Αρχετυπικές ανδρικές μορφές του καλλιτέχνη Luke Edward Hall.

  Ναύτες που χορεύουν, μελαγχολικοί πρίγκιπες, αρχαιοπρεπείς θεοί και ερωτιδείς. Μορφές που είναι μισοί άντρες και μισοί άγρια θηρία, μοναχικοί βοσκοί και άρχοντες μυθικών νησιών. Πωλητές φρούτων, ψαράδες, στρατιώτες και αρχαία αγάλματα.

  Σκούρα μάτια, ροζ μάγουλα, λουλούδια και ελιές, δοχεία για κρασί, ορεινές άγριες περιοχές, απόκρημνες ακτές, ένα μπαρ σε μια πλατεία τα μεσάνυχτα, ένα ερωτικό γράμμα που μιλάει για την ομορφιά. Αυτός είναι, εν πολλοίς, ο κόσμος του καλλιτέχνη Luke Edward Hall. Ή όπως σημείωνε και ο ίδιος: «Μια χώρα που εύχομαι να ήξερα καλύτερα, αλλά και μια χώρα που είναι πραγματική ζωντανή στη φαντασία μου».

  Ο Luke Edward Hall (arsenalsgatan3.com).

  Η Γκαλερί Breeder παρουσιάζει την ατομική έκθεση του δημιουργού «Figs and Honey and Sailing» που περιλαμβάνει νέα έργα σε χαρτί μαζί με πίνακες και κεραμικά. Η έκθεση μας παρουσιάζει τις εξερευνήσεις του καλλιτέχνη γύρω από τις βασικές του θεματικές, αλλά δεν περιορίζεται σ’ αυτά, καθώς εκτείνεται και σε περιοχές όπως η ελληνική μυθολογία, η ιστορία της τέχνης, η εσωτερική διακόσμηση, η μόδα και η αρχαιότητα.

  Τον Σεπτέμβριο του 2020 έκανε το πρώτο μεγάλο σχέδιο εσωτερικής διακόσμησης στο Παρίσι: ένα ξενοδοχείο και μπιστρό τριάντα τριών υπνοδωματίων.

  Πολλά από τα σχέδια του Hall σχετίζονται με την άμεση εμπειρία του, ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνει έμπνευση από την παγκόσμια αύρα και τη συλλογική μνήμη.

  Στο νέο του έργο, συνδυάζει έξυπνα την ιστορία και τα αρχέτυπα, συμπληρώνοντας τους καμβάδες του με βουκολικές σκηνές της Ελλάδας, καθώς και αγγλικά πρωτότυπα του ναύτη ή του ψαρά. Τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές του σε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, τα έργα του Hall μοιάζουν να αφηγούνται διηγήματα ανοιχτού τύπου που οι θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο.

  Η ρομαντική αισθητική των έργων είναι φανερό πως πηγάζει από το παρελθόν και με αρκετές αναφορές, από το Bloomsbury Group, τον Cecil Beaton και την αίσθηση χρώματος του Wes Anderson.

  Σχεδιάζει τακτικά τους φίλους του, τους γνωστούς και τους φανταστικούς χαρακτήρες του σε ένα διακριτικό, ρευστό στιλ.

  Σχεδιάζει τακτικά τους φίλους του, τους γνωστούς και τους φανταστικούς χαρακτήρες του σε ένα διακριτικό, ρευστό στιλ, αναφέροντας τον εκκεντρικό τρόπο ζωής της δεκαετίας του 1920 και του ’30. Ο Luke Edward Hall εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από τον Jean Cocteau, του οποίου τα γραμμικά σχέδια στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα αποπνέουν την οικειότητα του ρομαντισμού, ενώ πολλά έργα του παρουσιάζουν τις ίδιες συναισθηματικές ασάφειες που εμφανίζονται στο έργο του Patrick Procktor ή John Craxton.

  Από τον Μάρτιο του 2019 γράφει στους Financial Times για θέματα αισθητικής, εσωτερικής διακόσμησης και κομψής ζωής.

  Ο Luke Edward Hall έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα: από εσωτερικά σχέδια και έργα μόδας έως τοιχογραφίες και έργα εικονογράφησης για βιβλία, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Έχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες και ιδρύματα όπως: Gant, Burberry, Lanvin, Christie’s, Royal Academy of Arts, Richard Ginori, Svenskt Tenn και Habitat. Τον Σεπτέμβριο του 2020 έκανε το πρώτο μεγάλο σχέδιο εσωτερικής διακόσμησης στο Παρίσι: ένα ξενοδοχείο και μπιστρό τριάντα τριών υπνοδωματίων.

  Έχει συνεισφέρει σε ένα ευρύ φάσμα περιοδικών και τον Μάρτιο του 2019 εντάχθηκε στους Financial Times ως εβδομαδιαίος αρθρογράφος στο FT Weekend, απαντώντας σε ερωτήσεις των αναγνωστών σχετικά με την αισθητική, την εσωτερική διακόσμηση και την κομψή ζωή. Το Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, το Greco Disco: The Art & Design του Luke Edward Hall, που εκδόθηκε από το εκδοτικό οίκο teNeues.

   

  //Γκαλερί Breeder (Ιάσωνος 45, 210 3317527): Η έκθεση διαρκεί από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου

   

  Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Βαλαής, ο μετρ της χρυσής ελιάς που στολίζει τα σπίτια των ισχυρών.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top