7

«Οι περιοδείες μας πέρυσι, η επιστροφή στο σπίτι, το φιλτράρισμα όσων ζήσαμε, αυτά κλείστηκαν μέσα στο At Home».

Όταν ξεκινούσατε, είχατε ονειρευτεί τη διεθνή αναγνώριση που συναντήσατε άμεσα –σχεδόν ακαριαία;
Είναι πολύ ωραίο να ανταμείβεσαι για τη δουλειά σου: και οι δυο μας ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε τη μουσική σαν χόμπι… Αυτή η αναγνώριση, που λέτε –την οποία κάθε καλλιτέχνης, όταν ξεκινά, «φαντασιώνεται» ενδόμυχα–, εκτός του ότι μας χαροποιεί, μας βάζει στη διαδικασία να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε το μουσικό σας ταξίδι μακριά από την Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο πώς θα μπορούσαν να ακουστούν οι Keep Shelly εκτός συνόρων;
Ζούμε στην Αθήνα. Το internet έγινε, ουσιαστικά, το όχημα μέσω του οποίου η μουσική μας ταξιδεύει εκτός Ελλάδος. Το εξωτερικό, στην πραγματικότητα, προέκυψε. Έτυχε να μας ανακαλύψουν πρώτα στην Αμερική…

Τι σας ωθεί να γράφετε στίχους, να «μπλέκετε» ήχους; Ποια ταξίδια, εικόνες, στιγμές σας κλείστηκαν μέσα στο «Αt Home»;
Αυτό που ωθεί κάθε μουσικό, ζωγράφο, συγγραφέα κλπ, η ανάγκη του δηλαδή να εκφραστεί και να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Οι περιοδείες μας πέρυσι, η επιστροφή στο σπίτι, το φιλτράρισμα όσων ζήσαμε, αυτά κλείστηκαν μέσα στο «At Home».

Γιατί αργήσαμε τόσο να σας δούμε live στην Ελλάδα; Πέρυσι ήμουν στην πρώτη σας εμφάνιση στο Reworks –ήταν μαγεία!
Οι πρώτες μας συναυλίες απλώς έτυχε να δοθούν στην Αγγλία, λόγω της κυκλοφορίας του σινγκλ «Hauntin’ Me» από την Transparent. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει κάποια live στην Αθήνα και την εμφάνιση στο Reworks πέρυσι, που λέτε. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα εκτός Αθηνών.

IMG_7266 F

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα εκτός Αθηνών».

Περιμένατε στ’ αλήθεια να προκαλέσει τόση αίσθηση η επιλογή του ονόματός σας, εμπνεόμενοι από την περιοχή που μεγαλώσατε και αγαπήσατε;
Επρόκειτο για ένα παιχνίδι με τις λέξεις, που φανταζόμασταν –σχεδόν το ξέραμε– πως θα προκαλούσε κάποιο μπέρδεμα. Στο εξωτερικό, προφανώς, δεν γνώριζαν την Κυψέλη, οπότε αναρωτιούνταν ποια είναι η Shelly. Ακόμη και στην Ελλάδα, όμως, οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν αμέσως ότι αναφερόμασταν στην Κυψέλη.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας κάθε φορά που ασχολούνται μαζί σας τα Pitchfork, Gorrila vs Bear, Dazed & Confused, Stereogum…;
Είναι, σαφώς, κολακευτικό να «παίζεις» στη διεθνή αρένα, δίπλα στα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής, αυτό όμως δεν μας δημιουργεί συναισθηματικό αντίκτυπο. Όλα αυτά τα μουσικά sites και blogs κάνουν, απλώς, τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.

1. At Home (front cover)

Το εξώφυλλο του «Αt Home».

Ένα gig σας που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;
Σίγουρα η πρώτη μας συναυλία πριν από δυο χρόνια. Ήμασταν πολύ αγχωμένοι και κάπως έξω από τα νερά μας, αφού ναι μεν το club ήταν γεμάτο, δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να δίνεις την πρώτη σου συναυλία σε μια πόλη όπως το Λονδίνο. Ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά και οι αναμνήσεις από εκείνη την νύχτα είναι πολύ όμορφες.

Εφηβικά ινδάλματα, καλλιτέχνες που αγαπάτε;
The Cure, Joy Division, Black Sabbath, The Beatles, Fleetwood Mac… Οι επιρροές μας είναι πολλές.

Θα έχουμε την ευκαιρία να σας δούμε σε κάποιο φεστιβάλ φέτος; Τι άμεσα σχέδια υπάρχουν; Θαρρώ πως είναι επιθυμία πολλών να εντάξετε και λίγο Ελλάδα στο πρόγραμμά σας.
Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια πληροφορία για το τι θα κάνουμε. Σκοπεύουμε, ωστόσο, να κάνουμε κάποια tour στην Ευρώπη και να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ελλάδα. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε κι εμείς.

 

Το άλμπουμ των Keep Shelly in Athens «Αt Home» κυκλοφορεί από την αμερικανική Cascine.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top