Ο Mauli Dhan είναι ένας παραδοσιακός κυνηγός μελιού στο Νεπάλ. (Φωτογραφία: Renan Ozturk)

  Είτε το έχουμε συνειδητοποιήσει είτε όχι, η αλήθεια είναι αυτή: το 2017 πλησιάζει στο τέλος του. Σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσουμε έναν ακόμα χρόνο, με πολλούς θέτοντας τους στόχους τους για το επόμενο έτος, με άλλους να αναπολούν τις καλές στιγμές που έζησαν τις προηγούμενες 365 ημέρες, ενώ αρκετοί θα είναι αυτοί που θα θέλουν να δουν τη χρονιά να φεύγει και να τα ξεχάσουν όλα.

  Βέβαια μέχρι να έρθει η μέρα που το ημερολόγιο να γράψει 1/1/18, η αλήθεια είναι ότι όλοι μας -θέλοντας και μη- θα κάνουμε μια αναδρομή στο 2017 μέσα από τις best of λίστες των περιοδικών και sites για τη χρονιά που φεύγει. Μια από τις πιο εντυπωσιακές λίστες είναι αυτή του National Geographic.

  Παιδιά, της φυλής Venda στη Νότια Αφρική, επιδίδονται στο παραδοσιακό άθλημα του χωριού – ένα είδος μποξ που ονομάζεται musangwe. (Φωτογραφία: Pete Muller)

  Οι υπεύθυνοι του γνωστού περιοδικού επέλεξαν τις κορυφαίες φωτογραφίες του 2017 – φωτογραφίες στην πλειοψηφία τους που δεν κατάκλυσαν τα ΜΜΕ, τις ειδήσεις και το timeline μας στο Facebook. Φωτογραφίες από ξεχασμένες περιοχές, από τα βάθη των θαλασσών, από τις άγριες ζούγκλες τις Αφρικής, από κόσμους που μοιάζουν να έχουν ξεχαστεί στον χρόνο.

  Μέσα στο μυστικό κόσμο των ιαγουάρων στη Βραζιλία. (Φωτογραφία: Steve Winder)

  Η επιμέλεια των συγκεκριμένων εικόνων έγινε από μια «δεξαμενή» περίπου 2 εκατομμυρίων φωτογραφιών και 112 ιστοριών του National Geographic και μας μεταφέρουν σε ένα 2017 το οποίο οι περισσότεροι από εμάς δεν έζησαν.

  Ο Barack Obama σε στιγμές χαλάρωσης. (Φωτογραφία: Brian Skerry)

  Αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι στις παγωμένες θάλασσες της Ανταρτικής. (Φωτογραφία: Laurent Ballesta)

  Για να δείτε και τις 57 φωτογραφίες που επέλεξε το National Geographic μπείτε εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: 5 tips για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες με το smartphone

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top