«Στη σημερινή εποχή έχουμε φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της απώλειας της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας, αυτών των δυο χαρακτηριστικών που κέρδισε ο άνθρωπος ύστερα από πρωτοφανείς προσπάθειες, με την υποβάθμιση του ελεύθερου χρόνου, του μορφωτικού του επιπέδου και της επαφής του με τις ζωογόνες πλευρές της φύσης…». (Φωτογραφία: mikis-theodorakis.net/).

[…] Ο Χίτλερ, στηριγμένος επάνω στην ανωτερότητα με την οποία τον εφοδίαζε η τεχνολογία της βίας (στρατός, στρατόπεδα), ανέβασε τον άνθρωπο-κτήνος ένα σκαλί πιο ψηλά από όλους τους προηγούμενους σφαγείς την ανθρωπότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο ναζιστής άνθρωπος έχασε πλήρως τη διαφορετικότητά του όσο και τη μοναδικότητά του μέσα στο ζωικό βασίλειο στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα άγρια ένστικτα της ανασφάλειας και του φόβου.

Στη σημερινή εποχή έχουμε φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της απώλειας αυτών των δυο χαρακτηριστικών που κέρδισε ο άνθρωπος ύστερα από πρωτοφανείς προσπάθειες, με την υποβάθμιση του ελεύθερου χρόνου, του μορφωτικού του επιπέδου και της επαφής του με τις ζωογόνες πλευρές της φύσης, με την προσβολή της δωρεάς της ζωής και την περιφρόνηση του μοναδικού δώρου μέσα σε όλο το Σύμπαν, να είσαι κάτοικος αυτού του όμορφου και γεμάτου από όλες τις μορφές ζωής πλανήτη που λέγεται Γη. Με όλα αυτά τα αρνητικά που μας βαραίνουν, χωρίς να υπάρχει αχτίδα σωτηρίας, δεν μπορώ να πω ότι αφήνω αυτόν τον κόσμο υπερήφανος γιατί γεννήθηκα άνθρωπος. […]

 

Στην επόμενη σελίδα: «Αυτή θα είναι η στιγμή της εισόδου του ανθρώπου στη σφαίρα της αρμονίας».

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top