Ο μασκοφόρος Lone Ranger (Άρνι Χάμερ) με τον, συνοδοιπόρο και σωτήρα του, Iνδιάνο Τόντο (ο Ντεπ ξανά σε ρόλο… πειραγμένου) ετοιμάζουν την εκδίκησή τους απέναντι σε μια συμμορία κακοποιών.

Ο Lone Ranger ξεκίνησε την καριέρα του στο αμερικανικό ραδιόφωνο τη δεκαετία του ’30. Γνώρισε εποχές δόξας στην αμερικανική τηλεόραση του ’50. Έγινε και κόμικ χαρακτήρας πριν ανέβει φέτος τα σκαλοπάτια του σινεμά. Όχι όμως με τον Τζόνι Ντεπ, αλλά με τον Άρνι Χάμερ.

Ο Ντεπ υποδύεται ένα αλαφροΐσκιωτο Ινδιάνο που μοιάζει ‒τόσο, μα τόσο πολύ‒ με τον Τζακ Σπάροου στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Το γεγονός αυτό οδηγεί στο ξεκίνημα της ταινίας με την… όπισθεν, κάτι που δεν διορθώνεται ποτέ απόλυτα στη διάρκεια των δυο και βάλε ωρών που διαρκεί το φιλμ. Πρωταγωνιστής του έργου είναι ο Τζον Ριντ, ένας οραματιστής δικηγόρος που θεωρεί ότι η εφαρμογή του Νόμου μπορεί να βάλει φρένο στο μισανθρωπισμό και τη βία που μαστίζει την Άγρια Δύση. Όταν όμως ο καταζητούμενος πιστολέρο Μπουτς Κάβεντις σκοτώσει τον ρέιντζερ αδελφό του, ο Τζον θα μεταμορφωθεί σε μασκοφόρο εκδικητή και, μαζί με τον Ινδιάνο Τόντο, θα συμπορευτούν σε ένα μοναχικό ταξίδι εκδίκησης.

Η Άγρια Δύση ξαναμπαίνει ως φόντο στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Άγρια Δύση ξαναμπαίνει ως φόντο στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία αγωνιά για την επιτυχία. Είναι τόσο φροντισμένη στην κάθε λεπτομέρεια της παραγωγής, που η δίψα για ένα ακόμη σίκουελ ήδη μυρίζει από μακριά. Όλο το φιλμ είναι δοσμένο με ένα και μόνο γνώμονα: τη διασκέδαση του θεατή. Αυτό δεν είναι κακό. Το κακό αρχίζει με την ανοικονόμητη συσσώρευση των κλισέ, κάτι που θυμίζει έντονα «Πειρατές της Καραϊβικής». Τότε όμως υπήρχε το στοιχείο της έκπληξης και της σοφά φτιαγμένης ‒με ισόποσες δόσεις χιούμορ και δράσης‒ ιστορίας. Εδώ το αποτέλεσμα είναι άνισο, ο Ντεπ ως Τόντο δεν προκαλεί το ίδιο ενδιαφέρον με τον απρόβλεπτο Τζακ Σπάροου και ο Άρμι Χάμερ είναι αρκετά «ξύλινος» (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη που θυμίζει ζαρζαβατικά) και αταίριαστος στο ρόλο.

Ο Τζόνι Ντεπ ως Ινδιάνος... Τζακ Σπάροου!

Ο Τζόνι Ντεπ ως Ινδιάνος… Τζακ Σπάροου!

Μπορεί να μας χαροποιεί που η Άγρια Δύση ξαναμπαίνει ως φόντο στις κινηματογραφικές αίθουσες, ίσως όμως αργήσουμε αρκετά να βρούμε τον επόμενο Λεόνε, Σίγκελ, Πέκινπα ή Ίστγουντ, που θα ξεσκονίσει την εξάσφαιρη… κάμερά του, όπως παλιά.

 

Lone Ranger. Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι. Παίζουν: Άρνι Χάμερ, Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Διανομή: Feelgood Ent.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top