Εγκατάσταση που κοσμεί την γκαλερί Ζουμπουλάκη.

  Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Open-ended», μια έκθεση που προβάλει τη μοναδική αξία του έργου σε εξέλιξη και τη γοητεία του ατελούς. Η έκθεση συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών αλλά και υλικών που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική διαδικασία, τη σύλληψη της δημιουργικής ιδέας, την πρόκληση της φαντασίας και των πολυάριθμων επιρροών και αναφορών έως την εν δυνάμει ολοκλήρωση του έργου.

  Τα έργα, σημαντικές στιγμές μιας ευρύτερης μελέτης, επανασυστήνονται σε έναν εκθεσιακό χώρο αποκτώντας συλλεκτική αξία.

  Προσεγγίζοντας αναφορές στην ιστορία της τέχνης και την καλλιτεχνική αρχή του non-finito, τα έργα αυτά, σημαντικές στιγμές μιας ευρύτερης μελέτης, επανασυστήνονται σε έναν εκθεσιακό χώρο αποκτώντας συλλεκτική αξία.

  Shack 2017. Γλυπτό του Θωμά Διώτη.

  Σύμφωνα με την Γεωργία Λιάπη, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση, η θεματική περιστρέφεται γύρω από την έννοια της καλλιτεχνικής έρευνας και του έργου εν εξελίξει. Συμμετέχουν κατά βάση νέοι εικαστικοί που ζουν στην Αθήνα, οι οποίοι έχουν συνδιαμορφώσει μία πολυμεσική έκθεση που αναδεικνύει πειραματικές προσεγγίσεις και μελέτες. Πρόκειται για έργα που αποτελούν ευκαιρίες για νέους συλλέκτες.

  Glazed ceramics, έργο της Δέσποινας Χαριτωνίδη.

  Αυτό που βρίσκω προσωπικά ενδιαφέρον στις ανοιχτές ερμηνείες, είναι το γεγονός ότι αποτελούν αφορμή για σκάλισμα της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Αντί για απόλυτες ρητορείες, γίνονται έναυσμα για ζωντανές συζητήσεις και αναζητήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμα πιο δημιουργικά αποτελέσματα.

  Το Σάββατο στις 26 Φεβρουαρίου, όσοι επισκεφτούν την γκαλερί Ζουμπουλάκη στις 14:00, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Γεωργία Λιάπη στην έκθεση.

  Το Σάββατο στις 26 Φεβρουαρίου, όσοι επισκεφτούν την γκαλερί Ζουμπουλάκη στις 14:00, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Γεωργία Λιάπη στην έκθεση, να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με (σχεδόν) όλους τους συμμετέχοντες.

  Αριστερά: έργο του Θωμά Διώτη. Δεξιά: Woven Diaries, Vol. 2 του Αλέξανδρου Κωτούλα.

  Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Μαρίνα Βελισιώτη, Θωμάς Διώτης, Δημήτρης Εφέογλου, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Κωτούλας, Νίκος Μόσχος, Βένια Μπεχράκη, Ξενοφών Μπήτσικας, Φωτεινή Παλπάνα, Σοφία Παπακώστα, Σοφία Ροζάκη, Παύλος Τσάκωνας, Δέσποινα Φλέσσα, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Κώστας Χριστόπουλος, Georgia Fambris, David Fenwick, Melina Mosland, Eric Stephany.

  // Επιμέλεια έκθεσης: Γεωργία Λιάπη
  Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2022
  Ξενάγηση: 26 Φεβρουαρίου, στις 14:00

   

  Διαβάστε ακόμα: Εκδοτικό γεγονός. Ο Ιερώνυμος Μπος από την Taschen.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top