Όλα τα έσοδα από το καινούργιο τραγούδι του Michael Stipe θα πάνε στην οργάνωση Pathway To Paris που αγωνίζεται ώστε να συνυπογράψουν κι άλλες πόλεις τις συμφωνίες των Παρισίων για το κλίμα. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ιdealimage).

Madame Reve – Alain Bashung

Απόμακρα πανέμορφο και κρυφά σεξουλιάρικο (οι γαλλομαθείς προσέξτε τους στίχους). Το ακούς και νιώθεις ότι έχει τελειώσει το πάρτι, γύρω σου έχεις άδεια μπουκάλια και γεμάτα τασάκια, και καθώς ξημερώνει ακούς ένα τελευταίο κομμάτι πριν πάρεις αγκαλιά το μαξιλάρι.


Gnossienne: No1 – Erik Satie 

Δεν πιστεύεις ότι η κομματάρα αυτή συνετέθη τον 19ο αιώνα. Η κομψότητα του πιάνου που ψηλαφεί θαρρείς με παγωμένα πλήκτρα τη σπονδυλική σου στήλη σε βάζει σε μια σοφιστικέ νιρβάνα, έτοιμο να ζήσεις τη ζωή σου όπως πάντα ονειρευόσουν. Αν δεν κάνατε δώρο στον εαυτό σας στις γιορτές ανακαλύψτε τον πρωτοπόρο αυτόν συνθέτη και θα σας συντροφεύει για πάντα.


Drive to the Ocean – Michael Stipe

Ηταν μια χρονιά που μας απασχόλησε τα μάλα το περιβάλλον με τις Παρασκευές της Γκρέτα και όχι μόνο. Ενώ το 2020 ξεκίνησε με την κορύφωση των πυρκαγιών στην Αυστραλία. Αυτό το κομμάτι του Michael Stipe, μόλις κυκλοφόρησε (4/1/20, στα γενέθλια του). Και ανακοινώθηκε ότι όλα τα έσοδα θα πάνε στην οργάνωση Pathway To Paris που αγωνίζεται ώστε να συνυπογράψουν κι άλλες πόλεις τις συμφωνίες των Παρισίων για το κλίμα. Μεταξύ μας, το κομμάτι δε λέει και πολλά αλλά ταιριάζει με το mood των ημερών. Και, δεν θέλετε να έχετε άποψη για τη φάση που βρίσκεται ο frontman των θρυλικών REM;


 

The Weight of Love – The Black Keys

Οχι επειδή ήταν της μόδας πριν μερικά χρόνια και τους έμαθε η κουτσή Μαρία, να σνομπάρουμε εμείς τώρα τη συγκροτηματάρα αυτή που φρέσκαρε effortlessly, χωρίς ζόρι, το κλασικό ροκ γρέζι. Υπόκρουση για να οδηγείς την κρύα νύχτα άσκοπα, στην πόλη.


Gole Yakh – Kourosh Yaghmaei

Τώρα που γίνεται χαμός με το Ιράν, τί λέτε να ακούσουμε κάτι από τη χώρα αυτή; Το κομμάτι είναι του ’74, πριν την ισλαμική επανάσταση και έχει μια αμίμητη ατμόσφαιρα. Νιώθεις ήρωας σε ταινία του Τζων Κασσαβέτη, σε κάποιο ψυχεδελικό καραόκε μπαρ με μυρωδιά κινδύνου αλλά και απέραντη τρυφερότητα. Αν δεν έχετε περσική ρακή Aragh sagi (που σημαίνει “σκυλίσιο απόσταγμα”) πιείτε κάτι άλλο, δυνατό.


Gin and Juice – Snoop Dogg

Έτσι, για την αλητεία. Το βρομόσκυλο ο Snoop σε ένα από τα καλύτερα χιπ χοπ κομμάτια έβερ, που περιγράφει κραιπαλοκαταστάσεις μεν αλλά χαλλλαρά… Εν ολίγοις χαλαρώνουμε αλλά δεν ξενερώνουμε μετά τις γιορτές.


Your Painted Smile – Bryan Ferry 

Και ένα τραγούδι από τον άρχοντα για φινάλε. Τόσο πολύτιμο που νομίζεις ότι θα σπάσει. Λυπητερό αλλά και μελιστάλαχτο, σουρουκλεμέ. Άσε το κινητό, κλείσε τα μάτια και θυμήσου έναν εφηβικό έρωτα.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 10 τραγούδια του 2019.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top