Καθ’ οδόν. Φορώντας τα… απαραίτητα.

  Κάθε φωτογράφος δικαιούται να έχει τη μούσα του. Για τον Thomas Freyer αυτή είναι η Magdalena Szczepanska. Πρόκειται για το μοντέλο από την Πολωνία που συν τοις άλλοις είναι makeup artist και καλλιτεχνική διευθύντρια. Πάνω από όλα, όμως, είναι αυθεντικά όμορφη.

  Με εκείνη την παγερή νωχέλεια των γυναικών του βορρά που ενώ σε αποδιώχνει με το βλέμμα της, την ίδια στιγμή αισθάνεσαι να σε τραβάει από τη μύτη. Το σίγουρο είναι ότι τον Freyer τον κέρδισε αμέσως.

  Η Magdalena Szczepanska όπως την είδε ο Thomas Freyer.

  «Αποδράστε από τις συνήθειές σας και ανοίξτε τα συναισθήματά σας. Νιώστε τα πίσω από την τέχνη», μας προτρέπει ο Thomas Freyer.

  Στην αρχή, και μετά από μερικές σποραδικές λήψεις, διαπίστωσαν μαζί ότι η δουλειά και η δημιουργικότητά τους πήραν μια νέα, πολύ δημιουργική τροπή. Έκτοτε συνεργάζονται αδιάκοπα, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για να απαθανατίσουν και να κατακτήσουν τους τόπους, που χρησιμεύουν ως φόντο για τη σκηνοθεσία τους και την αφήγηση τους. Κάπως έτσι σαγηνεύουν τον θεατή μέσα από αυτά τα ασυνήθιστα μέρη.

  Καρπός της κοινής τους προσπάθειας είναι το φωτογραφικό άλμπουμ με τον εύγλωττο τίτλο «It’s Magdalena» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Normal.

  Κατά τη διάρκεια του road trip τους.

  Στο προλογικό του σημείωμα, ο Freyer, με «όχημα» τις γυμνές φωτογραφίες της Magdalena Szczepanska, μας προτρέπει να κάνουμε το εξής: «Αποδράστε από τις συνήθειές σας και ανοίξτε τα συναισθήματά σας. Νιώστε τα πίσω από την τέχνη. Ίσως κάποια κεφάλαια να σας ευχαριστήσουν περισσότερο από άλλα, το καθένα είναι μοναδικό, σας προσκαλούν σε μια νέα παράσταση.

  Αυτές οι φωτογραφίες μιλούν για τα συναισθήματα, τις καταστάσεις και τις προσωπικότητες που κρύβονται σε καθέναν από εμάς. Είναι χρωματισμενές με αγριότητα, παραξενιά και αυθεντικότητα. Ελπίζουμε να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας μαζί σας σε όλες τις σελίδες και γαργαλάω άτακτα το περίεργο και δημιουργικό μυαλό σας, έστω και λίγο περισσότερο σήμερα. Σας προσκαλώ να ανακαλύψετε τα φανταστικά μου ταξίδια, μακριά από τα συνηθισμένα μου».

  Η παραξενιά συναντάει τη αισθαντικότητα.

  Ο Thomas Freyer συνάντησε το 2019 την Magdalena Szczepanska και έκτοτε έγινε η μούσα του.

  Γεννημένος το 1968 στην Ανατολική Γερμανία, ο Thomas Freyer είναι μηχανικός και φαρμακοποιός στο επάγγελμα και φωτογράφος από πάθος. Ήδη πολύ νέος φωτογράφιζε νεκρές φύσεις και δούλευε στο δικό του σκοτεινό θάλαμο. Στις αρχές του 2000, ένας φίλος του μύησε στη φωτογραφία πορτρέτου. Στη συνέχεια βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφίσει ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στενά.

  To εξώφυλλο της έκδοσης.

  Το επόμενο κεφάλαιο στη φωτογραφική του καριέρα του ήταν ο χώρος της μόδας και η γυμνή φωτογραφία που στη συνέχεια έγιναν τα κύρια κίνητρά του και η πηγή της δουλειάς του, χωρίς να παραμελεί τη φωτογραφία πορτρέτου. Το 2019 ξεκίνησε τη μεγάλη και συνεχώς εξελισσόμενη συνεργασία του με τη μούσα του Magdalena Szczepanska. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

   

  Διαβάστε ακόμα: Τα διασταυρούμενα κορμιά του Renaud de Gambs.

   

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top