Η επιτομή της αδάμαστης θηλυκότητας.

Σούπερ μόντελ, επιχειρηματίας, ακτιβίστρια, εκλεκτικά προκλητική και πάντα στον αφρό των ημερών. Η Νaomi Campbell μεσουράνησε στις πασαρέλες τη δεκαετία του ’80 και του ’90, αλλά εξακολουθεί να είναι μια εμβληματικής ομορφιάς γυναίκα.

Η παρούσα έκδοση έχει περισσότερο πρωτότυπο υλικό από την αρχική.

Όχι μόνο για την αντικειμενικά ιδανική καλλονή της, αλλά και για όσα αναδεικνύονται από την προσωπικότητά της. Εγινε το πρώτο μαύρο μοντέλο που είδε τον εαυτό του εξώφυλλο στη γαλλική Vogue και στο περιοδικό TIME. Φυσικά, είναι αρίφνητα τα editorials, οι φωτογραφίσεις και τα εξώφυλλα που κοσμούν στο portofolio της, ενώ οι καλύτεροι φωτογράφοι του χώρου της μόδας έσπευσαν μετά χαράς να την αποτυπώσουν στις κάμερές τους.

Ως πλάσμα από άλλο κόσμο.

Το λεύκωμα που επανακυκλοφορεί ο εκδοτικός οίκος Taschen περιλαμβάνει τις καλύτερες φωτογραφίες που υπάρχουν με την Naomi ως πρωταγωνίστρια. Πρόκειται για επαυξημένη έκδοση (εξ ου και ο τίτλος του λευκώματος «Naomi. Updated Edition».

Οι καλύτεροι φωτογράφοι μόδας έχουν προσφέρει τον «οβολό» τους στην έκδοση.

Αρχικά είχε βγει ως XL Edition και, τώρα, επαυξημένη με περισσότερες φωτογραφίες. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση μόλις 1.000 αντιτύπων, τα οποία έχει υπογράψει η Naomi. Στην παρούσα έκδοση έχουν προσφέρει φωτογραφίες τους θαυμαστοί φωτογράφοι όπως οι: Mert Alas, Marcus Piggott, Richard Avedon, Anton Corbijn, Steven Meisel, Helmut Newton, Herb Ritts, Paolo Roversi, Ellen von Unwerth και Bruce Weber.

Η Naomi γράφει κατ’ αποκλειστικότητα στο λεύκωμα σε προσωπικό τόνο.

Επίσης, η έκδοση περιλαμβάνει την αξέχαστη φωτογράφιση από τον Peter Lindbergh με την Νaomi να χορεύει ως  Josephine Baker στην αμμουδιά για λογαριασμό της ιταλικής Vogue, αλλά και τη φωτογραφία του Jean-Paul Goude όπου το μόντελο κονταροχτυπήθηκε με έναν γατόπαρδο για λογαριασμό του αμερικανικού Harper’s Bazaar.

Η έκδοση είναι συλλεκτική και υπογεγραμμένη από την ίδια.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει κείμενα που έχει γράψει η Naomi αποκλειστικά για την παρούσα έκδοση, καθώς και εξώφυλλα, στιγμιότυπα από βίντεο, διαφημιστικές καμπάνιες κ.α. Στα κείμενά της, η Naomi θυμάται στιγμές από την παιδική της ηλικία, το ξεκίνημα της καριέρας της ως μοντέλο, τις εμπειρίες της να δουλεύει δίπλα σε καταξιωμένους μόδιστρους και το πώς αισθάνθηκε όταν πλέον έγινε ένα ονομαστό σούπερ μόντελ.

Το λίκνισμα της θεότητας.

Διαβάστε ακόμα: H σέξι Ιταλία του Μario Testino.

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top