Αν και ο τίτλος της σειράς είναι κλισέ, το θέμα έχει αρκετή ίντριγκα.

Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό αν αναφέρουμε ότι οι εργασιακοί χώροι αποτελούν το πλέον αφροδισιακό σκηνικό για να αναπτυχθεί μια φιλία με προνόμια, μια παθιασμένη σχέση, ένα ρομάντζο που μπορεί να καταλήξει σε γάμο. Πολλές φορές, η ανία της ρουτίνας απαιτεί δημιουργικές διεξόδους, ενώ οι σχέσεις εξουσίας στην επαγγελματική ιεραρχία οδηγούν σε ασυνείδητο αισθησιασμό.

Η πολυεπίπεδη σουηδική σειρά Love & Anarchy πειραματίζεται με την παραπάνω διαπίστωση, και παρά τον τίτλο που φαίνεται κλισέ, πρόκειται για μια έξυπνη και παιχνιδιάρικη μίνι σειρά σκανδιναβικής προέλευσης γύρω από μια αμιτιέ αμουρέζ σε εργασιακό σκηνικό που σχολιάζει ποικίλα, σύγχρονα ζητήματα, όπως η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ο φεμινισμός, η πολιτική ορθότητα, οι ψυχικές ασθένειες και το διαχρονικό ζήτημα του σεξ.

Η σειρά περιέχει σκηνές σεξ και πλήρους γύμνιας.

Οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και οι ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά, εύκολα τους ερωτεύεσαι.

Ξεκίνησα να παρακολουθώ την σειρά της Lisa Langsbeth κάπως τυχαία, την ώρα που έκανα γυμναστική στο σπίτι, για να μην μετρώ βασανιστικά τις επαναλήψεις των ασκήσεων. Δυστυχώς για μένα, τώρα πρέπει να βρω μια καινούρια σειρά για να με αποσπά από την μονοτονία της άσκησης, αφού κατέληξα να μπιντζάρω (να καταναλώνω αδηφάγα) τα οκτώ επεισόδια μέχρι τα ξημερώματα. Οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και οι ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά, εύκολα τους ερωτεύεσαι. Η ιστορία είναι συγκινητική και αστεία, σε κάνει να θες να ξεπεράσεις τα όρια και να απαλλαγείς από άγραφους κανόνες.

Η Σοφί έχει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των μικρών παιδιών της, τον κουλ σύζυγο της.

Η ηρωίδα της σειράς είναι η Σοφί (Ida Engvoll), μια σύμβουλος επιχειρήσεων που καλείται να προτείνει σχέδιο διάσωσης σε έναν εκδοτικό οίκο. Σκοπεύει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της εταιρείας με τις σύγχρονες, ψηφιακές πρακτικές της, ωστόσο γρήγορα διαταράσσεται η ισορροπία της ζωής της, όταν ο Μαξ (Bjorn Mosten), ένας intern στην θέση του IT την πιάνει να αυνανίζεται στο γραφείο, όπου την τράβηξε μια φωτογραφία και, φυσικά, της το λέει. Εκείνη -δικαιολογημένα- ανησυχεί, αλλά αποδεικνύεται ότι ο Μαξ δεν έχει κακή πρόθεση, ήθελε μάλλον να ταρακουνήσει λίγο τη Σόφι και της παραδίδει το τηλέφωνό του επιτρέποντάς της να διαγράψει τη φωτογραφία. Ωστόσο, η Σόφι δεν θα του δώσει πίσω το τηλέφωνο και έτσι ξεκινά ένα flirty παιχνίδι μεταξύ τους, όπου ο ένας βάζει προκλήσεις στον άλλον, ξεγελώντας την πλήξη της καθημερινότητας. Μέρα με την μέρα, βυθίζονται όλο και περισσότερο στο παιχνίδι αυτό, αφού έχουν δημιουργήσει έναν κώδικα που αντιλαμβάνονται μόνο οι δυο τους, ξεπερνώντας κάθε φορά τα όρια όλο και περισσότερο, φέρνοντας τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα και για τους δυο.

Με το παράδειγμα της, η σειρά αυτή, αποδεικνύει ότι οι Σουηδοί έχουν μια πιο υγιή στάση απέναντι στο σεξ.

Οταν μια επαγγελματική σχέση καταλήγει στο κρεβάτι.

Η πραγματικότητα δεν είναι δυνατό να υπερκεραστεί, παρά τις παιχνδιάρικες και ανατρεπτικές τους διαθέσεις, έτσι η Σοφί έχει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των μικρών παιδιών της, τον κουλ σύζυγο της που φαίνεται να πάσχει στην ενσυναίσθηση και τον πατέρα της που ταλαιπωρείται από μια χρόνια ψυχική ασθένεια και διαδηλώνει για τις συμφορές του καπιταλισμού. Από την άλλη, ο Μαξ συγκατοικεί με άλλα τρία άτομα, φαίνεται να μην σκέφτεται πολύ, ωστόσο έρχονται στο προσκήνιο οι διαταραγμένες σχέσεις με την μητέρα του που ζει στην επαρχία. Ίσως αυτό το εύρημα προσπάθησε να δικαιολογήσει την προτίμηση του Μαξ στις μεγαλύτερες γυναίκες, κάτι που βρίσκουμε εντελώς περιττό. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων είναι αυθεντικές.

Τα ρούχα που υποτίθεται ότι φοράνε οι ηθοποιοί χωρίς ιδιαίτερη σκέψη είναι πολύ προσεγμένα στους χρωματικούς τους συνδυασμούς.

Αυτό ισχύει και για όσα διαδραματίζονται στον εκδοτικό οίκο, οι εργαζόμενοι του οποίου ασθμαίνουν να κρατηθούν στην επιφάνεια μιας εποχής που βασίζεται στην εικόνα και την ταχύτητα, ενώ εκείνοι είναι εκπαιδευμένοι να εκτιμούν το περιεχόμενο και την ουσία και να επενδύουν σε βάθος χρόνου. Οι συγκρούσεις μεταξύ του παλαίμαχου καλλιτεχνικού διευθυντή και της νέας διευθύντριας πωλήσεων και επικοινωνίας γύρω από την πολιτική ορθότητα και τις απαιτήσεις του μέινστριμ, απαλύνονται με την συμπόνια με την οποία αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον. Η άφιξη της Σοφί τους κάνει ανήσυχους, ενώ οι εξελίξεις τους φέρνουν αντιμέτωπους με τους προσωπικούς τους δαίμονες, τους οποίους προσπαθούν να αποτινάξουν.

Πρόκειται για μια σκανδιναβική σειρά, έτσι τα πάντα και όλοι έχουν ένα κάποιο στυλ. Τα ρούχα που υποτίθεται ότι φοράνε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη είναι πολύ προσεγμένα στους χρωματικούς τους συνδυασμούς. Τα έπιπλα και η διακόσμηση είναι πάντα καλαίσθητα, και φυσικά, όλοι έχουν χρήματα.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι περιέχει σκηνές σεξ και πλήρους γύμνιας, κάτι που βρήκα αναζωογονητικό. Είναι πραγματικά αστείο, το πόση βία ανεχόμαστε, αλλά αντιδράμε στο γυμνό. Με το παράδειγμα της, η σειρά αυτή, αποδεικνύει ότι οι Σουηδοί έχουν μια πιο υγιή στάση απέναντι στο σεξ.

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί πρέπει να δείτε αμέσως το «The Queen’s Gambit».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top