Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli είναι μουσικό και ερεθιστικό. 

Αισθησιασμός, αισθητική, πρωτοπορία. Αν υπήρχαν τρεις λέξεις να δώσουν τον ορισμό για τα ημερολόγια της Pirelli, τότε αυτές οι τρεις σίγουρα είναι σε θέση να μας δώσουν ένα ακριβές περίγραμμα.

Από το 1964 που εκδόθηκε το πρώτο, ιστορικό πια, Ημερολόγιο, έχουν παρελάσει ουκ ολίγα θαυμαστά μοντέλα, αλλά και φωτογράφοι που έμειναν στην ιστορία για τις δουλειές τους. Κάπως έτσι η Pirelli δεν μας έμεινε στο μυαλό μόνο ως μια από τις σημαντικές εταιρίες στο χώρο των ελαστικών, αλλά και για την προσμονή που μας γέμιζε κάθε φορά που πλησίαζε το τέλος του έτους. Τι θα περιλάμβανε το νέο της Ημερολόγιο; Ποια θα ήταν η έκπληξη που θα μας περίμενε;

Σ’ αυτό το Ημερολόγιο συναντιούνται πολλές γενιές τραγουδιστών. Από την Cher και τον Iggy Pop έως την Jennifer Hudson και την Rita Ora.

H Kali Uchis είναι ο μήνας Μάρτιος.

Το ίδιο συνέβη και φέτος με το 48ο κατά σειρά Ημερολόγιο που βγήκε ήδη στον «αέρα» και έχει τον τίτλο «On the road». Η πρώτη έκπληξη ήταν ότι η φετινή θεματική ήταν αποκλειστικά η μουσική. Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από την επιλογή του φωτογράφου που δεν είναι άλλος από τον ρόκερ Μπράιαν Άνταμς που είχε κάνει ένα σωρό επιτυχίες στα 80’s και 90’s, αλλά ταυτόχρονα ασχολούνταν ενεργά και με τη φωτογραφία.

Αριστερά: ο Iggy Pop με ασημόσκονη. Δεξιά: η Rita Ora στην μπανιέρα.

Τα μοντέλα του, εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από κάποιους συναδέλφους του, παλαιότερους και νεότερους. Κάπως έτσι, σ’ αυτό το Ημερολόγιο συναντιούνται πολλές γενιές τραγουδιστών. Από την Cher και τον Iggy Pop έως την Jennifer Hudson και την Rita Ora.

Αυτό που ήθελε να αποτυπώσει ο Άνταμς με τον φακό του ήταν μια ημέρα ενός μουσικού που βρίσκεται σε περιοδεία.

Αριστερά: η St.Vincent. Δεξιά: η Normani.

Αυτό που ήθελε να αποτυπώσει ο Άνταμς με τον φακό του ήταν μια ημέρα ενός μουσικού που βρίσκεται σε περιοδεία. Φυσικά, ο τρόπος που μεταφέρεται αυτό το ταξίδι είναι αισθητικά ανώτερος της πραγματικότητας. Σε κάποια σημεία χρησιμοποιεί δραματικούς τόνους και σε άλλα μάς μεταφέρει τον αισθησιασμό με μια έντονη θεατρικότητα.  Το αποτέλεσμα είναι εξόχως μουσικό και σίγουρα προκαλεί θετικές εντυπώσεις.

Ο Bryan Adams κλείνει το Ημερολόγιο ως… Δεκέμβριος. Κυριολεκτικά on the road.

Oπως τόνισε και ο ίδιος ο Άνταμς: «Το On the Road είναι αυτό που έχει ζήσει τα τελευταία 45 χρόνια. Η ζωή ενός μουσικού είναι φτιαγμένη για να βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο, να ταξιδεύει, να περιμένει στο ξενοδοχείο για το επόμενο σόου και να περνάει ώρες στα παρασκήνια πριν βγει στη σκηνή».

 

Διαβάστε ακόμα: Ο ζωγράφος Μπομπ Ντίλαν. Σαν να βλέπεις τις αναμνήσεις του σε καμβά.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top