giorgos f

Ο Γιώργος Φλωράτος γεννήθηκε το 1987 και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του «Εμπρός» και του πανεπιστημίου Πειραιά. (Ρhoto credit: Γιάννης Ζινδριλής)

Γιώργος Φλωράτος

Αν μπορούσες να γκρεμίσεις τον κόσμο και να τον φτιάξεις ξανά από την αρχή, τι θα άλλαζες και τι θα κρατούσες;

Στο σημείο που έχουμε φτάσει, όπου έχει χαθεί η ισορροπία ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στα πολλά και στο τίποτα, ίσως θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μια «δημιουργική καταστροφή» που θα οδηγήσει στην επανασύσταση αυτού του κόσμου, όσο αντιφατικό και να ακούγεται αυτό.

Τι θα κρατούσα από τη σημερινή κατάσταση; Το μόνο που θα κρατούσα, αν γινόταν, είναι οι ψυχές των ανθρώπων, τίποτα το υλικό, τίποτα άλλο. Μόνο μέσα από την ψυχή και τις δυνάμεις που δίνει στο σώμα, τα τόσα συναισθήματα που γεννά, ίσως μπορέσει να ξεπηδήσει κάτι νέο.

Σίγουρα, στο «ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ» θα κρατούσα τα φωτεινά και όμορφα της ψυχής, όπως η αλληλοκατανόηση, η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη, η πίστη στο νου και η αγάπη προς τη φύση και τον άνθρωπο. Από την άλλη, θα ήθελα να αποκλείσω τις μύχιες και πολλές φορές σκοτεινές πλευρές μας, όπως το μίσος, το ρατσισμό, το φόβο, την απληστία και την κακία. Αυτό βέβαια, φαντάζει δύσκολο, καθώς είναι και αυτά συναισθήματα που γεννάμε ενστικτωδώς και προσπαθούμε να δαμάσουμε.

Ίσως βέβαια και αυτός ο «NEOΣ ΚΟΣΜΟΣ» να είναι μέρος ενός φαύλου κύκλου, καταδικασμένος εξαρχής σε αποτυχία, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει.

Όπως και να ‘χει, εύχομαι ο ποιητής να μην έχει δίκιο όταν λέει «αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ».

Αν μπορούσες να ξαναζήσεις από την αρχή τη ζωή σου, τι θα έκανες διαφορετικά και τι θα έκανες το ίδιο;

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν θα άλλαζα πολλά πράγματα. Μου αρέσει η ζωή μου με τα «σωστά» της, μα κυρίως με τα λάθη της. Μέσα από αυτά εξελίσσεσαι, πέφτεις, σηκώνεσαι, μαθαίνεις να στέκεσαι και να προχωράς.

Φυσικά, τη ζωή μου δεν θα μπορούσα να τη φανταστώ μακριά από το θέατρο και την υποκριτική. Μέσα από την υποκριτική βελτιώνεσαι ως άνθρωπος, γίνεσαι κοινωνός νέων συναισθημάτων, ανακαλύπτεις κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα σου, τις οποίες είτε αγνοούσες είτε φοβόσουν να αγγίξεις.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο ρόλο που παίζει η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Νιώθω τύχη και ευλογία να έχω ανθρώπους δίπλα μου που με παρακινούν να ζω το όνειρο, αλλά είναι εκεί και για να με προσγειώνουν, όταν αυτό με έχει συνεπάρει.

Ταυτόχρονα, χαίρομαι για τις συνεργασίες που έχω κάνει με ανθρώπους που εκτιμώ στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Δεν θα άλλαζα με τίποτα τις βόλτες με φίλους στη νυχτερινή Αθήνα, καθώς και τα ατελείωτα βράδια που παίζουμε Παλέρμο, τρώγοντας σπιτικές σπεσιαλιτέ.

Χαίρομαι για πράγματα που κέρδισα στην πορεία της ζωής, αναζητώ αυτά που έχασα και ανυπομονώ ακόμα γι’ αυτά που δεν έζησα.

Αν ξαναζούσα τη ζωή μου, πέρα από την υποκριτική, θα σπούδαζα ξανά οικονομικά (μάθε τέχνη κι άστηνε…), θα μάθαινα κεραμική και γλυπτική, θα έκανα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας νέους τρόπους ζωής και άγνωστες γεύσεις… καθότι καλοφαγάς.

Για μέν,α στη ζωή πρέπει να έχεις πάθος και ενέργεια για ό,τι κάνεις, να τη ζεις στα άκρα πολλές φορές, ώστε να δοκιμάζεις τις αντοχές σου ψυχικά και σωματικά και να μαζεύεις εμπειρίες. Μια τέτοια ζωή θα ήθελα να ξανά-ζήσω λοιπόν.


//Ο Γιώργος Φλωράτος γεννήθηκε το 1987 και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του «Εμπρός» και του πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ με παραστάσεις του Δ. Αβδελιώδη, ενώ μετρά συνεργασίες με τον Β. Μαυρογεωργίου, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, τον Δ. Μπογδάνο, καθώς και τη Ρ. Καπετανάκη στο Εθνικό Θέατρο. Κινηματογραφικά, έχει συνεργαστεί με τον Π. Βούλγαρη στη Μικρά Αγγλία και με τον Μ. Μανουσάκη στο Ουζερί Τσιτσάνης. Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στα γυρίσματα της νέας σειράς του Σ. Μαρκίδη Προδοσίες που θα προβάλεται από το φθινόπωρο στο ΣΚΑΪ.

Στην επόμενη σελίδα: Η Μαρίλια Χαριδήμου.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top