Ολοι οι Bond στο μουσείο της Madame Tussauds στο Βερολίνο (Φωτογραφία: myguideberlin.com).

Eπόμενη έξοδος: Επανεφεύρεση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι -εύσχημοι, πολλές φορές- για να πεις ότι έχεις φτάσει σε αδιέξοδο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει με την παραγωγή του φημισμένου υπερπράκτορα 007, Barbara Broccoli, η οποία πολύ πρόσφατα χρησιμοποίησε τη λέξη «επανεφεύρεση» για να εξηγήσει ποιο θα είναι το μέλλον του.

Από την ταινία No Time To Die (διαβάστε την κριτική μας για την ταινία)  ξέρουμε πολύ καλά πως ο James Bond μάς άφησε χρόνους. Οπότε τι να περιμένουμε στην 26η ταινία της κατασκοπικής saga; Η Broccoli άφησε μια σκιά να αιωρείται στον αέρα όπου ο καθένας μπορεί να εικάσει ό,τι θέλει και ό,τι απεύχεται (ειδικά οι φανατικοί φίλοι του πράκτορα).

«Κανείς δεν είναι υποψήφιος. Εξετάζουμε όλα τα δεδομένα, το συζητάμε», είπε η Barbara Broccoli.

Έσπευσε, δε, να σημειώσει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος ηθοποιός πάνω στον οποίο δουλεύεται το όποιο σενάριο. Που ούτε κι αυτό υπάρχει. «Κανείς δεν είναι υποψήφιος. Εξετάζουμε όλα τα δεδομένα, το συζητάμε. Δεν υπάρχει σενάριο και δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα μέχρι να αποφασίσουμε πώς θα προσεγγίσουμε την επόμενη ταινία γιατί, στην πραγματικότητα, είναι μια επανεφεύρεση του Bond. Επανεφευρίσκουμε ποιος είναι και αυτό απαιτεί χρόνο. Θα έλεγα ότι τα γυρίσματα είναι τουλάχιστον δύο χρόνια μακριά», τόνισε συγκεκριμένα.

Τα σχόλια της Broccoli έγιναν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου της BFI Fellowship, όπου αυτή και ο Michael G. Wilson τιμήθηκαν για την παρουσία τους στο κινηματογραφικό στερέωμα. Εκεί, φυσικά, τους έγινε η σχετική καζούρα για την απόφασή τους να σκοτώσουν τον Bond ακούγοντας διάφορους να τους λένε πως είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση.

Mετά τον Daniel Craig, ποιος;

Το θέμα είναι να μην μετατραπεί ο Bond σε καρικατούρα του εαυτού του. Να μην μεταλλαχθεί τελείως και χάσει κάθε έννοια τζεϊμσμποντισμού.

Φυσικά, η Broccoli είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η αναζήτηση για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ θα ξεκινήσει το 2022 μετά τη δραματική αποχώρηση του Κρεγκ, κάτι που είχε προκαλέσει εικασίες για το ποιος θα γινόταν ο μεγαλύτερος κατάσκοπος στον κόσμο μετά από αυτόν.

«Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου», είπε τότε «Θέλουμε ο Ντάνιελ [Κρεγκ] να χαρεί τη στιγμή της αποχώρησής του. Του χρόνου θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το μέλλον». Ο χρόνος πέρασε, αλλά λύση δεν βρέθηκε ακόμη.

Το θέμα είναι ότι ο Bond μέσα στα χρόνια άλλαξε πολύ. Αλλαξε δραστικά πολύ. Εχασε πολλά από τα αρχικά ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Ορισμένες φορές, δε, έπεσε θύμα μεταλλαγής. Σημεία των καιρών ή ανάγκες της βιομηχανίας του θεάματος να βρίσκεται πάντα στο… σήμερα. Το θέμα, όμως, είναι να μην μετατραπεί ο Bond σε καρικατούρα του εαυτού του. Να μην μεταλλαχθεί τελείως και χάσει κάθε έννοια τζεϊμσμποντισμού.

H Barbara Broccoli και ο Michael G. Wilson (Φωτογραφία: oacoree.com).

Ο Κρεγκ που ήταν το τελευταίο προπύργιο του παλιού μποντισμού πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία Casino Royale το 2006. Επανέλαβε τον ρόλο του 007 στο Quantum of Solace του 2008, στο Skyfall του 2012 και στο Spectre του 2015, τα οποία έχουν συνολικά εισπράξεις πάνω από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Ήδη όμως με τον Κρεγκ, πολλά πράγματα άλλαξαν στον Bond. Περισσότερα απ’όσα θα θέλαμε.

Μετά απ’ αυτόν θα επικρατήσει το χάος;

 

Διαβάστε ακόμα: Σοβαρά τώρα… Πώς θα μπορούσε να επιστρέψει ο Μποντ;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top