«Πέντε τραγούδια για ισάριθμα “ψευτοεξελικτικά” στάδια ανάπτυξης, που διαμόρφωσαν το ποιος είμαι μέσα σε αυτά τα 34 χρόνια».

Αν πρέπει να περιγράψω τη ζωή μου μέσα από πέντε, ΠΕΝΤΕ μονάχα τραγούδια, μάλλον θα πρέπει να το κάνω ξεχωρίζοντας πέντε διακριτά στάδιά της, και με απόλυτα απαξιωτικό ύφος στις μεγαλοστομίες του Φρόιντ να επιλέξω τα εξής ισάριθμα «ψευτοεξελικτικά» στάδια ανάπτυξης, που διαμόρφωσαν το ποιος είμαι μέσα σε αυτά τα 34 χρόνια!

5. Γέννηση – Παιδική ηλικία: Carl Orff – Carmina Burana

Πως ο Spike, από το Buffy the Vampire Slayer, κάθε φορά που άκουγε το «Early One Morning», το εγγλέζικο φολκ άσμα που του τραγούδαγε η μητέρα του όταν ήταν παιδαρέλι, σιφιλιαζόταν και κατέστρεφε ο,τι όμορφο τύγχανε να υπάρχει δίπλα του, έτσι έχω κι εγώ την Αχίλλειο Πτέρνα μου. Ένα τραγούδι, λοιπόν, καθόρισε τη μοίρα μου σε όλη μου τη ζωή, αποδεικνύοντάς μου πως ό,τι κι αν θέλω να κάνω, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι τύποι που θα αποφασίζουν αντί εμού, είτε εγώ το γουστάρω είτε όχι! Το τραγούδι της πρώιμης περιόδου της ζωής μου λοιπόν, τυγχάνει να είναι και ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του 20ού αιώνα, η σκηνική καντάτα «Κάρμινα Μπουράνα» του Καρλ Ολφ. Τι εννοείς γιατί; Επειδή #ΠΑΣΟΚ!

 

Στην επόμενη σελίδα: To Method Man των Wu-Tang Clan ήταν το κομμάτι της εφηβείας μου.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top