ΟTE HISTORY screenshot_11

Από τους ήρωες της αρχαιότητας μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη, τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Αριστοτέλη Ωνάση, το ΟΤΕ HISTORY θα επικεντρωθεί και στις προσωπικότητες του χθες και του σήμερα, διευρύνοντας το φάσμα των θεματικών ενοτήτων που θα καλύψει.

Στο επίκεντρο μπήκε η Ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας μας, με το νέο 24 ωρο κανάλι στο οποίο προβάλλονται ντοκιμαντέρ και εκπομπές για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις της Ελλάδας, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που επιτέλεσαν έναν σημαντικό ρόλο στα ελληνικά ιστορικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Στα πρώτα του βήματα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκπομπές εσωτερικής παραγωγής του ΟΤΕ ΤV, ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής OTE TV, ντοκιμαντέρ από πολιτιστικά ιδρύματα, ενώ δίνεται έμφαση στη συνεργασία με ανεξάρτητους παραγωγούς και Έλληνες δημιουργούς. Στο καθημερινό πρόγραμμα του νέου καναλιού έχουν ήδη βρει θέση και ξένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από γνωστά δίκτυα και κανάλια του εξωτερικού, όπως το BBC, το National Geographic και το Discovery Channel.

ΟTE HISTORY screenshot_7

Χαρακτηριστική είναι η σειρά επεισοδίων για τους προσκυνηματικούς τόπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, με έμφαση στους ελληνικούς ιερούς τόπους, π.χ. τα Μετέωρα και η Πάτμος, μέχρι τις γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Σκοπός είναι το νέο κανάλι να εμπλουτίζεται διαρκώς, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή ο ΟΤΕ ΤV αναμένεται να επιδιώξει συνεργασίες και με ανεξάρτητους φορείς. Το ΟΤΕ HISTORY, ωστόσο, δεν σκοπεύει να παραμείνει «προσκολλημένο» στην Ιστορία, αλλά σκοπεύει να δώσει βήμα και στην πλούσια πολιτιστική παραγωγή του σήμερα.

Τα εγκαίνια του ΟΤΕ HISTORY έγιναν με την πρωτότυπη εκπομπή «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω». Στη συγκεκριμένη σειρά, σημαντικοί Έλληνες που συνδέονται με συγκεκριμένους τόπους ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στις πόλεις τους σε ένα ταξίδι που επιχειρεί να καλύψει κάθε πολιτιστική, και όχι μόνο, έκφανση της περιοχής.

ΟTE HISTORY screenshot_5

Τα εγκαίνια του ΟΤΕ HISTORY έγιναν με την πρωτότυπη εκπομπή «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω». Στη συγκεκριμένη σειρά, σημαντικοί Έλληνες που συνδέονται με συγκεκριμένους τόπους ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στις πόλεις τους σε ένα ταξίδι που επιχειρεί να καλύψει κάθε πολιτιστική έκφανση της περιοχής.

Το ΟΤΕ HISTORY σκοπεύει να καλύψει μια σειρά από ειδικές θεματολογίες. Από τους προσκυνηματικούς τόπους ως τις γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η αρχή έγινε στη Θεσσαλονίκη, με τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Σοφία Νικολαΐδου, Θωμά Κοροβίνη, Έφη Σταμούλη, Άλκη Μπάη και Παύλο Παυλίδη να αποκαλύπτουν τις άγνωστες πλευρές μιας πόλης με σπουδαία, αλλά και παρεξηγημένη ιστορία. Στο πρόγραμμα προβλέπεται να ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί, όπως η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.

ΟTE HISTORY screenshot_9

Ιστορία, μυθολογία, επιστήμη, τέχνες, πολιτισμός, άνθρωποι, τόποι, παραδόσεις, ήθη και έθιμα ορίζουν το όραμα που οδήγησε στη δημιουργία του νέου καναλιού.

Το ΟΤΕ HISTORY σκοπεύει να καλύψει μια σειρά από ειδικές θεματολογίες. Χαρακτηριστική είναι η σειρά επεισοδίων για τους προσκυνηματικούς τόπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, με έμφαση στους ελληνικούς ιερούς τόπους, π.χ. τα Μετέωρα και η Πάτμος, μέχρι τις γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον διάσημο Βρετανό σεφ Ρικ Στάιν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ελλάδα.

Από το πρόγραμμα ενός καναλιού που είναι προσανατολισμένο στην ιστορία δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας. Από τους ήρωες της αρχαιότητας μέχρι τον Γιώργο Σεφέρη, τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Αριστοτέλη Ωνάση, το ΟΤΕ HISTORY θα επικεντρωθεί και στις προσωπικότητες του χθες και του σήμερα, διευρύνοντας το φάσμα των θεματικών ενοτήτων που θα καλύψει.

Ιστορία, μυθολογία, επιστήμη, τέχνες, πολιτισμός, άνθρωποι, τόποι, παραδόσεις, ήθη και έθιμα ορίζουν το όραμα που οδήγησε στη δημιουργία του νέου καναλιού, το οποίο, για τους ανθρώπους του ΟΤΕ TV, αποτελεί την παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενιές.

ΟTE HISTORY screenshot_4

Τα εγκαίνια του ΟΤΕ HISTORY έγιναν με την πρωτότυπη εκπομπή «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω». Η αρχή έγινε στη Θεσσαλονίκη, με τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Σοφία Νικολαΐδου, Θωμά Κοροβίνη, Έφη Σταμούλη, Άλκη Μπάη και Παύλο Παυλίδη να αποκαλύπτουν τις άγνωστες πλευρές μιας πόλης με σπουδαία, αλλά και παρεξηγημένη ιστορία.

Διαβάστε ακόμα: Τζορτζ Πελεκάνος – Ο ποιητής του υποκόσμου. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top