Σαν λιμοκοντόρος δίπλα στον Sean Connery.

Είναι λογικό και επόμενο: σε μια κινηματογραφική saga που κρατάει δεκαετίες, πρόσωπα πάνε κι έρχονται. Το καστ αλλάζει, οι προσθήκες είναι αναγκαστικές και επιβεβλημένες. Σ’ αυτό το περίεργο πήγαινε έλα, καμιά φορά μπαίνουν και ηθοποιοί που δεν το περιμένεις. Οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Και ποιος δεν έχει περάσει από όλη αυτή τη σειρά που συνεχίζεται απτόητη. Γυναίκες λυγμικής ομορφιάς, μάτσο εκδικητές, σικάτοι δευτεραγωνιστές και πλουμιστά ταλεντάκια που πάτησαν πάνω στην παρουσία τους σε μια ταινία του 007 για να κάνουν καριέρα. Να που έχει περάσει και ο γνωστός κωμικός Ρόουαν Ατκινσον. Μπορεί να μην το θυμόμαστε, αλλά έχει συμβεί. Το θέμα είναι ότι κι εκείνος δεν θα ήθελε να το θυμάται.

Είχε συμβεί το 1983 για την ταινία Never Say Never Again που επανέφερε τον Κόνερι από τη… σύνταξη στο ρόλο του 007. Σε εκείνη την ταινία ο γνωστός σε όλους μας ως μίστερ Μπιν έπαιζε τον κύριο Small-Fawcett δίπλα στον σεπτό Sean Connery. Πριν από λίγα χρόνια μιλώντας σε ένα τηλεοπτικό σόου παραδέχθηκε πως είχε πολλές αμφιβολίες όταν του έγινε η πρόταση από τους παραγωγούς. Και εξακολουθεί να έχει.

Είχε πει τότε: «Ενιωσα ότι ήταν ένα εξαιρετικό πράγμα. Αισθάνθηκα πως ήταν η πρώτη κανονική ταινία που θα είχα κάνει και, ιδού, βρέθηκαν σε ένα αεροπλάνο της Britith Airways, στην first class μάλιστα, να πηγαίνω στις Μπαχάμες για να γυρίσω την ταινία σε ηλικία 27 ετών».

Για να προσθέσει: «Ο Κόνερι ήταν πολύ καλός μαζί μου και η ταινία ήταν μια χαρά. Βέβαια, δεν ήταν πολύ καλή κατά την άποψή μου εξαιτίας της δικής μου παρουσίας. Είναι από αυτά τα πράγματα που κάνεις νέος και θεωρείς πως έτσι πρέπει να τα κάνεις. Μόνο που όταν το βλέπω τώρα λέω πως μάλλον θα έπρεπε να παίξω λίγο διαφορετικά σε εκείνη την ταινία».

Το διαφορετικό, φυσικά, το είδαμε όταν ο Ατκινσον έπαιξε τον γκαφατζή πράκτορα Johnny English. Εκεί καταλάβαμε ότι η δική του κατασκοπική εκδοχή διαφέρει αρκετά από τη λογική του υπερκατάσκοπου Μποντ που δεν διανοείται να κάνει την γκάφα μετά την άλλη.

Για όσους δεν θυμούνται, ο Nigel Small-Fawcett, δηλαδή ο Άτκινσον, ήταν στη ταινία ένας  εκπρόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και της Κοινοπολιτείας στις Μπαχάμες. Όταν ο James Bond φτάνει στα νησί ακολουθώντας τον «κακό» Maximillian Largo, ο Small-Fawcett τον ενημερώνει κάθιδρος ότι το γιοτ του Largo, το Flying Saucer, κατευθύνεται πλέον στη Νίκαια της Γαλλίας. Εμάς πάντως ο Άτκινσον μας άρεσε στο ρόλο του αμήχανου και γκαφατζή Βρετανού διπλωμάτη. Δείτε το βίντεο για να κρίνετε καλύτερα.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτός ο άτριχος σφίχτης είναι ο 007;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top