Ο κόσμος της ερωτικής φωτογραφίας μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας

Η Iman Whitfield είναι η επιμελήτρια του βιβλίου «#SENDNUDES», που έχει ως στόχο να εξερευνήσει τη σχέση του ερωτισμού και της γυναικείας φύσης.

Το γυμνό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα στην οικογένεια μου δηλώνει η 27χρονη Iman.

Με συναρπάζουν οι άνθρωποι γύρω μου και όλα αυτά τα στοιχεία που τους κάνουν ξεχωριστούς και αυθεντικούς». Αυτό είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό η Iman Whitfield, θέλοντας να εξηγήσει ποια είναι η πηγή έμπνευσης πίσω από τα fashion φιλμ που δημιουργεί.

Ένα fashion book σαν φιλμ ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Αλλά ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό της, καταλαβαίνουμε ότι η πηγή έμπνευσής της είναι πολλά περισσότερα από τους ανθρώπους και η αυθεντικότητά τους: είναι η ανάγκη της για δημιουργία. Βλέπετε η Iman μπορεί να είναι μόλις 27 ετών, αλλά το βιογραφικό της θα το ζήλευαν πολλοί άνθρωποι μεγαλύτεροι από εκείνη. Τι βρίσκουμε μέσα σε αυτό; Την δουλειά της ως art director σε πειραματισμούς. Και με τι πειραματίζεται η ωραία αυτή νέα; Με τον κόσμο της φωτογραφίας, του μόντελινγκ και της σκηνοθεσίας. Και πλέον, πρόσθεσε και σε αυτή τη λίστα και τον τίτλο της επιμελήτριας βιβλίων.

Iman: Πριν κλείσει τα 30, φωτογράφος, μοντέλο, σκηνοθέτης, και πλέον και επιμελήτρια βιβλίων.

Το «#SENDNUDES», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MENDO, έχει ως στόχο να εξερευνήσει τη σχέση του ερωτισμού και της γυναικείας φύσης, παρουσιάζοντας μια σειρά από γυμνές φωτογραφίες. Άλλωστε η ίδια έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το γυμνό. «Το γυμνό στην οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ ταμπού. Θυμάμαι τα καλοκαίρια να πηγαίνουμε συχνά σε παραλίες γυμνιστών. Βέβαια σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η μητέρα μου που ήταν μοντέλο και είχε άνεση με το σώμα της» είχε δηλώσει σε μια παλιότερη συνέντευξή της.

«Όλοι μας πρέπει να είμαστε περήφανοι για το σώμα μας και όχι να το κρύβουμε».

Και αυτή την άποψή της προσπάθησε να την αποτυπώσει και στο βιβλίο που επιμελήθηκε. «Όλοι μας πρέπει να είμαστε περήφανοι για το σώμα μας και όχι να το κρύβουμε. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μεγάλο ατού του βιβλίου: πανέμορφες εικόνες από σημαντικούς φωτογράφους που εξυμνούν το γυναικείο σώμα».

H Whitfield , μέσα από τις γυμνές φωτογραφήσεις, θέλει κι αυτή να εξερευνήσει τα όρια του ερωτισμού.

 

//Το «#SENDNUDES» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MENDO και κοστίζει €50. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Mert and Marcus: Φωτογραφίζοντας την τελειότητα

Button to top