Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες ενός ανθρώπου που ανέλαβε την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου, σύμφωνα με τον Pete Souza.

Η πρώτη φορά που πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου με την ιδιότητα του επίσημου φωτογράφου του Προέδρου των ΗΠΑ ήταν τον Ιούνιο του 1983, όταν το επιτελείο του Ronald Reagan του ζήτησε να αναλάβει αυτή τη θέση. Ωστόσο το όνομα του Pete Souza έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, όταν βρέθηκε για 8 χρόνια δίπλα στον Barack Obama καταγράφοντας κάθε του κίνηση και φτιάχνοντας την cool εικόνα του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Και τώρα, που ο Obama απολαμβάνει την μετά-την-Προεδρεία ζωή του και στον Λευκό Οίκο έχει βρεθεί ο Donald Trump, ο Souza δέχθηκε να κυκλοφορήσει το βιβλίο Obama: An Intimate Portrait, όπου παρουσιάζει μερικές από τις αγαπημένες του φωτογραφίες από την περίοδο που είχε γίνει η σκιά του Obama.

«Χρησιμοποιούσα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη φωτογραφική μηχανή μπορούσα, δεν έβαζα ποτέ φλας, γενικά προσπαθούσα να είμαι αόρατος» θυμάται ο Souza.

Όπως λέει ο 62χρονος φωτογράφος «ήμουν δίπλα του κάθε στιγμή, όλη την ώρα. Το πιο δύσκολο όμως ήταν να περνάω απαρατήρητος. Να είμαι αόρατος μέσα στο Οβάλ γραφείο. Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιούσα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη φωτογραφική μηχανή μπορούσα, δεν έβαζα ποτέ φλας, γενικά προσπαθούσα να γίνω ένα με τα έπιπλα του γραφείου».

Σύμφωνα με Souza, το βιβλίο περιέχει τις καλύτερες φωτογραφίες ενός ανθρώπου, που ανέλαβε μια από τις πιο δύσκολες δουλειές του κόσμου. Βέβαια και η προσπάθεια του να επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες του πρώην Προέδρου, μόνο εύκολη δεν ήταν για τον Souza. Σύμφωνα με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς του, σε αυτά τα 8 χρόνια που ήταν δίπλα του, ο Souza πρέπει να έβγαλε περίπου 1.9 εκατομμύρια εικόνες, ενώ υπήρχαν μέρες που έβγαζε περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες!

Ο Pete Souza για 8 χρόνια είχε γίνει σκιά του Barack Obama.

Το βιβλίο Obama: An Intimate Portrait κυκλοφόρησε στις 7 Νοεμβρίου και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Pete Souza, ο άνθρωπος που έφτιαξε την cool εικόνα του Barack Obama

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top