Roy Stuart: ο φωτογράφος-μαιτρ του γυναικείου οργασμού και της ποδολαγνείας

Τα άγρια κύματα του γυναικείου οργασμού και η ποδολαγνική λατρεία. Ο grandmaster της ερωτικής φωτογραφίας και η «μαντάμ» Dian Hanson υμνούν και τα δύο στο νέο βιβλίο «Embrace your fantasies/Getting off» από τις εκδόσεις Taschen.

Γράφει : Andro Team

Με ή χωρίς γόβες. Με ή χωρίς καλσόν.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν. Ο Άντι Γουόρχολ δεν το έκρυβε. Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ομοίως. Όπως και ο Τόμας Χάρντυ. Ο «δικός» μας Αντώνης Σουρούνης γράφει για μια ηρωίδα του: «Πατούσε μ’ όλο το πέλμα της και χαιρόταν το βάδισμά της, κάθε βήμα φύτευε στη γη τα πόδια της…, κι εγώ σκέφθηκα πόσο χαιρόταν τις πατούσες της η ίδια η γη…».

Τα κάτω άκρα, οι απολήξεις του σώματός, το ύστατο σύνορό μας με τον έξω κόσμο. Αυτά που μας κρατούν σε όρθια στάση και μας επιτρέπουν να τρέχουμε ή να περπατάμε. Μόνο; Αν ρωτήσεις έναν ποδολάγνο θα σου πει με απόλυτη σιγουριά «όχι, δεν υπάρχουν μόνο γι’ αυτό».

Το εξώφυλλο του βιβλίου «Embrace your fantasies/Getting off» από τις εκδόσεις Taschen.

Ο Stuart άφησε στα μοντέλα τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα. Ακόμη και να φτάσουν σε οργασμό μπροστά στον φακό του.

Ολοι οι προαναφερθέντες, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, άλλος φανερά ή κρυφίως, έχουν αποθαυμάσει, λατρέψει ή υμνήσει το κάλλος των γυναικείων ποδιών. Διότι καλό είναι το πλουμιστό στήθος, οι τορνευτοί ώμοι, η απαλότητα της κοιλιάς, αλλά μπρος στο θαύμα των ten little pigies δεν υπάρχει. Ο Κουεντίν Ταραντίνο ξέρει κάτι παραπάνω επ’ αυτού.

Και έρχεται η στιγμή που η γυναίκα μένει μόνο με τις γόβες της. Ή και χωρίς αυτές.

Το ίδιο ξέρει και ο συγγραφέας και editor του ιστορικού περιοδικού Leg Show, Dian Hanson. Μαζί με τον φωτογράφο Roy Stuart, από το 1987 έως το 2001, άλλο δεν έκαναν από το να συλλέγουν τέτοιου είδους φετιχιστικές φωτογραφίες. Ολες είναι δικής τους έμπνευσης. Έχοντας πάνω από 100 τέτοιες, αυτό που επιδίωκε ο Struart ήταν να σπάσει τον τοίχο του ταμπού. Γι’ αυτό άφησε στα μοντέλα τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα. Ακόμη και να φτάσουν σε οργασμό μπροστά στον φακό του.

Το παιχνίδισμα των δαχτύλων μέσα στον κλωβό του παπουτσιού.

Ήταν, δε, τόσο σαφής εξαρχής που συνομιλώντας με το επίδοξο μοντέλο του εξηγούσε πως δεν θέλει να βγάλει κάποιες επαγγελματικές φωτογραφίες με «τακτοποιημένο» θέμα, αλλά μια ωμότητα που θα φέρει την αυθεντική φύση του οργασμού. Πολλές γυναίκες είπαν αμέσως «ναι» και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και ερωτικά βοηθήματα την ώρα της φωτογράφησης.

Οι γυναίκες αφέθηκαν στο φακό του Stuart δίχως προκαταλήψεις.

Αυτές οι φωτογραφίες σε συνδυασμό με το κείμενο της Hanson έδωσαν το υλικό για τη δημιουργία του βιβλίο «Getting Off, second in the Embrace Your Fantasies» που κυκλοφορεί από τις θαυμαστές εκδόσεις Taschen. Όλες οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Leg Show και ουσιαστικά έχουν διασωθεί από την αφάνεια. Σε αντίθεση με χιλιάδες άλλες που χάθηκαν όταν το περιοδικό κατέβασε ρολά το 2012.

Τυφλός φετιχισμός ή ακολουθώντας τυφλά τα φετίχ σου.

Το αισθητικό αποτύπωμα των φωτογραφιών είναι ολότελα 90’s. Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος τους έχει τραβηχτεί εκείνα τα χρόνια. Και μπορεί σήμερα να κοιτάζουμε αυτές τις φωτογραφίες με μιαν απόσταση λόγω της εξέλιξης της φωτογραφικής τέχνης, ωστόσο, αυτή η ναΐφ αισθαντικότητά τους είναι που τους προσδίδει μια κρυφή -έως άγρια- ομορφιά.

 

Διαβάστε ακόμα: Ω, Μπάρμπαρα! Είσαι πράγματι ένας «άγγελος».

 

Button to top