O Καθηγητής και η Ρακέλ εγκλωβίζονται σε ένα δάσος. Κι εκεί αρχίζουν όλα (Netflix.com).

Bγήκε στον «αέρα» την Παρασκευή 19 Ιουλίου έπειτα από αρκετό διάστημα αναμονής. Είναι ο τρίτος κύκλος της ιστορίας που έχει ως πρωταγωνιστές μια υπερφιλόδοξη ομάδα ληστών. Ευφάνταστη το δίχως άλλο, λαοφιλής και καινοφανής ως προς τις μεθόδους της. Ας υποδεχθούμε τον τρίτο κύκλο της σειράς «La Casa de Papel» που προβάλλεται από το Netflix.

Σ’ αυτόν τον κύκλο τα πράγματα ακολουθούν μια δραματική τροπή – σαν να μας προετοιμάζουν οι δημιουργοί για τον επίσης πολυαναμενόμενο 4ο κύκλο, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να γυρίζεται. Eπί του συγκεκριμένου: σύμφωνα με το ισπανικό elPeriodico, ο δημιουργός Άλεξ Πίνα σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούνιο επιβεβαίωσε την επιστροφή για τέταρτο κύκλο. «Είναι μια παρέα ανθρώπων που ακόμα έχουν πολλά να πουν. Μας πήρε λίγο χρόνο να το αποφασίσουμε, θέλαμε να σεβαστούμε τη δουλειά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα επιστρέψουν στην «ησυχία» τους οι ληστές ή θα προσπαθήσουν να τα βάλουν ξανά με το κράτος κάνοντας μια ακόμη εκκωφαντική ληστεία;

Ωστόσο, για να είμαστε σίγουροι πως όντως θα υπάρξει 4ος κύκλος θα πρέπει να αναμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση και από το Netflix που θα δίνει και λεπτομέρειες για τον χρονικό ορίζοντα της νέας σεζόν.

Το ειδύλλιο του Ρίο και της Τόκιο θα μας απασχολήσει αρκετά στον 3ο κύκλο (Netflix.com).

Τώρα στο προκείμενο: μπορεί η ομάδα να σκόρπισε στα πέντε σημεία του ορίζοντα, όμως, ήταν γραφτό να ενωθεί ξανά λόγω του Ρίο που κρατείται από την αστυνομία σε διεθνή ύδατα και υφίσταται βασανιστήρια έτσι ώστε να αποκαλύψει που κρύβεται ο Professor.

Θα καταφέρουν να τον απεγκλωβίσουν; Κι αν ναι με ποια συμφωνία και ποιο τίμημα; Εν συνεχεία τίθεται άλλο ένα ερώτημα: θα επιστρέψουν στην «ησυχία» τους ή θα προσπαθήσουν να τα βάλουν ξανά με το κράτος κάνοντας μια ακόμη εκκωφαντική ληστεία; Εδώ αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουμε ένα μικρό spoiler: όχι, δεν θα κάτσουν στα αυγά τους. Υπάρχει πολύς χρυσός στα ταμεία του κράτους για να τον αφήσουν ανεκμετάλλευτο. Επομένως, η νέα τους επιχείρηση θα τους βάλει για τα καλά στο ρουθούνι των κρατικών μηχανισμών που αυτή τη φορά θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω και να εκδικηθούν.

Τα όπλα ξαναβγαίνουν σε ένα τελικό (;) ξεκαθάρισμα (Netflix.com).

Η λέξη «πόλεμος» θα είναι κομβικής σημασίας σ’ αυτόν τον κύκλο. Τα πράγματα ακολουθούν μια δραματική τροπή. Η σκληροτράχηλη αστυνομικός που αναλαμβάνει το ρόλο του διαπραγματευτή προσπαθεί να παίξει τη γάτα με το ποντίκι με τον Καθηγητή και την Ρακέλ. Όταν οι δύο τους θα βρεθούν σε ένα δάσος και τριγύρω τους θα τους έχουν περικυκλώσει αστυνομία και στρατός, θα μπει σε λειτουργία το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχουν εκπονήσει οι ληστές. Θα πετύχει ο αντιπερισπασμός; Θα καταφέρουν να γλιτώσουν; Τι θα γίνει με την Ρακέλ όταν θα αποκοπεί από τον Καθηγητή;

Οι νέοι ρόλοι στον 3ο κύκλο είναι λειτουργικοί όσο χρειάζεται, αν και τον τόνο τον δίνουν οι παλιοί (μην ξεχνάμε το ειδύλλιο της Τόκιο με τον Ρίο που έχει πολύ πόνο να μας δώσει). Μένει να δούμε αν θα υπάρχει 4ος κύκλος. Κι αυτό διότι ο 3ος τελειώνει με τον ορισμό του «ανοιχτού» τέλους. Τα αφήνει όλα ανοιχτά.

 

Διαβάστε ακόμα: Rolling Thunder, o Scorsese κινηματογραφεί τον Dylan.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top