Οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα λάβουν ένα σπάνιο πρωτοχρονιάτικο δώρο με τη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο.

Την Πρωτοχρονιά του 2021 στις 17:00 το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα διαθέσει στο διαδίκτυο για 48 ώρες τη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου με έργα για σόλο βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Είναι η συναυλία που είχε πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου στις 17 Ιουλίου 2020.

Ξαναζήστε κατά την ακρόαση την μοναδική εκείνη βραδιά σαν να ήσασταν εκεί. Η Ειδική Διαδικτυακή Προβολή την Πρωτοχρονιά στις 17:00 θα είναι διαθέσιμη για τις επόμενες 48 ώρες.

Ο συνεργάτης του Andro Δημήτρης Κιουσόπουλος είχε παρακολουθήσει εκείνη τη μαγική συναυλία και είχε μεταφέρει τον παλμό και τη μυσταγωγία της με εύγλωττο τρόπο.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη μύθο και μουσική.

Είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Ήταν μια βραδιά γεμάτη μύθο και μουσική. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 ο Λεωνίδας Καβάκος εγκαινίασε στο Αρχαίο Θέατρο του Ασκληπιείου στην Αργολίδα το φετινό αναδιαμορφωμένο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο μουσικός στάθηκε στο κέντρο της ορχήστρας και ερμήνευσε χωρίς διακοπή την Παρτίτα αρ. 3, την Σονάτα αρ. 1 και την Παρτίτα αρ. 2 από τα Έξι Σόλο για βιολί του Johann Sebastian Bach. Η διάρκεια του μουσικού προγράμματος ήταν περίπου 70 λεπτά.

Η βραδιά ήταν υποβλητικά σκηνοθετημένη, χάρις στους φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ. Οι προβολείς σχημάτιζαν ένα άστρο με κέντρο τον μουσικό, ενώ δεκάδες κεριά τοποθετημένα περιμετρικά στην ορχήστρα δημιουργούσαν ένα ομαλό πέρασμα προς το κοίλο, αποφεύγοντας την αίσθηση κενού που θα έδινε ένας μοναχικός άνθρωπος στο κέντρο ενός αχανούς κύκλου. Ο μουσικός στάθηκε στο πίσω όριο της θυμέλης.

 

//Το πρόγραμμα
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750)
Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε μι μείζονα, BWV 1006

Preludio – Loure – Gavotte en Rondeau – Menuett I – Menuett II – Bourrée – Gigue
Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001

Adagio – Fuga (Allegro) – Siciliana – Presto
Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε ρε ελάσσονα, BWV 1004

Allemande – Courante – Sarabande – Gigue – Chaconne

 

Δείτε τη συναυλία εδώ

 

Διαβάστε ακόμα: Τα Top-10 τραγούδια του 2020.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top