Το «NSFW» είναι η νέα Βίβλος του ερωτισμού

O John Rankin Waddell αποφάσισε να συγκεντρώσει τις καλύτερες γυμνές φωτογραφίες που έχει βγάλει τα τελευταία 25 χρόνια σε ένα βιβλίο. Και, φυσικά, ο τίτλος του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από «NSFW».

Γράφει : Guest / Έμπνευση

rankin-nsfw-book-2

Μέσα σε 303 σελίδες, ο John Rankin Waddell παρουσιάζει μερικές από τις πιο αισθησιακές φωτογραφίες του. Όλες NSFW!

Όταν το 1992 αποφοιτούσε από το London College of Printing και αποφάσιζε, μαζί με τον φίλο του Jefferson Hack, να φτιάξουν ένα περιοδικό, ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε όλα όσα θα πετύχαινε μέσα στα επόμενα χρόνια. Τελικά, το Dazed & Confused κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπημένα style magazines και ο John Rankin Waddell να θεωρείται από τους κορυφαίους φωτογράφους της Βρετανίας.

Ο, γεννημένος στη σκοτσέζικη πόλη Πέισλι, ο Rankin έχει καταφέρει τα τελευταία 25 χρόνια να επηρεάσει όσοι λίγοι στη Γηραιά Αλβιώνα το χώρο της μόδας και της φωτογραφίας. Ως εκδότης, εκτός από το Dazed, έχει κυκλοφορήσει τα περιοδικά RANK, Another Magazine, Another Man και HUNGER.

rankin-nsfw-book-3

«Στο τέλος της ημέρας, η φωτογράφιση είναι 99% δουλειά, επαφές και πολιτική και μόνο 1% δημιουργία», έχει δηλώσει ο Rankin

Ως φωτογράφος είναι όμως που η φήμη του εκτοξεύθηκε, καθώς μπροστά από το φακό του έχουν ποζάρει μεγάλα ονόματα της μουσικής, του κινηματογράφου και της μόδας – ανάμεσά τους οι Kate Moss, Madonna και David Bowie.

Όμως, η μεγάλη του αδυναμία ήταν πάντοτε το γυμνό γυναικείο σώμα. Κάτι που δεν έκρυψε ποτέ στη ζωή του. Και τώρα, ετοιμάζεται να «χαρίσει» στον κόσμο μια νέα «Βίβλο του αισθησιασμού». Το νέο του βιβλίο έχει τον τίτλο NSFW και μέσα σε 303 σελίδες περιέχει μερικά από τα καλύτερα γυμνά του Rankin στην έως τώρα καριέρα του.

//Μπορείτε να παραγγείλετε το NSFW εδώ.

rankin-nsfw-book-1-854x640

To 2009, τo BBC 4 παρουσίασε το ντοκιμαντέρ του «Seven Photographs that Changed Fashion», το οποίο ο Rankin αφιέρωσε στους Cecil Beaton, Erwin Blumenfeld, Richard Avedon, Helmut Newton, Herb Ritts, David Bailey και Guy Bourdin.

rankin_kolaz1

Εκτός από τον κόσμο των περιοδικών, ο Rankin έχει γυρίσει και πολλά μουσικά βίντεο για γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Miley Cyrus, Rita Ora, Azealia Banks, Noisettes.

 

Διαβάστε ακόμα: Ένας αιώνας ακριβώς από τις εξαίσια ερωτικές φωτογραφίες των Ziegfeld Girls

Button to top