Η συλλογή «Museums League» του Maurizio Cattelan, σε συνεργασία με την ιταλική μάρκα design Seletti, παρουσιάζει μια σειρά από κασκόλ αφιερωμένη στους πιο εμβληματικούς καλλιτεχνικούς θεσμούς του κόσμου. (Φωτογραφία: Alberto Zanetti)

  Οι φαν του ΔΕΣΤΕ, του Ιδρύματος Beyeler της Βασιλείας ή του MOCA στο Λος Άντζελες έχουν τώρα ένα νέο τρόπο να δείξουν την υποστήριξή τους, χάρη στον Maurizio Cattelan και το χαρακτηριστικό σατιρικό και προβοκατόρικο πνεύμα του. Λανσάροντας αυτόν το μήνα τη συλλογή του «Museums League», σε συνεργασία με την ιταλική μάρκα design Seletti, παρουσιάζει μια σειρά από κασκόλ αφιερωμένη στους πιο εμβληματικούς καλλιτεχνικούς θεσμούς του κόσμου. Μιμούμενος τη λογική των παραδοσιακών ποδοσφαιρικών κασκόλ, ο (φυσικά Ιταλός) καλλιτέχνης δημιούργησε επίσης έναν «μουσειακό ύμνο» για τον κάθεναν απ’ αυτούς, ραμμένο στο ρεβέρ τους.

  Η κολεξιόν «Museums League» είναι η πρώτη μιας σειράς νέων concepts του Cattelan και της Seletti που σκοπό έχουν να κάνουν την τέχνη πιο φιλική σε περισσότερους ανθρώπους.

  Η κολεξιόν «Museums League» είναι η πρώτη μιας σειράς νέων concepts του Cattelan και της Seletti που σκοπό έχουν να κάνουν την τέχνη πιο φιλική σε περισσότερους ανθρώπους. Όπως ο ίδιος λέει: «Ο Stefano Seletti κι εγώ είμαστε σύμφωνοι σε ένα πράγμα: “Καθένας μπορεί να γίνει συλλέκτης”, παραφράζοντας το γνωμικό του Joseph Beuys “Καθένας είναι καλλιτέχνης”».

  Όπως ο ίδιος λέει: «Ο Stefano Seletti κι εγώ είμαστε σύμφωνοι σε ένα πράγμα: “Καθένας μπορεί να γίνει συλλέκτης”, παραφράζοντας το γνωμικό του Joseph Beuys “Καθένας είναι καλλιτέχνης”». (Φωτογραφία: MoMA)

  Τα κασκόλ, τα οποία θα πωλούνται στα αντίστοιχα μουσεία, σηματοδοτούν επίσης το ξεκίνημα της νέας επιχείρησης των Cattelan και Seletti «Made in Catteland», η οποία ελπίζει στον «επανασχεδιασμό της μορφής των πωλητηρίων στα μουσεία», ώστε το εμπόρευμά τους να αντιστοιχεί στην έκθεση που παρουσιάζουν.

   

  Διαβάστε ακόμα: H Cartier και η Transsolar φαντάζονται το άρωμα του ουρανού μέσα από τα σύννεφα

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top