Ο Λέοναρντ και η Μάριαν πιασμένοι χέρι-χέρι στα σοκάκια της Ύδρας (timesofisrael.com).

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά γι’ αυτό το ειδύλλιο που τραγουδήθηκε από τον Λέοναρντ Κοέν και υμνήθηκε και από τους δύο, χρόνια μετά αφού είχαν χωρίσει, και ολοκληρώθηκε με ένα συγκινητικό γράμμα που έγραψε ο καναδός τραγουδοποιός και ποιητής όταν η αγαπημένη του Μάριαν έφυγε από τον μάταιο κόσμο.

Από σήμερα (12/12) θα δούμε στους κινηματογράφους και οπτικοποιημένη αυτή τη σχέση. Ο βρετανός ντοκιμαντερίστας βραβευμένος με BAFTA, Νικ Μπρούμφιλντ («Kurt & Courtney»), είναι αυτός που μας μεταφέρει τη φλογερή σχέση των δύο -τότε- νέων. Η ταινία έχει τίτλο: «Marianne & Leonard: Λόγια αγάπης».

Μας μεταφέρει στην Ύδρα των ’60s όπου η Νορβηγίδα Μάριαν Ιλέν γνώρισε τον Λέοναρντ Κοέν και έγινε η μούσα του. Ο Μπρούμφιλντ διηγείται την ερωτική ιστορία τους μέσα από μαρτυρίες και αρχειακό υλικό. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της νοσταλγίας για εκείνη την περίοδο, αλλά αρκετά δραματικά σημεία όταν χρειάστηκε να χωρίσουν.

Το τραύμα του χωρισμού δεν έφυγε ποτέ από τον Λέοναρντ Κοέν, καίτοι ήταν δική του απόφαση, καθώς ήθελε να ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο του καλλιτέχνη που αναζητεί την ταυτότητά του – ακόμη κι αν πρέπει να αποχωριστεί αγαπημένα πρόσωπα για να την ανακαλύψει.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 102 λεπτά και η διανομή γίνεται από την Strada Films.

 

Διαβάστε ακόμα: «Ερωτική Επιθυμία» – 20 χρόνια από την ταινία που χάιδεψε το βελούδινο δέρμα των ονείρων. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top