To τρόπαιο του Μουντιάλ και η θήκη του.

Είναι χρυσό. Είναι βαρύτιμο και στο τέλος του Μουντιάλ θα ανήκει σε μια μόνο ομάδα. Το τρόπαιο του Μουντιάλ, ένα από τα πιο ωραία τρόπαια που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αθλητική διοργάνωση, δεν γίνεται να μεταφέρεται λες και είναι ένα απλό μπιμπελό. Θέλει την προσοχή και την κατάλληλη συσκευασία.

Για πάνω από τρεις δεκαετίες ο συγκεκριμένος οίκος είναι συνώνυμος της απαράμιλλης αθλητικής υπεροχής.

Η FIFA από το Μουντιάλ του 2010 στη Ν. Αφρική είχε δώσει το «χρίσμα» στον οίκο Louis Vuitton να δημιουργήσει μια ειδική θήκη μέσα στην οποία θα μεταφέρεται το τρόπαιο του Μουντιάλ. Το επανέλαβε και στο 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας και έκτοτε έγινε θεσμός ο γνωστός οίκος μόδας να προφυλάσσει με στυλ το τρόπαιο.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο οίκος από το Rolland Garros.

Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι ο οίκος Louis Vuitton ανέλαβε κάτι τέτοιο που εκ πρώτης όψεως μοιάζει να είναι παράταιρο με τον κύκλο εργασιών του. Για πάνω από τρεις δεκαετίες ο συγκεκριμένος οίκος είναι συνώνυμος της απαράμιλλης αθλητικής υπεροχής, δημιουργώντας προσαρμοσμένες θήκες για μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα τρόπαια στον κόσμο.

Η κληρονομιά της Louis Vuitton είναι μια μοναδική ιστορία θρυλικών επιτευγμάτων και δεξιοτήτων, μια κληρονομιά που μοιράζεται με τους κυρίαρχους του αθλητισμού.

Συνεχίζοντας την 160ετή συνεργασία της Louis Vuitton με θρύλους όλων των ειδών – βασιλείς και συγγραφείς, εξερευνητές και ηθοποιούς – αυτές οι θήκες φιλοξενούν βραβεία για τους νικητές των απόλυτων εμβληματικών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Η κληρονομιά της Louis Vuitton είναι μια μοναδική ιστορία θρυλικών επιτευγμάτων και δεξιοτήτων, μια κληρονομιά που μοιράζεται με τους κυρίαρχους του αθλητισμού – τους ιστιοπλόους και τους gamers, τους παίκτες του τένις και τους αστέρες του ποδοσφαίρου, τους ήρωες του ράγκμπι και τους Hall of Famers του μπάσκετ, οι οποίοι, όπως και η Vuitton, έχουν ορίσει την τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων.

Aκόμη και σε κορυφαίους ιστιοπλοϊκούς αγώνες δίνει το παρόν.

Χειροποίητη από έμπειρους τεχνίτες – μερικές φορές χρειάστηκαν περισσότερες από 400 εργατοώρες για να φτιαχτούν – στο ατελιέ της Louis Vuitton στο Asnières της Γαλλίας, κάθε θήκη τροπαίου είναι μια εξαιρετική απόδειξη της τέχνης της χειροτεχνίας και αντλεί έμπνευση από το ίδιο το άθλημα.

Ο οίκος Louis Vouiton είναι πάντα κοντά στις μεγάλες διοργανώσεις.

Για παράδειγμα, οι θήκες των τροπαίων για τους νικητές του Γαλλικού Όπεν διαθέτουν ένα εσωτερικό από τερακότα που θυμίζει την αργιλώδη επιφάνεια του Roland Garros, ενώ στην πρόσοψη ένα “V” θυμίζει τις γραμμές σε ένα γήπεδο τένις και είναι αυτό που προσθέτει την τελευταία πινελιά στο δημιούργημα.

Κάθε φορά που ανοίγει μια θήκη τροπαίων Louis Vuitton, είναι ένα γεγονός που ξεπερνά τον χώρο και τον χρόνο.

Το να αγκαλιάζει κανείς το παρελθόν κοιτάζοντας προς το μέλλον παραμένει χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε σχεδιασμού – τρανό παράδειγμα είναι η ειδική θήκη τροπαίων που σχεδιάστηκε για το πρωτάθλημα του League of Legends, του πιο δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού πολλαπλών παικτών στον κόσμο. Συνδυάζοντας το παραδοσιακό savoir faire καθώς και υπερσύγχρονα στοιχεία της υψηλής τεχνολογίας, η μοναδική αυτή θήκη φωτίζεται από πέντε εξαιρετικά ισχυρές λυχνίες LED.

Για κάθε θήκη χρειάζομαι εκατοντάδες εργατοώρες.

Κάθε φορά που ανοίγει μια θήκη τροπαίων Louis Vuitton, είναι ένα γεγονός που ξεπερνά τον χώρο και τον χρόνο. Πέρα από τις επευφημίες των θεατών που γεμίζουν τα στάδια, τα εκτυφλωτικά λαμπερά φώτα, τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τα χαμόγελα, εκείνη τη στιγμή της νίκης το ρολόι σταματάει καθώς η προσμονή μεγαλώνει.

Παρουσιάζονται σε δέρμα Louis Vuitton Epi ή καμβά Monogram, Damier Graphite ή σε κάτι εντελώς μοναδικό, το ασημί και το χρυσό αυτών των πολυπόθητων βραβείων λάμπουν καθώς αποκαλύπτονται στους καλύτερους αθλητές που γνώρισε ποτέ η ιστορία.

Το εξώφυλλο του λευκώματος.

Το λεύκωμα Louis Vuitton Trophy Trunks που εξέδωσε ο οίκος Assouline αναδεικνύει τον οίκο ως αναπόσπαστο μέρος της στέψης θρύλων, από τον Rafael Nadal που πέτυχε τον δέκατο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν που αποτελεί ρεκόρ το 2017 μέχρι τη θριαμβευτική νίκη της ομάδας της Γαλλίας επί της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018.

H Louis Vuitton και οι νικητές συναντιούνται σε έναν κοινό στόχο, τον διαχρονικό εορτασμό των προκλήσεων και του ανταγωνισμού, του αθλητικού πνεύματος και της ολοκλήρωσης.

 

Διαβάστε ακόμα: Μουντιάλ. «Όταν έκλαψα για την Ολλανδία στον τελικό του ’78».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top