danny5-1

Φέτος, η Ντάνη Γιαννακοπούλου πρωταγωνιστεί στον «Άγριο Σπόρο» του Γ. Τσίρου, στο θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Ε. Σκότη, αλλά και στη νέα κωμική σειρά του Λ. Παπαπέτρου «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα», σε σκηνοθεσία της Αμαλίας Γιαννίκου που θα προβάλεται από τον ΑΝΤ1.

Όταν ήταν μικρή έβλεπε το Μόνος στο σπίτι με τον Macaulay Culkin και έπαιζε τους διαλόγους. Το κορίτσι μεγάλωσε και έγινε μία από τις ηθοποιούς με τις καλύτερες κριτικές κοινού από τη θεατρόφιλη Αθήνα.

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου παίζει για δεύτερη χρονιά φέτος στον Άγριο σπόρο στο πλευρό του Τ. Σπυριδάκη και του Η. Βαλάση, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη – μια δυνατή παράσταση που όχι μόνο υπογραμμίζει τα πανανθρώπινα κενά που έχουμε ως σύνολο, αλλά τα συμπληρώνει με μια επουλωτική δύναμη.

Παράλληλα, η Ντάνη «συμπληρώνει» το καστ μιας νέας τηλεοπτικής κωμικής σειράς, που ξεκινάει από το Νοέμβριο. Στη συνέντευξη που ακολουθεί δεν υπάρχουν ερωτήσεις, μόνο κενά που η Ντάνη συμπληρώνει.

danny6

«Ο ηθοποιός για μένα είναι αυτός που αντέχει να καταθέσει κάτι από τον εαυτό του στη σκηνή».

Ο Άγριος Σπόρος είναι… οτιδήποτε ανθεκτικό, ζωντανό και ισχυρό κουβαλάει ο καθένας μας. Κάτι που μας κρατά αφοσιωμένους στις ιδέες μας, στο όραμά μας. Μια καλά ριζωμένη ανάγκη να υπάρξουμε, να ενωθούμε, να ζήσουμε. Επίσης, πέρα από το πανέμορφο έργο του Γ. Τσίρου, η παράσταση Άγριος Σπόρος αποτέλεσε μια προσωπική μάχη για την εξέλιξη της υποκριτικής μου.

Οι σύγχρονοι Έλληνες θεατρικοί δημιουργοί… τολμούν, εξερευνούν, παθιάζονται και ενώνονται. Τους εμπιστεύομαι. Μας εμπιστεύομαι.

Ο ηθοποιός για μένα είναι αυτός που… αντέχει να καταθέσει κάτι από τον εαυτό του στη σκηνή. Αυτός που δεν σταματά να διαβάζει, να επεξεργάζεται μεγάλους συγγραφείς, να παλεύει με εσωτερικές και εξωτερικές εικόνες, να πλάθει τους δικούς του ήρωες, να κάνει λάθη, να αντέχει την κριτική, την απόρριψη, να τολμά να μοιραστεί με το κοινό τα όνειρά του, τις ιδέες του.

danny3

«Η πιο καλή συμβουλή που έχω ακούσει είναι “αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Και όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή”».

Όταν φεύγω από το θέατρο… μου αρέσει να κοιτώ τον ουρανό.

Ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα… η ισορροπία είναι πιο λεπτή απ’ ό,τι φανταζόμουν. Είναι η ίδια ψυχική κατάσταση εκφρασμένη με άλλο τρόπο. Θαυμάζω τους κωμικούς ηθοποιούς.

Αυτό που μου φαίνεται φοβερό στην τηλεόραση… είναι ότι είναι πιο «δύσκολη» απ’ όσο περίμενα. Απαιτεί ακρίβεια, συγκέντρωση, γνώση και έλεγχο των εκφραστικών σου μέσων. Και στο θέατρο ισχύει ασφαλώς το ίδιο και απαιτείται ο ίδιος επαγγελματισμός, με τη μόνη όμως διαφορά ότι στην τηλεόραση δεν έχεις το χρόνο που χρειάζεσαι για να εξερευνήσεις τον ήρωα σου. Και αυτό είναι ένα στοίχημα. Για μένα τουλάχιστον που είμαι νέα ηθοποιός.

Δεν θα ήθελα ποτέ… να μείνω μόνη χωρίς τους δικούς μου ανθρώπους.

Ακόμα δεν έχω… καταφέρει να περιορίσω την αγάπη μου για τα γλυκά. Γιατί άλλο ταχίνι με κακάο κι άλλο μερέντα.

Την τελευταία φορά που γέλασα με την ψυχή μου… ήταν την προηγούμενη εβδομάδα , όταν ο Τάκης (Σπυριδάκης) αφηγούνταν μια από τις ξεκαρδιστικές του ιστορίες.

Η πιο καλή συμβουλή που έχω ακούσει είναι… «αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Και όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή».

Μεγαλώνοντας… αναλαμβάνω περισσότερο την ευθύνη που μου αναλογεί και μαθαίνω πως κανείς δεν είναι τέλειος. Σημασία έχει να επεξεργαζόμαστε τους φόβους μας, να μένουμε ανοιχτοί στη “σκούρα” αλήθεια του εαυτού μας και να μην το βάζουμε κάτω .


//Η Ντάνη Γιαννακοπούλου γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, ενώ έχει σπουδάσει και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πρώτη της παράσταση ήταν το Μάθημα του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Σ. Καλού. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως η Λ. Κιτσοπούλου, ο Δ. Λιγνάδης, ο Ν. Χανιωτάκης, ο Β. Μαυρογεωργίου και ο Κ. Μαρκουλάκης. Φέτος πρωταγωνιστεί στον Άγριο Σπόρο του Γ. Τσίρου, στο θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Ε. Σκότη. Επίσης πρωταγωνιστεί στη νέα κωμική σειρά του Λ. Παπαπέτρου, Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα, σε σκηνοθεσία της Αμαλίας Γιαννίκου που θα προβάλεται από τον ΑΝΤ1. Μετά το Πάσχα του 2017 και για περιορισμένες παραστάσεις , θα βρίσκεται στην πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε ένα έργο διασκευασμένο και σκηνοθετημένο από τον Χ. Καρασαββίδη.


 

Διαβάστε ακόμα: Έλληνες ηθοποιοί κάτω των 30 που αξίζει να γνωρίσεις

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top