«Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο: στο έλκηθρο του Άι Βασίλη». Αυτό είναι το νέο παραμύθι του Δημήτρη Παπαδόπουλου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάπυρος.

Είμαστε οι παραμυθάδες του εαυτού μας. Είτε γράφεις είτε δεν γράφεις, μέσα σου γράφεσαι. Το έλεγε ο Αργύρης Χιόνης, αλλά ισχύει. Ζούμε υπό την επικράτεια ενός εν εξελίξει παραμυθιού. Δίχως αυτό η καθημερινότητα είναι ένα βάσανο. Μια συνθήκη που δεν προχωράει, ένας δρόμος αδιάβατος.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που το κάνουν καλύτερα από άλλους. Πόσοι γονείς δεν έχουν ανατρέξει σε κλασικά παραμύθια για να «παρκάρουν» τα παιδιά τους στο κρεβάτι; Αλλά και πόσοι άλλοι δεν έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν δικές τους – πρωτότυπες- εκδοχές παραμυθιών για να εκπλήξουν τους μπόμπιρες; Ας μην γελιόμαστε, τα παιδιά είναι οι πιο δύσκολοι ακροατές. Δεν δέχονται τα πάντα κι αν σε απορρίψουν, τότε δεν έχεις καμία τύχη.

Ευτυχώς για όλους μας, οι Έλληνες συγγραφείς καλών παιδικών βιβλίων δεν είναι είδος εν ανεπαρκεία. Αυτές τις ημέρες των εορτών, δε, θα μας φανούν αρκετά χρήσιμοι, καθώς με τις διακοπές να είναι επί θύραις και το γιορτινό κλίμα να φουντώνει, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τα παιδιά μας από ένα καλό παραμύθι. Γι’ αυτό το λόγο το γράφω ευθέως και σταράτα: Δημήτρη Παπαδόπουλε, σε ευχαριστούμε!

Ετοιμαστείτε για μια θαυμάσια απόδραση από το ζαχαροπλαστείο… στο έλκηθρο του Αϊ Βασίλη.

Οι ήρωες του παραμυθιού είναι ένας κι ένας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους αγαπήσουν τα παιδιά.

Ο λόγος που τον ευχαριστούμε είναι ότι έπειτα από δύο χρόνια που εξέδωσε το πρώτο του χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο» (εκδ. Πάπυρος, 2016), επανήλθε με ένα καινούργιο βιβλίο. Μόνο που είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μάς προσκαλεί σε ένα νέο τρυφερό ταξίδι, γεμάτο περιπέτειες, πάνω στο έλκηθρο του Άι Βασίλη, παρέα με τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά. Κάπως έτσι προέκυψε το νέο του βιβλίου που έχει τίτλο: «Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο: στο έλκηθρο του Άι Βασίλη».

Οι ήρωες του παραμυθιού είναι ένας κι ένας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους αγαπήσουν τα παιδιά. Πρόκειται για τον Μπέλο Μακάρονο, την Κούλα Μπιε και την Μελίκα Δίπλα. Πρόκειται για τρία γλυκά που δεν μοιάζουν στα υπόλοιπα. Να, ο Μπέλος Μακάρονος, το μελομακάρονο είναι αλλεργικός στα καρύδια, η Κούλα Μπιε, το κουραμπιεδάκι έχει σχήμα πασχαλιάτικου κουλουριού, ενώ η Μελίκα Δίπλα –σωστά μαντέψατε, η δίπλα– δεν έχει πολύ μέλι κι έχει παράξενο σχήμα.

Τρία παράξενα γλυκά ετοιμάζονται για ένα ταξίδι ως το χωριό του Αϊ Βασίλη.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ελαττωματικά. Δεν τα νοιάζει πια. Από τη στιγμή που τα δημιούργησε ο Χρήστος Σιροπιαστός στο ζαχαροπλαστείο «Το Κάλλιστον» και τα έβαλε στην άκρη ως «μη ευπώλητα», ως τα γλυκάκια που δεν είναι ικανά να δώσουν τη γλύκα τους στον κόσμο, εκείνα πείσμωσαν. Κατάφεραν να ενωθούν σαν γροθιά, να αντιμετωπίσουν κινδύνους, να υπερασπιστούν τη φιλία τους, να ζήσουν απίστευτες περιπέτειες και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Κι ας μην τα θεωρούσαν κανονικά γλυκά. Τι σημασία είχε;

Και τώρα, πάνω στο έλκηθρο του Άι Βασίλη, ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες σε νέα μέρη, με νέους φίλους: τον Δώρο Λαμπερό, την Έλλη Γιρλάντα, τη Στέλλα τον στόλεν, τον Τρύφωνα το τράιφλ. Ακολουθήστε λοιπόν την ασυνήθιστη αυτή παρέα στη Χώρα των Ρολογιών και των Τυριών αλλά και στην Πόλη του Μεγάλου Καμπαναριού και το Παλάτι με τελικό προορισμό το χωριό του Άι Βασίλη και ανακαλύψτε τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης!

Επίσης, την Τετάρτη 26/12 και Πέμπτη 27/12, 18.00, η Χάρις Αλεξίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, διαβάζει αποσπάσματα από τα δυο παραμύθια στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη.

Το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Απόδραση από το Ζαχαροπλαστείο: στο έλκηθρο του Άι Βασίλη» κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό «Πάπυρος» σε εικονογράφηση του Γιάννη Πουρνάρα.

 

Διαβάστε ακόμα: Happy Birthday Mouse, Συλλεκτικό artbook-αφιέρωμα στον 90χρονο Mickey, από την Taschen, για τα γενέθλια του

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top