Περίπου 25 χρόνια μετά τον θάνατό του, το όνομα του Pablo Escobar συνεχίζει να απασχολεί τη δικαιοσύνη. (Φωτογραφία του Netflic από τη σειρά Narcos, με τον Wagner Moura στον ρόλο του Escobar)

Ήταν τέλη Αυγούστου του 2015 όταν μια νέα σειρά έκανε την εμφάνισή της στη μικρή οθόνη και θέλησε να μας μεταφέρει στην Κολομβία και στην ναρκό-αυτοκρατορία που είχε φτιάξει ο Pablo Escobar. Ο πιο γνωστός μεγαλέμπορος ναρκωτικών του πλανήτη, ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου του θεάματος και αρκετοί προσπάθησαν να μεταφέρουν τη ζωή του στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο το Narcos κατάφερε να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλες οι άλλες προσπάθειες: έγινε ένα από τα αγαπημένα σόου του κόσμου, με τον βραζιλιάνο ηθοποιό Wagner Moura να εντυπωσιάζει στον ρόλο του Pablo Escobar. Υπό άλλες συνθήκες όλα θα είχαν τελειώσει εδώ και το Netflix απλά είχε στην κατοχή του ένα επιτυχημένο σήριαλ. Ωστόσο, αν κάτι μας έχει διδάξει η ιστορία, είναι πώς όταν μπλέκεις με την οικογένεια Escobar τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλεις.

Η οικογένεια του Escobar έχει κινηθεί δικαστικά και ζητάει 1 δισ. δολάρια για τα δικαιώματα του Narcos.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, η NPL (η εταιρία που βρίσκεται πίσω από το Narcos) είναι σε διαμάχη με την οικογένεια του Escobar. Ο γιος του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Sebastián Marroquín, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε γράψει για τα 28 λάθη που υπάρχουν στον 2ο κύκλο της σειράς και ουσιαστικά εξέθεσε τους σεναριογράφους του Narcos.

Τώρα είναι η σειρά του αδερφού του, Roberto De Jesus Escobar Gaviria, να περάσει στην αντεπίθεση. Ο πρώην λογιστής του καρτέλ Medellín, ζητάει από την NPL 1 δισ. δολάρια για τα δικαιώματα του Narcos. Μάλιστα, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, δήλωσε ότι «θα το κλείσω το μικρό τους σόου. Το Netflix φοβάται τόσο, που μας έστειλε μια επιστολή για να μας απειλήσουν».

Από την άλλη οι δικηγόροι της εταιρίας λένε ότι «η οικογένεια Escobar ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί την λέξη Narcos από το 1986, συνδέοντας έτσι διάφορα προϊόντα όπως ιστοσελίδες και video games, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί εκείνη την εποχή. Ούτε το ίντερνετ, ούτε τα παιχνίδια είχαν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό για ευρεία κατανάλωση και χρήση».

Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για τους συντελεστές του Narcos το τελευταίο διάστημα. Πριν από λίγο καιρό, μέλος της παραγωγής της σειράς, ο Carlos Munoz Portal, δολοφονήθηκε στο Μεξικό ενώ έψαχνε τοποθεσίες για τα γυρίσματα της σειράς. Και πολλοί πιστεύουν ότι πίσω από τη δολοφονία του βρίσκονται τα καρτέλ που κάνουν κουμάντο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Pedro Pascal είναι ο νέος αγαπημένος μας ηθοποιός

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top