Aν δει κανείς τις φωτογραφίες που ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram -μαζί με οικογενειακές φωτογραφίες ή αφιλτράριστες πόζες- θα πέσει και σε εκείνες που προβάλλουν έναν ευθύ αισθησιασμό (refinery29.com).

Βάζεις στο Google το όνομά της και, αίφνης, προβάλλουν στην οθόνη σου διθυραμβικοί τίτλοι του στιλ «ακατέργαστο διαμάντι», «το νέο αστέρι του Χόλιγουντ». Είναι η Τζούλια Φοξ το επόμενο σημαντικό κορίτσι της Μέκκας; Ήταν το Uncut Gems ο προθάλαμος για την επιτυχία που θα ακολουθήσει τα χνάρια της;

Χυμώδης όσο ένα καλοκαιρινό πρωινό, με χείλη σαν βρεγμένα σφουγγαράκια, σπογγώδη και έκπαγλα, μάτια με εκείνο το μεθυστικό γκριζομπλέ που σε παραλύει και μια νεανική θηλυκότητα όχι όμως της πρώτης δροσιάς ή του άγουρου καρπού, αλλά της πρώτης ωριμότητας που κάνει χάζι την κοριτσίστικη αιδημοσύνη.

Δεν έχει διστάσει να παραδεχθεί δημόσια πως η πρώτη εμπειρία που είχε στην υποκριτική ήταν ο ρόλος μιας dominatrix.

Η Φοξ είναι μια αλεπού με φουντωτή ουρά που όμως δεν ενσαρκώνει τον κλασικό ιδεότυπο μιας κάποιας bimbo που θα δει το άστρο της να πάλλεται στον ορίζοντα του Χόλιγουντ κι ύστερα θα πέφτει στο έδαφος με πάταγο. Σου δίνει την αίσθηση πως τούτη εδώ έχει μάθει πολλά από τη ζωή πριν φτάσει στο σημείο να μιλούν όλοι γι’ αυτήν και οι άντρες να την φαντασιώνονται.

Φυσικά, δεν είναι χαζή – δεν έρχεται από την πατρίδα μιας σικέ αγιοσύνης: αν δει κανείς τις φωτογραφίες που ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram -μαζί με οικογενειακές φωτογραφίες ή αφιλτράριστες πόζες- θα πέσει και σε εκείνες που προβάλλουν έναν ευθύ αισθησιασμό. Ελάχιστα ποζάτο, περισσότερο πηγαίο.

Βλέμμα αυθεντικής ηδυπάθειας (Brigitte Lacombe).

Στα 29 της χρόνια, η Φοξ, μπορεί να πει κανείς πως έμαθε την πλέρια δημοσιότητα αργά. Αν σκεφτείς κανείς πως άλλες στην ηλικία τους έχουν καταφέρει και έχουν εδραιώσει το όνομά τους. Η ίδια είναι μάλλον το καταστάλαγμα πολλών και διαφορετικών εμπειριών που ήρθαν και τη συνάντησαν στη ζωή της.

Δεν έχει διστάσει να παραδεχθεί δημόσια πως η πρώτη εμπειρία που είχε στην υποκριτική ήταν ο ρόλος μιας dominatrix διευκρινίζοντας όμως πως: «Ήταν στο γυμνάσιο, αλλά δεν εμφανιζόμουν γυμνή ούτε υπήρξε διείσδυση. Ήταν μόνο role play. Έμπαινα απλώς στο δωμάτιο και διάβαζα τι ήθελε ο πελάτης από εμένα. Κάτι στο οποίο είμαι καλή ως τώρα».

Οι αδελφοί Safdie πίστεψαν σ’ αυτήν όταν αποφάσισαν να της δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Uncut Gems.

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει την Τζούλια είναι ο πειραματισμός σε διαφορετικά πεδία (κάτι σαν πολυτεχνίτης), αλλά με μια διάθεση πάντα να μην περιορίζει τον προσωπικό της χώρο. Όταν βρέθηκε στον κόσμο της μόδας, της συνέβη μια κλασική υπαρξιακή φρίκη. Μπήκε στο αυτοκίνητό της και τράβηξε για το πουθενά. Τελικά, βρέθηκε σε μια ακτή της Λουιζιάνας να μιλάει με το ανεμόδαρτο τοπίο.

Απαράμιλλα χυμώδης (wonderlandmagazine.com).

Φωτογράφος, σκηνοθέτης, παλαιότερα ιδιοκτήτρια nightclub, μοντέλο του Playboy και τώρα ένα κλασικό «It Girl»; Φαίνεται να γνωρίζει πόσο μπορεί η άγουρη ομορφιά να ξεστρατίσει σε λάθος χέρια: «Γνώρισα κορίτσια 13-15 ετών και συνειδητοποίησα μιλώντας τους ότι το sex trafficking και οι απαγωγές ήταν τόσο συχνό φαινόμενο που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να τις δηλώσουν στην αστυνομία. Ήξερα επιτόπου ότι αυτό ήταν κάτι για το οποίο ήθελα να μιλήσω».

Κολασμένα όμορφη.

Οι αδελφοί Safdie πίστεψαν σ’ αυτήν όταν αποφάσισαν να της δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Uncut Gems. Aφού πρώτα της έκαναν στενό μαρκάρισμα που εκείνη απέκρουε συνεχώς. Μπορεί η ταινία να μην κατάφερε να κάνει μεγάλο δρόμο προς τα βραβεία, όμως, μας άφησε ως παρακαταθήκη μια αυθεντική μούσα που λογικά θα την έχουμε να την βλέπουμε για κάμποσα χρόνια στην οθόνη.

Τώρα ως ερωμένη που δέχεται τα επίχειρα της άδικης συμπεριφοράς του Σάντλερ, σε κάποια επόμενη ταινία ποιος ξέρεις σε τι ρόλο;

 

Διαβάστε ακόμα: Τζεφ Μπρίτζες, είσαι ο δικός μας Dude.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top