Ο υποβλητικός Hugh Laurie υποδύεται τον αμοραλιστή Peter Laurence.

Πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Ή, αλλιώς, πώς η δημόσια εικόνα ενός πολιτικού ενδέχεται να μην συμβαδίζει μ’ αυτό που πραγματικά είναι.

Στη μίνι σειρά -τεσσάρων επεισοδίων- «Roadkill» που θα προβληθεί από το BBC, αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον κεντρικό πρωταγωνιστή, τον Peter Lawrence (τον υποδύεται ο υποβλητικός Hugh Laurie).

Η δημόσια εικόνα του είναι ατσαλάκωτη: εμφανίζεται ως υπόδειγμα βρετανού πολιτικού (εν προκειμένω είναι υπουργός Μεταφορών). Είναι σεπτό μέλος των Συντηρητικών, καλός οικογενειάρχης, με ανεπίληπτο βίο και ουδεμία σκιά στη ζωή του.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας πολιτικός που είναι αποφασισμένος να πληρώσει κάθε τίμημα για να φτάσει στην κορυφή.

Έως τη στιγμή που βγαίνουν στη φόρα πράγματα για τη διπλή ζωή που διάγει. Η αποφορά των μυστικών που έχει επιμελώς κρατήσει για τον εαυτό του και των ψεμάτων που έχει πει θα συνταράξουν την προσωπική και πολιτική του ζωή.

Ο υπουργός Μεταφορών, Peter Laurence, είναι αποφασισμένος για τα πάντα. Αρκεί να φτάσει στην κορυφή (BBC).

Μιλώντας για την επικείμενη σειρά (θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου), ο Hugh Laurie περιέγραψε τον χαρακτήρα του Peter Laurence ως εξής: «Στην αρχή τον βλέπουμε ως υπουργό μεταφορών, αλλά έχει φιλοδοξίες να ανέβει ακόμη περισσότερο. Η ιστορία εστιάζει στο τίμημα που είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να φτάσει στην κορυφή, καθώς και το τίμημα που αναγκάζει όλους τους άλλους να πληρώσουν, κυρίως την οικογένειά του, αλλά και εκείνους που δεσμεύονται σε αυτόν. Είναι ένας άνθρωπος σχετικά απαλλαγμένος από τη βαρύτητα της ενοχής. Η αποστολή της ζωής είναι να συνεχίσει να προχωράει δίχως να κοιτάζει πίσω».

Η Helen McCrory υποδύεται την πρωθυπουργό της Αγγλίας, Dawn Ellison (BBC).

Η Helen McCrory που υποδύεται την πρωθυπουργό της Αγγλίας υπό το όνομα Dawn Ellison, σημειώνει από την μεριά της: «Η Ellison δεν συνειδητοποιεί πόσο επικίνδυνος είναι ο Laurence. Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι φιλόδοξος και αρκετά δημοφιλής, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να κατανοήσει πλήρως το δίκτυο των ανθρώπων που τον υποστηρίζουν».

Δημιουργός της σειράς είναι ο Michael Keillor (“Mr. Selfridge”), το σενάριο έχει γράψει ο David Hare (“The Reader”, “The Hours”), ενώ στη σκηνοθεσία όλων των επεισοδίων βρίσκεται ο Michael Keillor (“EastEnders”). Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Hugh Laurie (“House”), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Helen McCrory (“Peaky Blinders”), Saskia Reeves (“Us”), Pip Torrens (“The Crown”), Patricia Hodge (“A Very English Scandal”).

 

Διαβάστε ακόμα: Οι Τοp-5 σειρές του Netflix που βασίστηκαν σε πραγματικούς ήρωες.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top