Δεύτερη εβδομάδα στο νούμερο ένα του box office στην Αμερική και 136 εκ. δολ. στα ταμεία της. Από εκεί μόνο.

«Halloween; Η επιτυχημένη.

Που το έχω ξαναδεί: Σαράντα χρονών σήμερα η πρώτη «Νύχτα με τις Μάσκες» και για να κάνουμε και τη σύνδεση με το προηγούμενο «Suspiria», ο μέγας John Carpenter -σκηνοθέτης της ταινίας, υποστηρίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί, πως χωρίς την ταινία του Ιταλού δεν θα είχε ποτέ σκεφτεί/ εμπνευστεί/αποφασίσει να γυρίσει αυτό που ονομάστηκε δικαίως μετά από χρόνια, ως η «καλύτερη slasher ταινία τρόμου» έβερ.

Τι βλέπουμε τώρα: Ξεχάστε τα στόρις από την δεύτερη έως και την ένατη ταινία. Η ταινία του 2018 ξεκινά από εκεί που τελειώνει η ταινία του 1978. Η Jamie Lee Curtis είναι εδώ, όπως βεβαίως και ο Michael Myers, οπότε τι ποιο φυσιολογικό από ένα καθαρό, γενναίο, τελευταίο(;) ξεκαθάρισμα. Ήδη ανακοινώθηκε το σίκουελ της δεύτερης εποχής, δηλαδή το #2 ή το #3 ή το #11 αναλόγως πως έχεις κέφι να μετράς.

Μια απόφαση, παρακαλώ:  Δεν είναι ότι σκίζει στα αμερικάνικα (αλλά και στα έξω από εκεί) ταμεία, είναι, που σεβάστηκε τόσο πολύ το μύθο του που θες να κλάψεις από ευτυχία και ανακούφιση. Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ξεκάθαρα φανατικός της σειράς, δεν μου το βγάζεις από το μυαλό, βουτά με πάθος στον πραγματικό πρωταγωνιστή της σειράς, στην για πάντα υπέροχη Jamie Lee και στήνει γύρω της ένα απολαυστικό καμβά πάνω στον οποίο ζωγραφίζει με κέφι όλα αυτά που φέρνουν τον τρόμο στις καρδιές μας. Δέκατη(!) ταινία στη σειρά, και όλα αρχίζουν από την αρχή.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Gladiator: Η αναμενόμενη.»

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top