Ο 5ος κύκλος του House of Cards κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 4HD, την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 22.00.

Όλες οι σειρές που ξεκινάνε δυνατά και εντυπωσιακά, στο πέρασμα του χρόνου αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: πώς να συνεχίσουν ώστε να κρατήσουν και σε εγρήγορση τους θεατές και το ενδιαφέρον ζωντανό και τις τηλεθεάσεις στα ύψη. Από τον ίδιο προβληματισμό πέρασε και το House of Cards.

Η σειρά-έκπληξη του 2014 μπήκε πολύ δυνατά στο τηλεοπτικό παιχνίδι – τόσο δυνατά που αμέσως έγινε μια από τις αγαπημένες του κόσμου. Έμοιαζε «προχώ» σε όλα τα επίπεδα: τόσο επειδή κυκλοφόρησε και τα 13 επεισόδια του 1ου κύκλου μέσα σε μια μέρα, όσο επειδή μας έβαλε στα άδυτα του Λευκού Οίκου (με έναν φανταστικό τρόπο, που ωστόσο έμοιαζε τόσο αληθινός). Ενώ ο Kevin Spacey ως μακιαβελικός Frank Underwood, έπαιξε τόσο υπέροχα τον ρόλο του και παρά τις δολοπλοκίες του τον λάτρευες.

Καλώς ή κακώς, το HoC πέρασε και αυτό την κρίση και την αμφισβήτησή του. Δεν έχασε οπαδούς, αλλά γκρίνιες για «κοιλιά» ακούστηκαν – ιδιαίτερα στην 3η σεζόν. Πώς το σώζεις αυτό; Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι συντελεστές της σειράς μάλλον δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα να σώσουν την κατάσταση, αλλά η επικαιρότητα τα έκανε όλα για αυτούς. Και ξαφνικά, ο 5ος κύκλος έγινε ο πλέον πολυαναμενόμενος.

Το σίγουρο είναι ένα: με τον Trump στο Λευκό Οίκο και τον φόβο της τρομοκρατίας να έχει εξαπλωθεί στον πλανήτη, το House of Cards αυτή τη στιγμή μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το σενάριο-τρόμος στις ΗΠΑ που επαληθεύτηκε (βλέπε εκλογή Donald Trump) και η παράλληλη (εντελώς-τυχαία-να-πούμε;) κυκλοφορία του πρώτου trailer του νέου HoC ήταν αρκετά για να προκαλέσουν φρενίτιδα στους fans. Και ο 5ος κύκλος την δικαιολογεί και με το παραπάνω.

Frank Underwood: ο άνθρωπος που τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα.

Πίστευες έως τώρα ότι τα μακιαβελικά παιχνίδια του Frank Underwood είχαν ολοκληρωθεί; Έκανες λάθος. Συνεχίζει ακόμα πιο αδίστακτος να κινεί τους ανθρώπους σαν πιόνια σε μια μεγάλη σκακιέρα, με μοναδικό στόχο να κάνει ρουά ματ στους αντιπάλους του ώστε να κερδίσει την απόλυτη εξουσία για τον εαυτό του. Οι ατάκες του είναι πιο φαρμακερές -και ρεαλιστικές- από ποτέ, το ύφος του ακόμα πιο αλαζονικό (σας θυμίζει κάποιον στο Λευκό Οίκο σήμερα;) και το μυαλό του δείχνει να είναι πάντα δύο κινήσεις μπροστά από τους άλλους. Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα.

Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, αυτό δεν ήταν ποτέ έκπληξη για τον Frank. Αυτή που κερδίζει σταδιακά πόντους σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας, επεισόδιο με το επεισόδιο, κύκλο με τον κύκλο, είναι η Claire Underwood. Η αφοσιωμένη σύζυγος της 1ης σεζόν, έχει γίνει ένα ψυχρό πλάσμα, χωρίς σημάδια συναισθήματος και αγάπης για κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό της. Ως «καθαρόαιμη» Underwood ακολουθεί τον δρόμο της οικογένειας -απληστία και δύναμη-, έχοντας φυσικά τις ευλογίες του Frank.

Claire Underwood: η ψυχρή δύναμη του Λευκού Οίκου.

Και αυτός ο συνδυασμός είναι που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο τρομακτικά στον νέο κύκλο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο πιο μυστηριώδης και σκοτεινή μπορεί να γίνει η σειρά, μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν οι Underwood για να πετύχουν τους στόχους τους και πόσο ακόμα μπορεί να σοκάρει ο Frank τους θεατές.

Το σίγουρο είναι ένα: το House of Cards αυτή τη στιγμή μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει.

//Ο 5ος κύκλος του House of Cards κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 4HD, την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 22.00, αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 4HD.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Pete Souza φωτογραφίζει μόνο τους καλύτερους Προέδρους των ΗΠΑ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top