Ωραίος συνδυασμός: πίνοντας τον καφέ μας και ξεφυλλίζοντας κάποιο βιβλίο των εκδόσεων Assouline (Museum of Cycladic Art/Paris Tavitian).

  Aπό τις όμορφες στιγμές για όσους έχουν βρεθεί εκτός Ελλάδας και έχουν επισκεφθεί διάφορα μουσεία του κόσμου. Αφού έχεις κάνει την περιήγησή σου στα εκθέματα, πηγαίνεις πλησίστιος στην αίθουσα αγορών και περιεργάζεσαι τις εκδόσεις, τις μινιατούρες, τα δώρα που μπορείς να πάρεις ως ενθύμιο.

  Κι ύστερα, κρατώντας υπό μάλης τις αγορές σου, καταλήγεις στην καφετέρια του μουσείου και σιγοπίνοντας τον καφέ σου ξεφυλλίζεις τα εκλεκτά βιβλία που μόλις έχεις αγοράσει. Τα τελευταία χρόνια και τα ελληνικά μουσεία έχουν αποκτήσει αυτή την κουλτούρα πωλήσεων έτσι ώστε να συνδέουν το όνομά τους με την εμπειρία που αποκτάει ένας επισκέπτης και την οποία κουβαλάει εν συνεχεία μαζί του. Οχι μόνο ως ανάμνηση, αλλά και απολύτως εμπράγματη.

  Το Cycladic Café μάς περιμένει. Όπως και τα βιβλία των εκδόσεων Assouline (Museum of Cycladic Art/Paris Tavitian).

  Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ακολούθησε κατά γράμμα αυτή την τάση, αναγκαία στις μέρες μας, και μάλιστα την προχώρησε ακόμη περισσότερο. Έφερε το μοναδικό pop-up Maison Assouline σε Μουσείο στον κόσμο και συγκεκριμένα στο Cycladic Café.

  Σε άμεση συνεργασία με την Assouline Greece, οι άνθρωποι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης δημιούργησαν στους χώρους του Cycladic Café ένα pop-up Maison Assouline με την πολυτέλεια, την αισθητική και την ατμόσφαιρα του αυθεντικού οίκου Assouline.

  Μελετώντας την τέχνη του Πικάσο (Museum of Cycladic Art/Paris Tavitian).

  Οι επισκέπτες θα έχουν, πλέον, την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον «κόσμο» των βιβλίων του οίκου Assouline και να διαλέξουν από τις απέριττες βιβλιοθήκες: coffee table books, συλλεκτικά αντικείμενα, δώρα πολυτελείας κτλ. Στο ατμοσφαιρικό αυτό περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα να απολαύσουν πρωινό, brunch, café ή μεσημεριανό.

  Στις απέριττες προθήκες της βιβλιοθήκης του μουσείου βρίσκονται τα βιβλία των εκδόσεων Assouline (Museum of Cycladic Art/Paris Tavitian).

  Η παρουσία ενός τέτοιου οίκου σε ελληνικό μουσείο δεν θα πρέπει να περνάει αβρόχοις ποσίν. Έχουμε να κάνουμε με έναν εκδοτικό οίκο γνωστό παγκοσμίως ως πρωτοποριακό luxury brand στις πολιτιστικές εκδόσεις. Το πρώτο Maison Assouline στο Λονδίνο, το οποίο σχεδιάστηκε από τους ιδρυτές Martine και Prosper Assouline, ζωντανεύει όλη τη φιλοσοφία του brand Assouline: ένας συνδυασμός από στυλ, πολιτισμό και art de vivre.

  Η αισθητική των εκδόσεων, τα σκληρόδετα εξώφυλλα, η αρτιότητα της βιβλιοδεσίας, το ακριβό χαρτί («βαρύ» όπως λένε αυτοί που ξέρουν από την τυπογραφική τέχνη), αλλά και η θεματολογία τους θα δελεάσουν το φιλότεχνο κοινό.

  Ένας επιπλέον λόγος για να επισκεφθούμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Museum of Cycladic Art/Paris Tavitian).

  Ο οίκος Assouline ειδικεύεται στις πολυτελείς και συλλεκτικές εκδόσεις με θεματικές την μόδα, τη γαστρονομία, το design, τα ταξίδια και γενικώς οτιδήποτε έχει να κάνει με την joie de vivre. Σήμερα διαθέτει συνολικά 25 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι ως τη Σεούλ, όμως μόνο δύο Maison Assouline concept stores, στο Λονδίνο και το Ντουμπάι. Επομένως, η pop-up παρουσία του οίκου στην Αθήνα έχει κι έναν συμβολισμό. Η Αθήνα άλλωστε έχει ξαναβάλει την τέχνη στην καθημερινότητά της.

   

  Διαβάστε ακόμα: Mykonos Muse – Μια ωδή στην αιώνια Μύκονο από τον οίκο Assouline.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top