Ο κορυφαίος τενόρος Andrea Bocelli θα ολοκληρώσει τη φετινή μουσική γιορτή του Sani Festival.

Τρεις δεκαετίες, 385 συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις: μουσικοί θρύλοι και νέοι δημιουργοί από όλον τον κόσμο, έλληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα. Δεν είναι λίγο για ένα φεστιβάλ να ανδρώνεται με τα χρόνια, να αποκτάει φανατικό κοινό, να γίνεται συνήθεια και τελικά θεσμός. Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ και τριάντα χρόνια στη σκηνή του Sani Festival.

Δεν είναι τίποτα από μια μακρά ιστορία αγάπης με τη μουσική και την τέχνη, αλλά και ένα αποτέλεσμα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Το Sani Festival κατάφερε με τα χρόνια να συνδυάσει τον τουρισμό με τον πολιτισμό.

Η τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς.

Η τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί από τις πρώτες μελωδίες του Jazz on the Hill σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, και ο Λόφος της Σάνης στο σημείο όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά με τις τέχνες, με φόντο έναν μεσαιωνικό πύργο.

O αγαπημένος του ελληνικού κοινού Jack Savoretti θα βρεθεί στο φετινό Sani Festival.

Πολύ νωρίς το Sani Festival κατάφερε να ξεφύγει από τα στενά ελληνικά όρια και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και εμβέλεια, καθώς συνέδεσε τον Λόφο της Σάνης με την παγκόσμια μουσική σκηνή. Φέτος, για τη συμπλήρωση 30 ετών ο φημισμένος τενόρος Andrea Bocelli θα αποτελέσει το επίκεντρο της γιορτής, σε μια επετειακή συναυλία.

Ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ποπ και ροκ σκηνής επιστρέφουν μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα.

Φυσικά, το μοναδικό δέλεαρ των φετινών εκδηλώσεων δεν θα είναι μόνο ο Bocelli, καθώς οι διοργανωτές θα μας παρουσιάσουν αρκετά σημαντικά ονόματα της ξένης μουσικής, αλλά και της ελληνικής.

Ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ποπ και ροκ σκηνής για τους οποίους το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους λίγους επιλεγμένους σταθμούς στην περιοδεία τους, καλλιτέχνες που επιστρέφουν μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις μουσικές προτάσεις που συνθέτουν τη φετινή γιορτή.

Ροκ ρυθμοί από τον Bob Geldof.

Τα ονόματα μιλούν από μόνα τους, καθώς μιλάμε για τους Chucho Valdés, Paquito D’Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof. Η ροκ και ποπ μουσική έρχονται να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στο μουσικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ, έναν θεσμό που συνεχώς εξελίσσεται.

Ταυτόχρονα, οι δύο ελληνικές παραγωγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων με τη συμμετοχή κορυφαίων ελλήνων ερμηνευτών: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα.

Eλληνες τραγουδιστές θα προσθέσουν τη δική τους νότα στο Φεστιβάλ.

Η μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί με μια εμβληματική συναυλία, καθώς στη σκηνή του Sani Festival θα ανέβει ένας καλλιτέχνης παγκόσμιου βεληνεκούς, ο Andrea Bocelli, σε απόσταση αναπνοής από τον περιορισμένο αριθμό θεατών που θα απολαύσουν ένα από τα μουσικά γεγονότα αυτού του καλοκαιριού. H προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

 

//Τ: 2310-317.327 & 23740-99.400
www.sanifestival.gr
www.facebook.com/TheSaniFestival
twitter: @sanifestival | youtube: TheSaniFestival

 

Διαβάστε ακόμα: Καλώς ήρθατε στο σπίτι του Harry Styles.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top