Christoph Neumann, www.christoph-neumann.com

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Sarah P., με τίτλο «Who Am I» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 (Φωτό: Christoph Neumann)

Η πρώτη φορά που τη «γνώρισα» ήταν πριν από μερικά χρόνια, όπως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα: ως τη φωνή των Keep Shelly in Athens. Η δεύτερη ήταν μέσω mail για μια συνέντευξη, κάπου στα τέλη του 2015. Η 3η -και… φαρμακερή- ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Sarah P. είχε έρθει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει το ντεμπούτο άλμπουμ της.

Κάπως έτσι το ένα έφερε το άλλο. Ένα απόγευμα του Ιουλίου βρεθήκαμε σε ένα εστιατόριο της Αθήνας, για να τα πούμε από κοντά, έχοντας πάντα δίπλα της τον manager και φίλο της Robert. Ναι, ήταν η περίοδος που ετοίμαζε το άλμπουμ Who am I (θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017), ο «φίλος Robert» δεν είχε γίνει ακόμα «σύζυγος Robert» και το μυαλό μου εμένα ήταν στις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές. Αλήθεια, πόσο μακρινό μοιάζει αυτό σήμερα…

Το μόνο που μοιάζει σαν χθες είναι η εικόνα της Sarah P. Είναι άλλο να τη βλέπεις σε συναυλίες και σε video clips και άλλο να τη γνωρίζεις από κοντά. Έχει κάτι το περίεργο, με την καλή έννοια πάντα. Το πρόσωπό της συνδυάζει αυτό το εύθραυστο και το αποφασιστικό ταυτόχρονα. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνει. Τα πρώτα 5 λεπτά που την είδα ήθελα να τη βάλω σε μια γυάλα και να κολλήσω πάνω την ετικέτα «fragile». Μετά από λίγη ώρα συζήτησης, ζήλεψα τη δύναμή της – μια δύναμη που την έκανε πριν από δύο χρόνια να φύγει από την Αθήνα και ό,τι ήξερε έως τότε, να πάει στο Βερολίνο και να κάνει ένα restart στην καριέρα, αλλά και τη ζωή της.

«Στην Ελλάδα ο κόσμος είναι ανοικτό βιβλίο. Ακόμα κι αν δεν σου πει ο άλλος τι έχει, το καταλαβαίνεις, το βλέπεις στο πρόσωπό του. Στη Γερμανία αυτό δεν υπάρχει».
0001_sarah_anna_psalti_by_christoph_neumann

«Το “Who am I” είναι πιο ώριμο, αλλά και μια συνέχεια του “Free”».

Άρα λογικό ήταν η όλη κουβέντα να ξεκινήσει από το Βερολίνο. «Ήταν μια απόφαση που μου έκανε καλό. Μπορεί να ήμουν 24 ετών, αλλά νιώθω πως μόνο όταν έφυγα πραγματικά απογαλακτίστηκα. Βρήκα τον εαυτό μου, τους ρυθμούς μου, ωρίμασα». Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος της ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. «Δεν ήταν όλα εύκολα, πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές», μου λέει και συμπληρώνει παίρνοντας αυτήν την εύθραυστη φωνή. «Νομίζω ότι η κομβική στιγμή ήταν όταν είχα μια αποβολή. Φτάνεις σε ένα σημείο που σκέφτεσαι τα πράγματα αρκετά διαφορετικά. Ήταν σαν να καταλαβαίνεις ξαφνικά ότι έχεις μεγαλώσει. Με στεναχώρησε, ήταν μια απώλεια, έστω κι αν γνώριζα ότι δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο».

Όμως, αυτά τα δύο χρόνια στο Βερολίνο είχαν και τα καλά τους. Όπως η επαγγελματικής της γνωριμία με τον Robert, που οδήγησε σε σχέση και πλέον στο γάμο. «Με τον Robert γνωριστήκαμε σε μια δουλειά. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά σε ένα καφέ και δεν ξέρω, απλώς μερικές φορές όταν γνωρίζεις κάποιον πρώτη φορά σου κάνει κλικ. Κάπως έτσι ήταν. Είμαστε μαζί δύο χρόνια, αλλά έχουμε περάσει πολλά μαζί και έχουμε μια υπέροχη ισορροπία μεταξύ μας. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλον».

Ας πάμε για λίγο και στη μουσική και τι περιμένουμε να ακούσουμε από το Who am I, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. «Έχει μια πιο προσωπική πλευρά και χροιά το άλμπουμ, καθώς η θεματολογία του καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα: από τη ζωή μου στο Βερολίνο έως την κατάσταση στην Ελλάδα, καθημερινές στιγμές μέχρι τα θέματα επικαιρότητας που με απασχόλησαν. Έχει αρκετές ηχητικές διαφορές από το EP Free, αλλά ουσιαστικά πρόκειται και για μια συνέχειά του. Είναι πιο ώριμη η δουλειά». Άρα η Sarah είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα; «Ναι, αλλά δεν θα με δεις να πανηγυρίζω. Γενικά, δεν είμαι πολύ ενθουσιώδης άνθρωπος».

Ένα πράγμα, όμως, μου κάνει εντύπωση: γιατί να έρθει να ηχογραφήσει στην Ελλάδα και όχι στο Βερολίνο; «Γνωρίζω τα παιδιά στο στούντιο, νιώθω άνετα και είναι ξεχωριστή η χημεία που υπάρχει μεταξύ μας. Υπήρχε μια ελευθερία και ένας σεβασμός στο υλικό μου, αλλά και τις ιδέες κατά την διάρκεια της ηχογράφησης». Δηλαδή είναι δύσκολος ο κόσμος στη Γερμανία; «Όχι, απλώς διαφορετικός. Στην Ελλάδα, ο κόσμος είναι ανοικτό βιβλίο. Ακόμα κι αν δεν σου πει ο άλλος τι έχει, το καταλαβαίνεις, το βλέπεις στο πρόσωπό του. Στη Γερμανία αυτό δεν υπάρχει».

Sarah P, Christoph Neumann, www.christoph-neumann.com

«Στο Βερολίνο νομίζω ότι μπορείς να αναπνεύσεις καλύτερα. Μου αρέσει ότι οι ρυθμοί της δεν θυμίζουν μεγάλη πόλη, έστω κι αν είναι. Έχει μια γοητεία, είναι μια παράξενη πόλη».

Πάντως, μη νομίζετε ότι δεν της αρέσει το Βερολίνο. «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι που έχει άπλα. Καμιά σχέση με την Αθήνα που είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Νομίζω ότι μπορείς να αναπνεύσεις καλύτερα. Μου αρέσει ότι οι ρυθμοί της δεν θυμίζουν μεγάλη πόλη, έστω κι αν είναι. Έχει μια γοητεία, είναι μια παράξενη πόλη».

Αλήθεια πώς της φάνηκε η Αθήνα στην τελευταία της επίσκεψη; «Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η πολλή αστυνομία στους δρόμους. Υπάρχει μια χαλαρότητα και ένα στρες ταυτόχρονα. Δεν ξέρω, ίσως πάντα να υπήρχε, απλά τώρα μου φαίνεται πιο έντονα».

Άρα το μέλλον της το βλέπει στο Βερολίνο; «Δεν ξέρω. Αυτήν τη στιγμή ναι. Αν πάλι δω ότι θέλω κάτι άλλο, απλώς τα μαζεύω και φεύγω».

 

Διαβάστε ακόμα: Η πολλαπλή ζωή της δεσποινίδας Ξηρού

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top