1184497

  Η Uma Thurman.

  Ήταν το 1963 όταν η Pirelli αποφάσισε να κυκλοφορήσει το πρώτο της ημερολόγιο, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ξέρουμε σήμερα. Πίσω από την κάμερα στήθηκε ο Terence Donovan και στο ρόλο των μοντέλων βρέθηκαν τα 12 προϊόντα της Pirelli με τις περισσότερες πωλήσεις. Τόσο ταπεινά έγινε η αρχή.

  Ένα χρόνο αργότερα, στη θέση του φωτογράφου ήταν ο Robert Freeman και μπροστά από το φακό οι Jane Lumb και Sonny Drane, σε μια fashion φωτογράφιση. Όσο περνούσαν τα χρόνια, όλο και περισσότερα ρούχα άρχισαν να «φεύγουν», με αποτέλεσμα το Pirelli calendar να θεωρείται το πιο σέξι ημερολόγιο. Εκατοντάδες κορίτσια πόζαραν γι’ αυτό και χάρισαν μοναδικές κρυφές ματιές απόλαυσης στον ανδρικό πληθυσμό.

  «Όλες οι φωτογραφίες είναι ένα ερωτικό τραγούδι στις γυναίκες που ξέρω και μου αρέσουν», δήλωσε ο Lindbergh.

  Τουλάχιστον μέχρι πέρσι, όταν η Annie Leibovitz αποφάσισε να αφήσει το δικό της στίγμα στο διάσημο ημερολόγιο και πήγε κόντρα στο προκλητικό παρελθόν του, επιλέγοντας ως μοντέλα γυναίκες όπως οι Yoko Ono, Patti Smith και Tavi Gevinson και λέγοντας πως «σκεφτόμουν τους ρόλους που παίζουν οι γυναίκες, γυναίκες που έχουν καταφέρει κάτι στη ζωή τους».

  1184493

  Η Kate Winslet.

  Και όπως όλα δείχνουν και το ημερολόγιο της Pirelli για το 2017 θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η Leibovitz. Πίσω από την κάμερα θα βρούμε τον Γερμανό φωτογράφο και σκηνοθέτη Peter Lindbergh, ενώ μπροστά από αυτή μερικές από τις πιο γοητευτικές μούσες της μεγάλης οθόνης: Uma Thurman, Nicole Kidman, Charlotte Rampling, Julianne Moore, Robin Wright, Helen Mirren, Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Rooney Mara, Lea Seydoux.

  «Όλες οι φωτογραφίες είναι ένα ερωτικό τραγούδι στις γυναίκες που ξέρω και μου αρέσουν. Κάθε μία από αυτές τις γυναίκες θα ήθελα να την έχω παντρευτεί, αλλά δεν είχα ποτέ τα κότσια να τους το πω» δήλωσε ο Lindbergh στη Vogue.

  1184495

  Η Penelope Cruz.

  1184494

  Η Nicole Kidman.

  1184496

  Η Robin Wright.

  Δείτε και το πρώτο teaser από τη φωτογράφιση.

   

  Διαβάστε ακόμα: Σεξ και ντελίβερι

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top