Οι αποκαλυπτικές πετσέτες του Mario Testino για το Instagram

«Η σειρά της πετσέτας» του Mario Testino δεν είναι απλώς και μόνο ένα Hashtag. Είναι μια αποκάλυψη. Εκθέτεις τον αληθινό εαυτό σου πίσω από το λευκό σφουγγάρι. Και στην περίπτωση μιας γυναίκας, το εγχείρημα αποκτά την αξία του.

Γράφει : Guest / Έμπνευση

testino1

Αριστερά: Kristen Stewart. Δεξιά: Selena Gomez.

«Όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινωνικά δίκτυα και πρώτα-πρώτα με το Instagram, καταταλαιπωρήθηκα αναζητώντας σε τι θα ήταν χρήσιμο και αντιπροσωπευτικό για μένα», λέει ο Testino.

Δεν ήμουν πια ένας 20χρονος που κάθε βράδυ πήγαινε από πάρτι σε πάρτι, δεν φωτογράφιζα τι έτρωγα και τι φόραγα και μετά να το μοιράζομαι όλο αυτό με φίλους. Είχα εναλλακτικές.

Μπορούσα να ψάξω στα αρχεία μου και να ποστάρω δουλειά που είχα κάνει στο παρελθόν, πράγματα που οι άνθρωποι είχαν ξεχάσει ή άλλα που είχαν γίνει εμβληματικά. Ή θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω για να δείξω τι εκτιμώ από αισθητικής άποψης.

testino3

Αριστερά: Gisele Bundchen. Κέντρο: Cara Delevingne. Δεξιά: Keira Knightley.

Μια μέρα, λίγες μόνο βδομάδες μετά το λανσάρισμα του λογαριασμού μου στο Instagram, ήμουνα με την Kate Moss σ’ ένα γύρισμα. Αμέσως μετά, έπρεπε να φύγει για να πάει σε ένα event και ώφειλε να βγάλει το μακιγιάζ της.

Το ενδιαφέρον με τις πετσέτες είναι πως χρησιμεύουν όχι μόνο για στέγνωμα, αλλά και ως προστατευτική ασπίδα. Με μια πετσέτα, είσατε ντυμένες, αλλά γυμνές.

Μετά το ντους, βγήκε από το δοκιμαστήριο με μια πετσέτα στο κεφάλι. Σκεφτόμουνα, «Θεε μου, οι γυναίκες δείχνουν πάντα απίστευτες έτσι». Ήταν η στιγμή που συνέλαβα την πρώτη φωτογραφία της σειράς για το Instagram.

Το ενδιαφέρον με τις πετσέτες είναι πως χρησιμεύουν όχι μόνο για στέγνωμα, αλλά και ως προστατευτική ασπίδα. Με μια πετσέτα, είσαστε ντυμένες, αλλά και γυμνές.

Μετά από την Kate, φωτογράφισα κάμποσες άλλες γυναίκες, όπως την Candice Swanepoel, την Edita Vilkevičiūtė ή την Kate Upton. Σκεφτόμουνα ότι είμαι τυχερός. Ότι θα μπορούσα να το κάνω συχνότερα.

testino2

Αριστερά: Kendall Jenner. Δεξιά: Britney Spears.

Αυτή η σειρά των στιγμιοτύπων εκθέτει μια ιδιωτική πλευρά. Κάτι που δεν θα εμπιστεύονταν σε κάποιον άλλο. Ταυτόχρονα, τις αποκαθάρει. Έχουν ξεφορτωθεί τα κοσμήματά τους, τα ρούχα τους, τα ψιμύθιά τους. Θα μπορούσες να τις πεις εξαγνισμένες.

Βέβαια, μερικές φορές είναι στημένες κι άλλες όχι. Αλλά, τελικά, η πετσέτα είναι ένας τρόπος να αποκαλυφθεί η ουσία τους. Κόλλησα με την ιδέα και άρχισα να τραβάω ασταμάτητα.

Με κάποιον αστείο τρόπο, είναι σαν το soundtrack της ζωής μου. Αφηγείται το ποιον συναντώ, με ποιον δουλεύω, την οπτική μου γωνία, το προσωπικό μου γούστο. […] Μια ευκαιρία για μένα να γίνω ο προσωπικός μου εκδότης».

 

Διαβάστε ακόμα: Οι Polaroids της Donna Trope: Ένα δαιμονικό στοκ

Button to top