Πένες που κρύβουν αρκετή δουλειά και αγάπη στην τέχνη της γραφής.

Οπως οι λέξεις είναι πολλές φορές πιο ισχυρές από τις πράξεις, ομοίως, και οι πένες είναι ισχυρότερες και πιο κοφτερές από ένα σπαθί. Ακούγεται ακραίο, αλλά μόνο έτσι μπορεί να αποτυπωθεί η δύναμη της επικοινωνίας, των λέξεων, της οικουμενικότητας του μηνύματος που μεταφέρουν και της επιδραστικότητάς τους στην ανθρώπινη σκέψη, άρα και στον πολιτισμό.

Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο αν δεν είχαν αποτυπωθεί οι λέξεις σε χαρτί. Είναι το ευδιάκριτο σημάδι που στέλνουν ακατάπαυστα οι άνθρωποι διατηρώντας έτσι αναλλοίωτους τους μύθους, τα ίχνη της ζωής τους, το πέρασμά τους, εντέλει, από αυτό τον πλανήτη. Οταν, δε, το κάνουν και με στυλ, τότε το αποτέλεσμα δεν γίνεται να μην επαινεθεί ως κάτι ολότελα ξεχωριστό.

Η Montblanc στηρίζεται στο πάθος των τεχνιτών της.

Να γιατί η γερμανική εταιρία Montblanc κατάφερε μέσα στα χρόνια να συνδέσει το όνομά της με την υψηλή τέχνη της γραφής. Ιδρύθηκε το 1906 και από τότε -έως τις μέρες μας- δεν έχει σταματήσει να τροφοδοτεί τους ανθρώπους με προϊόντα υψηλής πολυτέλειας που βασίζονται στην παραδοσιακή χειροτεχνία.

Κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία στην κατασκευή των οργάνων γραφής.

Οι πένες και τα στυλό της Montblanc φτιάχνονται από παθιασμένους τεχνίτες, θαυμάζονται για την ομορφιά και την λεπτότητά τους, ενώ ενισχύουν και τη χρηστικότητά τους καθημερινά. Το όλον αντικατοπτρίζει τις υψηλές προσδοκίες των ρεκτών της γραφής. Των ανθρώπων που επιθυμούν να αφήσουν το δικό τους -προσωπικό- αποτύπωμα.

O διάσημος σκηνοθέτης Σπάικ Λι συγγράφει τα σενάρια των ταινιών του με πένες Montblanc.

Κανείς δεν πρόκειται να γίνει δημιουργός ή τεχνουργός της γραφής αν δεν έχει το ταλέντο (δεν γεννάται θέμα επ΄αυτού), όμως, δεν είναι καθόλου αμελητέα η έμπνευση που λαμβάνει κανείς αν ξεκινήσει να γράφει κάτι με μια εκλεκτή πένα. Από μόνο του το αντικείμενο σε ωθεί να υπερβείς τα όρια του εαυτού σου, να κάνεις το καλύτερο δυνατό σου.

Ο «γίγαντας» της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Έρμαν Έσσε, έχει συγγράψει ολόκληρα έργα με μια πένα Montblanc.

Όπως ένα Stradivarius ή ένα Steinway, έτσι και τα όργανα γραφής της Montblanc είναι προσανατολισμένα σε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ωθούν τους δημιουργικούς ανθρώπους να φτάσουν το ύψιστο των φιλοδοξιών τους.

Η έμπνευση της γραφής είναι το ζητούμενο της Montblanc από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στους σπουδαίους συγγραφείς, καλλιτέχνες, εξερευνητές και επιδραστικούς ανθρώπους της ανθρωπότητας, η Montblanc επιθυμεί να γιορτάσει τη δύναμη της γραφής μέσω του συλλεκτικού λευκώματος που αναμένεται να εκδώσει ο οίκος Assouline.

Ο Ουίνστον Τσέρτσιλ έχει υπογράψει πολλά σημαντικά κείμενα με ένα στυλό Montblanc.

O τίτλος του λευκώματος «Ιnspire Writing» είναι κάτι παραπάνω από δηλωτικός. Η έμπνευση της γραφής είναι το ζητούμενο της Montblanc από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της.

Από τον Τσέρτσιλ έως τον Έρμαν Έσσε, ο αριθμός των ξεχωριστών ανδρών που έγραψαν με μια πένα Montblanc είναι μεγάλος και σημαντικός.

Στο λεύκωμα θα διαβάσουμε την αξιοσημείωτη ιστορία του πρωτοπόρου οίκου που κύριο μέλημά του ήταν να δημιουργήσει εκείνα τα όργανα γραφής που θα διαφέρουν από όλα τα άλλα, θα έχουν το αποτύπωμα της χειροτεχνίας και θα απευθύνονται στους ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν το χνάρι τους πάνω σε κείμενα.

Στο λεύκωμα θα διαβάσει κανείς την ιστορία του οίκου από την απαρχή του έως σήμερα.

Μέσα από τα λόγια του δημοσιογράφου και του συγγραφέα Alex Fury και με τις φωτογραφίες του Laziz Hamani, ο αναγνώστης εισέρχεται για τα καλά στον θαυμαστό κόσμο της Montblanc διαβάζοντας για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ανθρωπότητα και χρησιμοποίησαν μια πένα Montblanc. Από τον Τσέρτσιλ έως τον Έρμαν Έσσε, ο αριθμός των ξεχωριστών ανδρών που έγραψαν με μια πένα Montblanc είναι μεγάλος και σημαντικός. Καθένας είχε το δικό του στυλ, αλλά και έγραψε τη δική του ιστορία.

Η έκδοση αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο.

Στις 216 σελίδες του εκλεκτού λευκώματος, ο αναγνώστης θα μπορεί να δει 175 φωτογραφίες που περιλαμβάνουν σπάνιες εκδόσεις οργάνων γραφής από το παρελθόν, αλλά και σημερινές δημιουργίες. Άλλωστε, ο γερμανικός οίκος δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να ανανεώνεται και να προσθέτει στην γκάμα των οργάνων γραφής νέες δημιουργίες. Η έκδοση αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο.

 

Θα βρείτε τις συλλογές της Montblanc στα καταστήματα και το eshop Tzannes.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Oι νέες συλλεκτικές πένες της Montblanc – φόρος τιμής στον Βίκτωρα Ουγκώ.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top