Για τους περισσότερους ο πίνακας Salvator Mundi είναι «κάτι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο της τέχνης» όπως είπε ο Loic Gouzer.

  Πριν από μια εβδομάδα ο κόσμος της τέχνης έστρεψε το βλέμμα του στο Μουσείο του Λούβρου, καθώς οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ένα μεγάλο μέρος του πίνακα Monna Vanna (ή όπως έγινε γνωστή ως η γυμνή Mona Lisa) ήταν δημιούργημα του Leonardo Da Vinci – και όχι των μαθητών του, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Αυτές τις μέρες όμως, ένα άλλο δημιούργημα του Ιταλού πρωτοπόρου τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

  Ο λόγος για τον πίνακα Salvator Mundi (Σωτήρας του Κόσμου), που εικονίζει τον Ιησού Χριστό να φορά έναν μπλε και βαθυκόκκινο χιτώνα και να κρατά στα χέρια του μια ουράνια σφαίρα. Το έργο θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη στις 15 Νοεμβρίου από τον Οίκο Christie’s, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 100 εκ. δολάρια.

  Το έργο Salvator Mundi εικονίζει τον Ιησού Χριστό να φορά έναν μπλε και βαθυκόκκινο χιτώνα και να κρατά στα χέρια του μια ουράνια σφαίρα.

  Για τους περισσότερους ο πίνακας Salvator Mundi είναι «κάτι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο της τέχνης» όπως είπε ο Loic Gouzer, είναι ο τελευταίος πίνακας του Da Vinci που παραμένει στα χέρια ιδιώτη συλλέκτη και η ιστορία του είναι ακόμα πιο περίεργη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πίνακας έγινε για τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο IB’, ωστόσο βρέθηκε καταγεγραμμένος για πρώτη φορά στη συλλογή του Άγγλου μονάρχη Καρόλου Α’. Στις επόμενες δεκαετίες πέρασε από διάφορα χέρια, τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι που ανακαλύφθηκε και πάλι το 2005.

  Σήμερα, ο πίνακας που χρονολογείται από το 1500, ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Dmitry Rybolovlev και θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Christie’s στις 15 Νοεμβρίου, αφού πρώτα εκτεθεί στο Χονγκ Κονγκ, το Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η Μεσόγειος μέσα από τον φακό 8 Ελλήνων φωτογράφων

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top