Η μαγική θέα από το Sinopi Lodge στη Μήλο

Από το πολυτελές Hotel du Cap-Eden-Roc έως το κομψό Les Roches Rouges στην Côte d ‘ Azur. Από το γνωστό Ερμιτάζ του Pardini στο ιταλικό νησί Giglio, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα ή με τα πόδια στο Dexamenes στην Πελοπόννησο, όπου η ζωή αναπνέει σε δεξαμενές οίνου που είναι εκτός λειτουργίας.

Η Angelika Taschen αποφάσισε να κάνει το δικό της ταξίδι αυτογνωσίας και ευ ζην στη Μεσόγειο. Διότι το χρώμα της δεν το βρίσκεις εύκολα αλλού. Η αρμονική συνύπαρξη του ήπιου κλίματος με τη διακριτική χλωρίδα και πανίδα και, κυρίως, το έντονο γαλάζιο του νερού, προσδίδουν στα μέρη που επισκέφθηκε ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Από το λεύκωμα δεν λείπουν ελληνικοί προορισμοί όπως το Tainaron Blue Retreat στην Πελοπόννησο, το Skinopi Lodge στη Μήλο, το Coco-Mat Eco Residences στη Σέριφο ή το Ammos στην Κρήτη.

Κάπως έτσι προέκυψε το λεύκωμα «Great Escapes: The Mythical Μediterranean. The Hotel Book 2020 Edition» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Taschen. Στόχος της ήταν να καταγράψει τα ξενοδοχεία που υποστέλλουν τη… σημαία του άγχους και της φρενίτιδας που μας καταλαμβάνει όλους και προσφέρουν άνεση, στυλ και ηρεμία.

H μαγεία της θάλασσας δεν εξαντλείται μόνο το καλοκαίρι στο Tainaron Blue Retreat

Ναι, η έλευση του ιού έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας και, προφανώς, ο ξενοδοχειακός τομέας δεν έχει μείνει ανέπαφος από αυτές τις δραματικές αλλαγές, ωστόσο, με προσοχή και σύνεση μπορούμε να επισκεφθούμε τους συγκεκριμένους προορισμούς που ξεφεύγουν από το τυπικό τουριστικό σχήμα και προσφέρουν μια ολιστική εμπειρία.

Η λευκή καθαρότητα του Etosoto Formentera στην Ισπανία.

Φυσικά, από το λεύκωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν ελληνικοί προορισμοί όπως το Tainaron Blue Retreat στην Πελοπόννησο, το Skinopi Lodge στη Μήλο, το Coco-Mat Eco Residences στη Σέριφο ή το Ammos στην Κρήτη.

Η εκπληκτική θέα του Stella Maris στην Ιταλία.

Άλλα σημαντικά σημεία «αιχμής» είναι το ολοκαίνουργιο, κομψά σχεδιασμένο Mezzatorre στο Ischia και το Torre di Cala Piccola με τη μαγευτική ιδιωτική παραλία της στη χερσόνησο Argentario στην Τοσκάνη, μια σχεδόν άγνωστη τοποθεσία που κατέχει την αύρα της δεκαετίας του 1960 στην Ιταλία.

To Μezzatorre στην Ιταλία.

Ένα άλλο πραγματικό στολίδι είναι το La Locanda del Barbablù, με μόλις πέντε δωμάτια στη σκιά του μυθικού ηφαιστείου Stromboli. Επίσης, το Nord-Pinus στην Ταγγέρη με τη φανταστική θέα στο Στενό του Γιβραλτάρ. Οι φωτογραφίες των ξενοδοχείων είναι δηλωτικές. Είναι χώροι όπου κανείς αφήνεται, μαγεύεται και, τελικά, λυτρώνεται, έστω για λίγο, από τις δεσμεύσεις της καθημερινότητας.

 

Διαβάστε ακόμα: H σέξι Ιταλία του Μario Testino.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top