Κι όμως, υπάρχουν ακόμα άγνωστες φωτογραφίες της Kate Moss

Μετρώντας περίπου 30 χρόνια πορείας, θα πίστευε κάποιος ότι τίποτα δεν είναι κρυφό που να αφορά το γνωστό μοντέλο. Κι όμως, ποτέ μην λες ποτέ. Καλύτερη απόδειξη για αυτό το νέο βιβλίο του Mario Sorrenti με ανέκδοτες -έως σήμερα- εικόνες της Kate Moss.

Γράφει : Andro Team

Η Kate Moss ήταν 19 ετών όταν είδε τη φήμη της να εκτοξεύεται και από ένα ανερχόμενο μοντέλο να μεταμορφώνεται σε superstar.

Δεν είναι ένα συνηθισμένο μοντέλο. Είναι η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο του modeling μέσα στη δεκαετία του ’90. Αυτή που έκανε το petit και την αθωότητα σέξι, που τράβηξε τα βλέμματα των φωτογράφων από τις εκρηκτικές αναλογίες τύπου Pamela Anderson και χάρισε στον κόσμο της μόδας το γήινο πρόσωπό του.

Ήταν πριν από τρεις δεκαετίες όταν η Sarah Doukas ανακάλυπτε την -τότε- 14χρονη Kate Moss και την μεταμόρφωνε σε superstar, αλλά η 44χρονη Αγγλίδα συνεχίζει ακόμα και σήμερα να επηρεάζει όσες λίγες τον κόσμο της μόδας, του μόντελινγκ και του στυλ. Και, φυσικά, η εμμονή με την Moss είναι το ίδιο ζωντανή σήμερα όπως το 1993 όταν και παρουσιάστηκε η καμπάνια Obsession του Calvin Klein μέσα από τον φακό του Mario Sorrenti.

Η συνεργασία της με τον Mario Sorrenti για τη καμπάνια του Calvin Klein ήταν και η αρχή για το τέλος της σχέσης τους.

Η ιστορία βέβαια των δυο τους αρχίζει δύο χρόνια νωρίτερα, όταν είχαν συναντηθεί σε μια δουλειά στο Λονδίνο. «Καθόμουν δίπλα της και ένιωθα να σταματάει η καρδιά μου. Η ομορφιά της ήταν μοναδική» έχει εξομολογηθεί ο Sorrenti.

Αυτή η συνάντηση θα οδηγήσει σε σχέση για τα επόμενα δύο χρόνια. Η Moss έμενε με τους γονείς της ακόμα, ενώ ο νεαρός φωτογράφος γυρνούσε τον κόσμο και κοιμόταν σε καναπέδες φίλων του προκειμένου να αποκτήσει τις εμπειρίες που ήθελε. Εκείνη θα γίνει η μούσα του και εκείνος θα της χαρίσει μερικές από τις πιο ερωτικές της φωτογραφίες.

Στα δύο χρόνια που ήταν ζευγάρι, ο Mario τράβηξε μερικές από τις πιο αισθησιακές φωτογραφίες της Kate.

Αυτή την σπίθα μεταξύ τους αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το 1993 ο Calvin Klein, αποφασίζοντας να τους στείλει διακοπές στις Παρθένες Νήσους, προκειμένου να καταγράψουν αυτή την εμπειρία τους. Το αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού θα γεννήσει την επική του καμπάνια Obsession και μέσα σε ένα βράδυ, τόσο η Moss όσο και ο Sorrenti, θα εκτοξεύσουν τις μετοχές τους.

Η σχέση τους μπορεί να τελείωσε μετά από αυτό, καθώς η Kate δεν μπορούσε να αντέξει την μανία (τόσο μαζί της όσο και με τη δουλειά) του Mario, αλλά το τελικό αποτέλεσμα έγραψε ιστορία.

Το «Kate» περιέχει 50 φωτογραφίες της Moss, που πολλές από αυτές δεν είχαν δει έως σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Και τώρα ο Sorrenti επιστρέφει με την… εμμονή του, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο με τίτλο Kate. Ένα βιβλίο που περιέχει πολλές ανέκδοτες έως σήμερα φωτογραφίες της Moss τόσο από το ταξίδι τους στις Παρθένες Νήσους όσο και από τα δύο χρόνια που ήταν ζευγάρι.

Το Kate κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Phaidon και μπορείτε να το βρείτε (update: είναι sold out!) εδώ.

Το «Kate» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Phaidon και κοστίζει 90 ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο φετιχισμός κι ο αισθησιασμός του Marc Lagrange

Button to top