Αριστερά, ο εστέτ διαφθορέας και συγγραφέας Πιέρ Λουί. Δεξιά, μια από τις φωτογραφίες που έβγαζε ο ίδιος με τις ερωμένες του.

Το Εγχειρίδιο Καλής Συμπεριφοράς Κορασίδων για Οικοτροφεία όπως ονομάζεται στην ελληνική του έκδοση από τις εκδόσεις Άγρα, ή Εγχειρίδιο Κοσμιότητος Προς Χρήσιν Υπό των Νεαρών Δεσποινίδων (στις εκδόσεις Ερατώ) είναι ένα πραγματικά άσεμνο βιβλιαράκι. Ορισμένα κομμάτια του που είναι αιμομεικτικά ή και ευθέως παιδεραστικά σοκάρουν ακόμα και εμάς τους λάτρεις της λογοτεχνίας, της ερωτικής λογοτεχνίας και της γαλλικής ερωτικής λογοτεχνίας. Γι’ αυτό και έχουμε επιλέξει τα πιο μικρά, χαριτωμένα και «αθώα» αποσπάσματα από το βιβλίο. Η μετάφραση είναι του Andro, απευθείας από τη γαλλική έκδοση.

 

Στο σπίτι,

-Όταν έχετε χρησιμοποιήσει μια μπανάνα για να διασκεδάσετε μόνη ή για να φέρετε σε οργασμό την καμαριέρα, μην την ξαναβάζετε στο μπολ χωρίς να την έχετε σκουπίσει προσεκτικά.

-Αν αδειάσετε λάθρα μισό μπουκάλι σαμπάνια, μην κάνετε πιπί στο μπουκάλι για να το γεμίσετε.

-Αν είστε ακόμα στην προεφηβεία, μην λειώνετε μια χούφτα φράουλες ανάμεσα στα μπούτια σας για να πάτε έπειτα να δείξετε σε όλο τον κόσμο ότι σας ήρθε περίοδος.

-Το να βάζετε μέλι ανάμεσα στα μπούτια για να σας γλύψει ένα σκυλάκι είναι ενδεχομένως επιτρεπτό, όμως δεν είναι απαραίτητο να ανταποδώσετε.

-Μην αυνανίζετε ποτέ έναν νεαρό σε ανοικτό παράθυρο. Δεν ξέρουμε ποτέ σε ποιον διερχόμενο μπορεί να πέσει πάνω αυτό που ξέρετε.

 

Στο σχολείο,

-Μη ζωγραφίζετε στο μαυροπίνακα τα γεννητικά όργανα της υποδιευθύντριας, ειδικώς αν σας τα έχει δείξει εμπιστευτικά.

-Μη λέτε ότι η Ερυθρά Θάλασσα ονομάστηκε έτσι διότι μοιάζει με μουνί. Ούτε ότι η Φλόριντα είναι ο πούτσος της Αμερικής.

-Μην υγραίνετε τον αντίχειρα σας στο στόμα ούτε στο μουνί σας, για να γυρίζετε τις σελίδες.

-Την πρώτη μέρα μην πλησιάσετε μια μεγαλύτερη μαθήτρια για να τη ρωτήσετε αν μαλακίζεται. Πρώτον, διότι η ερώτηση είναι περιττή: Ασφαλώς και μαλακίζεται. Δεύτερον, διότι μπορεί να μπει στον πειρασμό να πει ψέμματα. Οδηγήστε την κρυφά στο βάθος του κήπου και αφεθείτε στις μικρές σας συνήθειες μπροστά της. Το παράδειγμά σας θα την κάνει να ντραπεί για το κρύψιμο της.

 

Δώρα,

-Το πιο όμορφο δώρο που μπορεί να προσφέρει ένα κορίτσι είναι μια παρθενία. Επειδή η μπροστινή παρθενία δεν μπορεί να δοθεί παρα μονάχα μια φορά, δώστε εκατό φορές την πισινή, και θα έχετε κάνει εκατό καλές πράξεις.

 

Στο χορό,

-Αν δείτε ένα λεκέ στο φόρεμα μιας νεαράς, μην τη ρωτήσετε αν είναι χύσια.

-Όταν ένας κύριος, πίσω από ένα έπιπλο, ξαλαφρώσει στο χέρι σας, είναι προτιμότερο να γλύψετε τα δάκτυλά σας παρά να ζητήσετε μια πετσέτα.

-Μια δεσποινίς καλής ανατροφής δεν κατουράει στο πιάνο.

 

Σε επισκέψεις,

-Φορέστε ξανά τα γάντια σας πριν μπείτε, εάν μαλακιζόσασταν στο ασανσέρ.

-Εάν παρατηρήσετε ένα πορφυρό ίχνος στο μουστάκι ενός νεαρού, μην του πείτε μπροστά σε όλον τον κόσμο: «Ώστε η Μαντάμ Χ έχει τις μέρες της;» Θα ακολουθήσει μια ενοχλητική σιωπή.

-Μη ρωτάτε ποτέ μια τραγωδό που πέρασε τα χρόνια της πορνείας της. Ενημερωθείτε από τις φίλες της.

Μην καλείτε στη ρεσεψιόν τα μεσάνυχτα για να ζητήσετε μια μπανάνα. Εκείνη την ώρα ζητείστε ένα κερί.

 

Δεισιδαιμονίες,

-Αν είστε 13 άτομα στο ίδιο κρεβάτι μη στείλετε τη μικρότερη της παρέας να μαλακιστεί μονάχη στη γωνία. Φωνάξτε καλύτερα την κόρη της θυρωρού για να συμπληρωθεί το δεκατεσσάρι.

-Προτού δεχθείτε ένα δονητή στον κώλο, μην απαιτήσετε το εργαλείο νά ‘ναι ευλογημένο από τον Αρχιεπίσκοπο. Ορισμένοι Μητροπολίτες θα είχαν αντίθετη άποψη.

 

Στην εκκλησία,

-Εάν γλύψετε έναν κύριο προτού πάτε να κοινωνήσετε, προσέξτε καλά να μην καταπιείτε τα χύσια. Δεν θα είστε πλέον νηστική, όπως απαιτείται.

-Αν πηδηχτείτε ένα απόγευμα σε ένα εξοχικό παρεκκλήσι, μην πλύνετε τον κώλο σας με αγιασμό. Αντί να εξαγνίσετε το αμάρτημά σας, θα το επιδεινώσετε.

 

Στην εξομολόγηση,

-Όταν διηγείστε όλες τις βρομιές σας στον καλό παπά που σας ακούει, μην τον ρωτήσετε αν αυτό τον καυλώνει.

-Αν ο πνευματικός σας έχει τη συνήθεια να σας πηδάει προτού σας συγχωρέσει, κρατήστε τον ως εραστή αν τον βρίσκετε όμορφο, αλλά βρείτε άλλον εξομολογητή. Από εκκλησιαστικής απόψεως, είναι ανεπαρκής.

Αριστερά, εικονογράφηση από συλλεκτική έκδοση του βιβλίου του Louÿs, Histoire Du Roi Gonzalve Et Des Douze Princesses. Δεξιά, ένα ακόμα γυμνό από το φακό του συγγραφέα που είχε μεγάλη αδυναμία στα γυναικεία οπίσθια.

 

Στο δρόμο,

-Αν αποκτήσατε βυζιά, μην ξεγυμνώνεστε δεξιά και αριστερά για να θηλάσετε την κούκλα σας. Αυτό επιτρέπεται στις τροφούς, αλλά όχι στα μικρά κορίτσια.

-Αν ένας σάτυρος σας δείξει το μέλος του σ’ ένα στενό δρομάκι, δεν είστε υποχρεωμένη να του δείξετε κι εσείς το μουνάκι σας από ευγένεια.

 

Στο ξενοδοχείο,

-Μην καλείτε στη ρεσεψιόν τα μεσάνυχτα για να ζητήσετε μια μπανάνα. Εκείνη την ώρα ζητείστε ένα κερί.

 

Χρέος στον πλησίον,

-Αφομοιώστε πλήρως την αλήθεια ότι, όσοι παρόντες, ασχέτως της ηλικίας ή του φύλου τους, επιθυμούν κρυφά να τους γλύψετε, όμως οι περισσότεροι δεν τολμούν να το εκφράσουν.

Όταν ο κύριος φτάνει στο σημείο να εκσπερματώσει, μην διακόπτετε για να τον ρωτήσετε τα νέα της μητρός του.

Με τη μητέρα,

-Αν γνωρίζετε ότι η μητέρα σας περιμένει τον εραστή της στο σπίτι, μην κρυφτείτε κάτω από το κρεβάτι για να πεταχτείτε φωνάζοντας “Μπουμ! Εγώ είμαι!” καθώς εκείνος τελιεώνει στο στόμα της. Κινδυνεύετε να πνίξετε τη μητέρα σας.

-Τον σύζυγο της μητέρας σας πρέπει να τον αποκαλείτε μπαμπά. Ακόμα και αν είστε βέβαιη ότι δεν σας συνδέουν δεσμοί αίματος, μην ψιθυρίσετε στο αφτί του “Μπορώ να στον γλύψω, δεν είσαι ο πραγματικός πατέρας μου”. Το δεύτερο μισό της φράσης θα κατέστρεφε ό,τι πραγματικά αξιαγάπητο συμβολίζουν οι πρώτες τρεις λέξεις.

 

Με τον εραστή,

-Ας έχετε όσους εραστές κάνετε κέφι, μονάχα μην διηγείστε στους νέους όσα κάνετε με τους γέρους. Ούτε και το ανάποδο.

-Μην ξεχνάτε να λέτε «παρακαλώ» όταν ζητάτε μια ψωλή, ούτε και να απαντάτε «ευχαριστώ», όταν σας τη δίνουν.

 

Με τους υπηρέτες,

-Μη σοδομίζετε την καμαριέρα με σκουπόξυλο. Μπορεί να την πονέσετε.

-Μην μπαίνετε στους κοιτώνες του προσωπικού σηκώνοντας τα φουστάνια σας και φωνάζωντας: “Ψωλιάστε με λοιπόν όλοι σας!” Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν στο εξής κανένα σεβασμό για το άτομό σας.

 

Με τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

-Εάν προθύμως πλαγιάζετε μαζί του και σας παρακαλέσει να κάνετε πιπί στο στόμα του, μην αντιτείνετε ότι αυτή η πράξη θα ήτο ανάξια του σεβασμού που του οφείλετε. Γνωρίζει το πρωτόκολλο καλύτερα από εσάς.

 

Για το ρούφηγμα,

-Μην λέτε ποτέ σε έναν περπατημένο κύριο «πρέπει να σας τον ρουφήξω;» Έτσι εκφράζονται τα κοριστάκια του δρόμου. Πείτε του χαμηλόφωνα στο αφτί: «Θέλετε το στόμα μου;»

-Όταν ο κύριος φτάνει στο σημείο να εκσπερματώσει, μη διακόπτετε για να τον ρωτήσετε τα νέα της μητρός του, ακόμα και αν ξεχάσατε να το ρωτήσετε στην ώρα του.

-Όταν τελειώσετε, μην παρακαλέσετε τον κύριο να σας δώσει δέκα παραδάκια. Τα κοσμικά κορίτσια ρουφάν για την τιμή.

 

// Ο Πιέρ Λουί γεννήθηκε το 1870 στη Γάνδη του Βελγίου και πέθανε το 1925 στο Παρίσι. Το πρώτο του βιβλίο «Αφροδίτη» έγινε μπεστ-σέλερ στη Γαλλία το 1896. Το πιο γνωστό του έργο ωστόσο είναι «Τα Τραγούδια της Βιλιτώς» (Les Chansons de Bilitis), μια ψευδοϊστορική ανθολογία ερωτικών -λεσβιακών- ποιημάτων που ισχυρίστηκε (επιτυχώς) ότι είχε ανακαλύψει και μεταφράσει από τα αρχαία ελληνικά. Μάλιστα, ο κορυφαίος συνθέτης Claude Debussy μελοποίησε τα ποιήματα σε τρία μέρη. Για την προσφορά του στα Γράμματα, ο Λουί τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

 

Διαβάστε ακόμα: Eξομολογήσεις ενός ποδολάγνου.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top