Εμβληματική, το δίχως άλλο.

Η Βασίλισσα είναι, πλέον, μόνη. Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου βύθισε στο πένθος τη Μ. Βρετανία, αλλά η απουσία θα είναι περισσότερο από εμφανής μέσα στο παλάτι. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, ακόμη και για εκείνους που ανατριχιάζουν με τους εστεμμένους εν 2021, είναι ένα σύμβολο για την Αγγλία και ο πόνος της δεν έχει νόημα να αποσιωπηθεί.

Μια ανέμελη στιγμή εκτός πρωτοκόλλου.

Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική μορφή που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στα δημόσια πράγματα της Γηραιάς Αλβιώνας. Ας μην ξεχνάμε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ εκτελεί τα καθήκοντά της για σχεδόν επτά δεκαετίες. Είναι, λοιπόν, η ζώσα ιστορία του νησιού.

Ησυχες ημέρες στους κήπους του παλατιού.

Γεννήθηκε το 1926, παντρεύτηκε το 1947 και ανέβηκε στο θρόνο το 1953. Έκτοτε κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της Μ. Βρετανίας. Πόσο καλά γνωρίζουμε, όμως, την Ελισάβετ; Η ίδια δίνει σπάνια συνεντεύξεις, ενώ λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα προσωπικά της αισθήματα. Στην πραγματικότητα οτιδήποτε γράφεται ή λέγεται για εκείνη προέρχεται από διαρροές, εικοτολογίες ή αναλύσεις από τους δαιμόνιους άγγλους δημοσιογράφους που πάντα ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στα ενδότερα του παλατιού.

Στο λεύκωμα παρακολουθούμε την πορεία της από τη στέψη έως και σήμερα.

Ο εκδοτικός οίκος Taschen γιορτάζει την αξιοσημείωτη βασιλική ιστορία της με μια νέα έκδοση του λευκώματος Her Majesty. Πρόκειται για την οριστική φωτογραφική συλλογή της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής της. Αυτό είναι και το παράδοξο με την Βασίλισσα Ελισάβετ: ενώ υπάρχουν πολλές φωτογραφίες της ιδιωτικής φύσεως, στην ουσία πολλά πράγματα που την αφορούν προσωπικά παραμένουν κρυμμένα στο ημίφως. Ήταν κάτι που το επιδίωξε και το επέβαλλε η ίδια και ως φαίνεται το κατάφερε.

Με τον Φίλιππο, τον Κάρολο και τα παιδιά.

Το συγκεκριμένο λεύκωμα είναι γεμάτο από ιστορία, βρετανική παράδοση, βασιλική αίγλη, αλλά και έντονα στοιχεία πολιτισμού. Καλύπτει τα πρώτα χρόνια της βασίλισσας μέχρι τις πιο πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις της.

Μια ιερατική μορφή που ανήκει στη ζώσα ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Παρακολουθούμε την ενηλικίωσή της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον γάμο της, τη μητρότητα και τη στέψη της, τις συναντήσεις της με είδωλα της εποχής τους, όπως οι Beatles, η Μέριλιν Μονρόε και ο JFK, καθώς και τα εκτεταμένα διεθνή ταξίδια της.

Νέα ακόμη, κάνοντας ιππασία.

Επισκεπτόμαστε τα εντυπωσιακά βασιλικά παλάτια και απολαμβάνουμε τη γιορτή των βασιλικών γάμων και των ιωβηλαίων. Γινόμαστε μάρτυρες της κομψότητας των επίσημων πορτραίτων, της τρυφερότητας και του χιούμορ των ανεπίσημων και οικογενειακών στιγμών.

Με τον αγαπημένο της Φίλιππο που έχασε πρόσφατα.

Στο λεύκωμα μετέχουν κάμποσοι ονομαστοί φωτογράφοι που παραχώρησαν τα δικαίωμα των φωτογραφιών τους έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά η έκδοση. Πρόκειται για τους φωτογράφους: Cecil Beaton, Studio Lisa, Dorothy Wilding, Karsh, Lord Snowdon, David Bailey, Patrick Lichfield, Wolfgang Tillmans, Rankin και Annie Leibovitz.

Ιδιωτικές στιγμές της που μέσω του λευκώματος γίνονται δημόσιες.

Συγγραφέας του λευκώματος είναι ο Christoper Warwick που θεωρείται ένας ιδιαίτερα σεβαστός βασιλικός ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιαστής. Είναι ο εξουσιοδοτημένος βιογράφος της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας – Princess Margaret: A Life of Contrasts – και πολλών άλλων μπεστ σέλερ, όπως το George and Marina, Duke and Duchess of Kent και The Life and Death of Ella Grand Duchess of Russia. Επίσης, είναι ανεξάρτητος βασιλικός σχολιαστής.

Η έκδοση περιλαμβάνει εξώφυλλα περιοδικών και δημοσιεύματα από τον Τύπο της εποχής.

Ως αυθεντία στη σύγχρονη βασιλική ιστορία, ο Warwick συμμετέχει τακτικά σε εθνικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, καθώς και σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ που αφορούν τη σύγχρονη βασιλική ιστορία από τη βασιλεία της βασίλισσας Βικτωρίας έως σήμερα. Αυτό του έδωσε προνομιακή πρόσβαση στην βασίλισσα, για ένα άλμπουμ που τώρα ξανακυκλοφορεί ανανεωμένο.

 

Διαβάστε ακόμα: Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, και ποιές οι πραγματικές σχέσεις του με την Ελλάδα;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top