής παράστασης για το θέατρο Πόρτα, με τον φίλο μου Αντώνη Γεώργου.

– Από πόσα μέλη αποτελείται το συγκρότημα;
Από τέσσερα έως πέντε, ανάλογα το σετ και τη σκηνή που μας φιλοξενεί.

– Ποιος είναι ο σκοπός του project πέρα από τη μουσική;
Ο αρχικός σκοπός ήταν να κάνουμε παραγωγές στις οποίες θα φιλοξενούμε guest μουσικούς. Πριν από αυτό όμως, υπήρξε η πρόταση τα έσοδα από τις πρώτες ψηφιακές κυκλοφορίες να δοθούν για καλό σκοπό. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι πώς και γιατί καταλήξαμε σε αυτό, αλλά αφού είχε συμφωνηθεί από τότε απλά θα έπρεπε να γίνει. Είτε ως καρμικός φόβος, είτε ως δίκαιη εξόφληση στο αρχικό κίνητρο που μας ώθησε να δουλέψουμε.

Βγάλαμε ένα demo του Trees και το στείλαμε στις Marsheaux για να μας πουν αν τους αρέσει και αν θα τους ενδιέφερε μια συνεργασία. Δεν μας απάντησαν ποτέ, απλά μας έστειλαν πίσω κανάλια με τα φωνητικά τους.

– Και τελικά, που θα δοθούν τα χρήματα;
Η πρόταση που μας έκαναν να δοθούν σε κάποια οργάνωση που να σχετίζεται με το προσφυγικό μας προβλημάτιζε από την αρχή. Έχουν δοθεί πολλά λεφτά σε διάφορες οργανώσεις που λειτουργούν πελατειακά, πολλές γιγαντώθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες για να ανταπεξέλθουν των μεγάλων αναγκών. Από πέρσι όλο και πληθαίνουν τα παρατράγουδα, βρομάει πολύ ο χώρος και μένουν πολλά περισσότερα να ακούσουμε. Πλέον σκεφτόμαστε να δώσουμε τα χρήματα σε κάποια οργάνωση σε μορφή δώρου και όχι χρημάτων. Όποιος έχει καμία καλή ιδέα ας μας στείλει.

– Στο πρώτο σας single, με τον τίτλο Trees βρίσκουμε στα φωνητικά τις Marsheaux. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Αρχικά δεν υπήρχε σχέδιο δημιουργίας μιας live μπάντας – καλώς ή κακώς το project χτίστηκε σε studio παραγωγής και όχι μέσα από πρόβες. Κάναμε πρώτα τις παραγωγές και μετά θα καλούσαμε καλλιτέχνες σκεπτόμενοι σε ποιον ταιριάζει περισσότερο το κάθε κομμάτι και ποιος θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω. Δουλεύοντας την προπαραγωγή του Trees o ήχος οδηγήθηκε προς dreamy synth pop. Αλήθεια, δεν το κάναμε επίτηδες! Μόνο σε μια μπάντα θα μπορούσε να δοθεί. Βγάλαμε ένα demo export και το στείλαμε στα κορίτσια απλά για να μας πουν αν τους αρέσει και αν θα τους ενδιέφερε μια συνεργασία. Δεν μας απάντησαν ποτέ, απλά μας έστειλαν πίσω κανάλια με τα φωνητικά τους.

Οι Glass Rebel στην πρώτη τους συναυλία στο Boiler τον Απρίλιο.

– Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην κυκλοφορία του Trees;
Η πρώτη ψηφιακή κυκλοφορία έγινε σχεδόν αθόρυβα. Δεν έγινε ποτέ full promo, δεν δόθηκε καμία συνέντευξη. Θα ήταν λίγο αστείο αφού δεν υπήρχε ακόμα μπάντα να υποστηρίξει συναυλιακά και ακόμα δεν είχαν προγραμματιστεί δισκογραφικά οι φυσικές κυκλοφορίες. Αλλά το κομμάτι έπρεπε να βγει, κυρίως για να προχωρήσουν και τα παραπάνω πιο γρήγορα. Το Trees αρχικά έγινε αποδεκτό σε airplays και sites αρκετών ραδιοφώνων, το είδαμε και σε διάφορα ευρωπαϊκά blogs. Μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του 7’’ βινυλίου από την Αmour Records υπήρξε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μέσα στην πρώτη ώρα είχαμε 51 προπαραγγελίες, όλες από το εξωτερικό! Παρόλα αυτά, το σημαντικότερο για μας είναι ότι όλα αυτά πλέον υποστηρίζονται και συναυλιακά.

– Έχετε κλείσει και άλλες συνεργασίες με έλληνες καλλιτέχνες για τους επόμενους μήνες;
Έχουμε άλλες τρεις έτοιμες συνεργασίες. Υπομονή, λίγος καιρός μέχρι την επόμενη.

– Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Ο δισκογραφικός στόχος είναι η κυκλοφορία μέσα στο 2017 τεσσάρων 7’’ βινυλίων (σύνολο 8 κομμάτια) τα οποία θα αποτελούν μέρος ενός Limited Edition Box Set. To πρώτο 7’’ κυκλοφόρησε από την Αmour/EMI Records και το δεύτερο κυκλοφορεί στα μέσα Μαΐου. Στουντιακά δουλεύουμε τις επόμενες νέες παραγωγές και ετοιμαζόμαστε για επερχόμενες εμφανίσεις μας.

//Άκουσε, κατέβασε τα κομμάτια και υποστήριξε την προσπάθεια των Glass Rebel εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 τζαζ άλμπουμ του Γιώργου Χαρωνίτη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top