Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας (από τον επίσημο λογαριασμό του Wigmore Hall στο Instagram).

Χάρη στη γενναιοδωρία ενός ιδιώτη χορηγού (το όνομα του οποίου αναφέρεται σεμνά στα ψιλά γράμματα του προγράμματος και ο οποίος είναι γνωστός για παλιότερη δήλωση στον Guardian «προτιμώ την τέχνη αντί για τα γρήγορα αυτοκίνητα»), το Wigmore Hall του Λονδίνου θα μεταδώσει είκοσι δωρεάν lunchtime concert -μεσημεριανές συναυλίες- για τέσσερις εβδομάδες τον Ιούνιο, από Δευτέρα ως Παρασκευή, αρχίζοντας από την 1η Ιουνίου 2020, πάντοτε στη μία η ώρα (ώρα Ελλάδος 15.00).

Οι συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας, θα έχουν όλες διάρκεια μια ώρα και θα μεταδοθούν ζωντανά από το BBC και σε live streaming από τον ιστότοπο της αίθουσας.

Τα lunchtime concert είναι από τις χαρακτηριστικές βρετανικές μουσικές παραδόσεις.

Τα lunchtime concert είναι από τις χαρακτηριστικές βρετανικές μουσικές παραδόσεις  – παραμένει βέβαια ανοιχτό σε ερμηνεία αν καταρχήν εννοούσαν «την ώρα του μεσημεριανού» ή «στη διάρκεια του μεσημεριανού», αν δηλαδή οι θεατές αρχικά έφερναν και τα σαντουιτσάκια τους (μια επίσης βρετανική επινόηση) ή αν έπρεπε να θυσιάζουν το μεσημεριανό για χάρη της μουσικής. Σε κάθε περίπτωση, τα lunchtime concert είναι φτιαγμένα για να χωρέσουν στη διάρκεια του ωριαίου διαλείμματος για μεσημεριανό φαγητό, και συχνά συμβαίνουν σε ωδειακά ή πανεπιστημιακά πλαίσια.

Οι μεσημεριανές μεταδόσεις του Wigmore Hall για τον Ιούνιο περιλαμβάνει μια μεγάλη επιλογή έργων μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ πιάνου, με συμμετοχή πολλών σημαντικών ονομάτων της βρετανικής κλασικής σκηνής, όπως οι  Imogen Cooper, Angela Hewitt, Stephen Hough, Michael Collins, Paul Lewis, Mark Padmore, Mitsuko Uchida, Steven Isserlis, κ.α. Το Wigmore Hall είναι μια αίθουσα περίφημη για την αισθητική της και για την ακουστική του πιάνου, αφού κατασκευάστηκε στην αυγή του 20ου αιώνα για τον οίκο πιάνων Bechstein, προτού περάσει σε βρατανική ιδιοκτησία στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την εναρκτήρια συναυλία του 1901 έδωσε ο σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας Ferruccio Busoni, του οποίου θα ακούσουμε και ένα έργο στη συναυλία της 1ης Ιουνίου.

Το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ:

 

Διαβάστε ακόμα: Bergen International Festival 2020 – σε ζωντανή μετάδοση κόντρα στον κορωνοϊό.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top