Η «συμμορία των τεσσάρων» έτοιμη να τινάξει για άλλη μία φορά το Λας Βέγκας στον αέρα.

Έτοιμοι να τινάξουν για άλλη μια φορά το Λας Βέγκας στον αέρα.

Ο Φιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ), ο Στου (Εντ Χελμς) και ο Νταγκ (Τζάστιν Μπάρθα) έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τις τρελές περιπέτειες που συνόδευαν τα bachelor parties και τους γάμους τους. Από τη στιγμή, μάλιστα που ο αδυσώπητος Λέσλι Τσάο (Κεν Τζέονγκ) βρίσκεται έγκλειστος σε κάποια ταϊλανδέζικη φυλακή, φαίνεται ότι τα απρόοπτα του παρελθόντος θα μείνουν για πάντα θαμμένα στη μνήμη τους. Όμως υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας, ο Άλαν (Ζακ Γαλιφιανάκης), ο οποίος έχει σταματήσει να παίρνει φάρμακα και νιώθει ότι του λείπει μια αίσθηση προοπτικής στη ζωή του. Ε, αυτό φτάνει για να βρεθεί η «αγέλη» έκθετη σε κινδύνους. Το Λας Βέγκας θα νιώσει ξανά τι ακριβώς σημαίνει το «ζην επικινδύνως»…

Με το «Hangover 3» ολοκληρώνεται η τριλογία που ξεκίνησε το 2009 και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν καταπληκτικό κωμικό, τον Ζακ Γαλιφιανάκη. Και νομίζουμε ότι είναι σοφή πράξη η ολοκλήρωσή της, γιατί πλέον η έμπνευση έχει στερέψει. Το «Hangover» ακολούθησε τη μοίρα τού «American pie» και του παλιότερου «Porky’s». Όλα εκείνα τα στοιχεία που φάνταζαν απρόβλεπτα και ξεκαρδιστικά την πρώτη φορά, την τρίτη μοιάζουν κοινότοπα έως και βαρετά.

Αν αφαιρέσετε τον Γαλιφιανάκη από τη φετινή ταινία, το οικοδόμημα θα κατέρρεε πιο γρήγορα κι από μια αμερικανική μεγαλούπολη που έχει επιλεγεί για φόντο σε ταινία καταστροφής: δίχως αυτόν το φιλμ θα φαινόταν άνευρο, με προσχηματική δράση, υστερικό στην προσπάθεια των συντελεστών του να εκβιάσουν το γέλιο των θεατών, ανάρμοστα σεξιστικό, σαν ένα ακόμη επεισόδιο σε ένα τυπικό sit-com, προορισμένο να καλύπτει το μεταμεσονύχτιο τηλεοπτικό χρόνο.

 

Σκηνή ανθολογίας αυτή κατά την οποία ο Γαλιφιανάκης φλερτάρει έρωτα της ζωής του με ένα κόκκινο γλειφιτζούρι.

Σκηνή ανθολογίας αυτή κατά την οποία ο Γαλιφιανάκης φλερτάρει έρωτα της ζωής του με ένα κόκκινο γλειφιτζούρι.

Όμως ο Ζακ υπάρχει, κι έτσι υφίσταται ως κωμικό υποκείμενο το ζεν στην κωμωδία, η βιωματική σοφία που οδηγεί στη διαφώτιση όχι μόνο του ίδιου, αλλά και των φίλων του. Διότι, αν και ο Άλαν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την «αγέλη», δεν θα το κάνει πριν δώσει οδηγίες ζωής στους κολλητούς του, όπως, ας πούμε, στον Στου, που θα τον μάθει πως οι σχεδόν σαράντα εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει στο κινητό του είναι πολύ πιο σημαντικές και από τη ζωή του γαμπρού του. This is the adorable Alan! Σκηνή μυθικής ανθολογίας αυτή κατά την οποία ο Γαλιφιανάκης προσεγγίζει, φλερτάρει, ξελογιάζει τον έρωτα της ζωής του με ένα «ταπεινό» κόκκινο γλειφιτζούρι. Αν μέχρι τώρα πιστεύατε πως ο καλύτερος φίλος της γυναίκας είναι τα διαμάντια, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. (Διανομή: Village)

 

Τζον Γκούντμαν: θηριώδης, αρχοντικός, μεγαλοπρεπής. Ένας απολαυστικός  μαφιόζος παλιάς κοπής.

Τζον Γκούντμαν: θηριώδης, αρχοντικός, μεγαλοπρεπής. Ένας απολαυστικός μαφιόζος παλιάς κοπής.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top